Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 21/06/11

Stengården

Stengården

Høveltevej 40
3460 Birkerød

Åbningstider

Man.-fre. kl. 12-18, lør. kl. 10-16, søn. og helligdage kl. 12 -16
 

 

 

 

  • Foto: Lars Møller Foto: Lars Møller
Elisabeth og Jens Otto Rasmussen er begge opvokset på landet og skulle absolut ikke være bønder, for det var der alt for meget arbejde i, havde de erfaret.

Derfor blev de begge kemiingeniører, arbejdede i faget i 10 og 15 år, mødte hinanden undervejs, fik børn og endte med at købe Stengården, for at få plads til børn og være i køreafstand til deres arbejde. Men landmandslivet lå alligevel dybt i dem begge, først havde de stalddørssalg, og i dag driver de en økologisk gårdbutik på supermarkedsniveau med 1.000 varenumre, men med fokus på egen avl af æg fra 3.000 høns, lidt kvægavl og 50 forskellige grøntsager dyrket hen over sæsonen.

De sælger alt – bare det er økologisk – og i kødvareafdelingen køber de ind fra de lokale økologer og grossister, ligesom grøntsager også købes ind udefra, når egen avl ikke rækker. Når gårdens høns ikke kan lægge flere æg, bliver de slagtet og solgt som suppehøns. Men indtil da har de haft et godt liv – og det synes man åbenbart også på restaurant Noma, der anvender æg fra Stengården. Hønsenes foder, som altid er friskt, blander de selv og kommer delvist fra korn, de selv dyrker.

Derudover går hønsene frit omkring i gårdens frugtplantage og nyder godt af grønne spirer, nedfaldsfrugt og insekter. Her i juni skal man komme forbi for at købe grønne asparges, og de kan efter sigende spises rå og smager lige så godt som friskbælgede ærter. Ellers kan man nyde godt af purløg, dild, friske hvidløg, spinat, forårsløg og salathoveder, der skulle smage fantastisk, når de bliver spist samme dag, som de er høstet.

Senest er gården begyndt at sælge spiselige blomster som morgenfruer og squash-blomster, der pynter fint på tallerkenen. I butikken finder man desuden brød fra bager Kornsang i den økologiske landsby Torup, mælk, marmelader, kød, kiks, knækbrød og alt muligt andet. Bliver vejret lige så godt som sidste sommer, vil det myldre frem med jordbær, og hvis personalet ikke selv kan nå at plukke alle bærrene, er man velkommen til at dukke op til selvpluk. Herom orienteres på deres hjemmeside.

Hvor: Stengården, Høveltevej 40, Bregnerød, Birkerød
Hvornår: Man.-fre. kl. 12-18, lør. kl. 10-16, søn. og helligdage kl. 12 -16
Hvordan: Se mere på stengaardenoko.dk

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.