Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 02/07/12

Shopping i Ravnsborggade

  • Ravnsborggade, antikviteter Foto: Gaden er kendt for sine antikviteter, foto: Jan JørgensenRavnsborggade, antikviteter Foto: Gaden er kendt for sine antikviteter, foto: Jan Jørgensen
Guide: AOK har været en tur i Ravnsborggade på Nørrebro, og deler her en række af de bedste tips til shopping i gadens butikker.

Engang var Ravnsborggade en nørdet nichegade forbeholdt kendere med næse for fransk empire-stil og kongeligt porcelæn. I dag har de støvede antikviteter fået selskab af funky, dansk tøjdesign, anderledes brugskunst og hyggelige caféer.

 

Ravnsborggade - før og nu

Ravnsborggade har længe været berømt for sine mange antikvitetsforhandlere, men da tøjbutikken, Dico, åbnede butik i 2001 skete der noget. Man fik øjnene op for gadens shopping-potentiale, og det medførte, at flere fik mod på at åbne egen butik.

Det smittede af på antikvitetsforhandlerne, som fik mere åbningsdisciplin og begyndte at holde åben hver dag. Antikviteterne har fået selskab af kendte tøjforretninger og små, finurlige butikker med unik tøjdesign og anderledes gaveideer.

Dico

Ravnsborggade 21
2200 København N

Dico funky jakkesæt

Foto: Linda Corfitz

Det var Dico, der kickstartede Ravnsborggade nye shoppingimage tilbage i 2001, da butikken åbnede i nr. 21. Dico har stadig et stort udvalg af funky, velsiddende jakkesæt til både piger og fyre, men i dag er buksebenene ikke længere så brede, som designet var i slut 90'erne. Butikken byder desuden på taljerede skjorter, striktrøjer, T-shirts og sidste skud på stammen er 1970'er-inspirerede rundsnudede cowboystøvler i kærnelæder. Udover eget mærke er der også jeans fra Acne og Nudie.

Åbningstider: Man-tor 11-18, fre 11-19, lør 10-16

Frederiksen

Ravnsborggade 15
2200 København N

Frederiksen - Fin og feminin

Foto: Ditte Valente Foto: Ikke oplyst

Lise Frederiksen står bag den super feminine butik, som hverken har jeans, habitter eller andre maskuline indslag. Derimod lyser bøjlerne op af yndige nederdele, bukser og kjoler i støvede og glitrende pastelfarver med masser af blonder, prikker og blomster sat sammen på skæve, overraskende måder. Frederiksen har bl.a. tøj fra Stella Nova, Iben Høj og Baum und Pferdgarten, undertøj fra Hoff by Hoff samt tasker og tørklæder fra Fly bird Fly. Trætte kærester og ægtemænd kan om nødvendigt hvile benene i Nanna Ditzel-sofaen.

Åbningstider: Mandag lukket, tir-fre 11-18, lørdag 11-15.

Kiertner

Ravnsborggade 10 A
2200 København N

Kiertner - gode gaveideer

Søren Bidstrup Foto: Ikke oplyst

Den lille butik er desværre nem at overse, men er du i kvarteret, må du ikke snyde dig selv for et kig indenfor. Der er nemlig gode muligheder for at finde smukt forarbejdet brugskunst, som ikke findes andre steder i landet. Her er høje kopper i engelsk benporcelæn, dansk keramik fra Ranum og Hanne Bertelsen, japanske Hamonoya-knive, strikkede tøjdyr fra Kenya i flotte jordfarver, lækkert trælegetøj, tasker i brunt og hvidt gazelleskind, sæber fra Ærø, havsalt og en filtet havmåge i loftet.

Åbningstider: Man -fre 11-17.30, lør 11-15

Melange de Luxe

Ravnsborggade 6
2200 København N

Mélange de Luxe - Luksus second hand

Foto: Ikke oplyst

Mélange de Luxe er en spændende luksus second hand butik, hvor der på ingen måde lugter af gammelt klædeskab. Butikken har et bredt udvalg af lækkert second hand tøj, og med med et stort netværk af stylister, fotografer, modeller og trendy modebutikker, er der hele tiden et flow af lækre og hippe ting. Hvis du har noget tøj, du ikke går med, tager Mélange de Luxe det gerne i kommission, såfremt det passer ind i butikkens koncept. Mélange de Luxe har tilmed også eget professionelt skrædderi.

Åbningstider: Man.-tors. 11.00 - 17.30, fre. 11-19, lør. 11-14

Stig P

Ravnsborggade 18
2200 København N

Stig P & Co - kun for piger

Foto: PR Foto: Ikke oplyst

Den store og lyse Stig P & Co i Ravnsborggade adskiller sig fra "moder-butikken" i Kronprinsensgade ved kun at have pigetøj. Det er også kun i Nørrebro-filialen, du finder mærker som Patrizia Pepe, Bruuns Bazaar og Malene Birger. Stig P & Co har desuden lingeri fra bl.a. Huit, La Perla og Viola Sky. I øvrigt er det Stig P's søn, Søren Petersen, der er manden bag forretningsgenboen Dico - den første tøjbutik i den legendariske antikvitetsgade.

Åbningstider: Man-tors 11-18, fre 11-19, lør 11-16

Ingerslev Antik

Ravnsborggade 22
2200 København N

Ingerslev Antik - ægte marskandiser-stemning

Foto: Søren Bidstrup Foto: Ikke oplyst

Ingerslev Antik er butikken, hvor en tyver også har sit værd, og hvor der er rodet på den hyggelige måde. Glashylderne i vinduerne bugner af mærkelige dimser og sjove dutter, og butikken er i det hele taget fyldt fra gulv til loft med borde, stole, skramlede tedåser, bunker af sort-hvid fotografier, gamle knapper og kitschede porcelænsfigurer. Som man kan se på væggene er specialet billedrammer i alle størrelser, materialer og prisklasser.

Åbningstider: Man - fre 11.30-18, lør 11.30-15

Hamsa yoga studio

Ravnsborggade 19, baghus
2200 København N

Hamsa Yoga Studio

Foto: Ditte Valente Foto: Ikke oplyst

Som en lille hemmelig oase af ro og fred ligger studiet og gemmer sig i et baghus i Ravnsborggade - et sted som selv mange nørrebroere endnu ikke har opdaget. Her kan du komme og stresse af og lade op gennem forskellige former for yoga fra dynamisk yoga til fusions- og restorativ yoga.

Find åbningstider og læs mere på: Hamsayoga.dk

Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3
2200 København N

Nørrebros Bryghus

Foto: PR

Øltønderne i det populære bryghus byder bl.a. på Graupner Schwarz - en mørk, undergæret øl af tysk Schwarzbier-type, som efter sigende skulle have en markant maltkarakter, en diskret aroma af røg og et pift af chokolade...hmmm!

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Nørrebro Teater

Nørrebro Teater Foto: leepix.dk

Nørrebro Teater startede i 1880'erne som en blanding af forlystelsessted og serveringsteater og fik hurtigt et stort stampublikum blandt Ravnsborggade-kvarterets familier. Billettelefon: 35 200 900

Læs mere på: nbt.dk

 

Det mener brugerne..