Føj til favoritter Del Send
Shopping | 13/12/12

Tag på genbrugsskattejagt i København

  • Foto: PR Foto: PR
Ny genbrugsguide, CPH Treasures, kortlægger genbrugs- og vintage-tøjforretninger i hele hovedstadsområdet.

Tiden, hvor genbrugstøj var en en ting, der lugtede af fugtig kælder og pinlige besparelser, er for længst overstået. I stedet er det blevet den sjove og finurlige vej til at sætte et unikt præg på sin stil. Men hvor finder man alle de små perler, København gemmer på?

Den nye online genbrugsguide, CPH treasures, har kortlagt byens genbrugsforretninger til gavn for både lokale og turister - den er på engelsk og dækker de forskellige genbrugs- og vintage-tøjforretninger i hele hovedstadsområdet. Derfor kan den anvendes som en genbrugs-GPS, når man går på jagt efter de københavnske genbrugsbutikker. På siden finder man over 100 genbrugsbutikker med hver deres profil, inklusiv adresser, åbningstider og beskrivelser.

Forretninger er kategori-inddelt, efter hvilken type af tøj de sælger. Derudover indeholder CPH Treasures et komplet kort, hvor de enkelte butikker er plottet ind. For at glæde både lokale og turister er guiden lavet på engelsk. Det kan selvfølgelig godt være lidt problematisk, men det har været en bevidst beslutning fra initiativstagernes side:

"Det første vi gør, når vi kommer til en ny by i udlandet er at tjekket nettet for genbrugsforretninger, men vi har altid problemer grundet sprogbarrierer. Forhåbentligt er dette ikke et problem for Københavns turister længere," siger en af initiativtagerne Julie Ingstrup

Derfor er turisme også en af de kerneidéer guiden bygger på - sammen med mode, bæredygtighed og overskuelighed. Guiden er i konstant udvikling, og nye butikker, billeder og beskrivelse opdateres hele tiden.

CPH Treasures drives af en lille gruppe passionerede frivillige, der er bragt sammen af deres fælles interesse for genbrugs- og trendkultur. Sammen arbejder de på at sprede budskabet om CPH Treasures og de muligheder, der ligger i at forbinde genbrugsguidens kerneidéer. Formålet med guiden er også at inddrage brugerne, og af samme grund har hver forretningsprofil plads til kommentarer med bruger-oplevelser, tips og råd.

Guidens fokus er tøj, og det er derfor kun tøjforretninger, man kan finde på siden. Til gengæld er der mange af dem - heriblandt vintage-, kommissions-, børnetøjs- og nødhjælpsforretninger.

CPH Treasures har indgået et samarbejde med AOK og vil løbende bidrage med artikler om genbrug her på sitet – både om hvad der rør sig i genbrugskulturen, men også masser af konkrete guides til brug af genbrug og CPH Treasures.

Du kan læse mere om CPH Treasures på hjemmesiden eller følge dem på Facebook.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer