Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 01/02/13

Så er der byttemarked i nordvestkvarteret

  • Miljøstyrelsen har tidligere holdt byttemarked på Vesterbro som led i kampagnen "Brug mere, spild mindre". Foto: LISELOTTE SABROEMiljøstyrelsen har tidligere holdt byttemarked på Vesterbro som led i kampagnen "Brug mere, spild mindre". Foto: LISELOTTE SABROE
Denne weekend kan du dyrke en af tidens største tendenser i det københavnske nordvestkvarter: Byttemarkeder. Her kan du smide tøj, møbler og køkkengrej i den store byttepulje og i stedet tage noget nyt med hjem.

Lørdag den 16. februar er der byttemarked på biblioteket på Rentemestervej. Her kan du medbringe fejlindkøbte stiletter, gamle møbler og børnenes fravoksede flyverdragter og i stedet tage noget med hjem, som nogle andre har sagt farvel til.

Konceptet med byttemarkeder er nemlig, at du selv tager brugbare ting med, som du alligevel havde tænkt dig at skille dig af med, hvorefter du frit kan tage en gryde, et par bukser eller noget helt tredje med hjem. På den måde kan du på én og samme gang spare penge, glæde andre og passe på miljøet.

Læs også:

Det første større byttemarked, som AOK kender til, blev holdt i Aarhus i 2010. Her byttede omtrent 1.000 mennesker bestik til kommoder, bøger til lamper og tegneserier til marokkanske bakkeborde. Siden har der været byttemarkeder flere steder i landet, og bytteøkonomien var ved årsskiftet ét af de koncepter, som AOK øjnede i krystalkuglen som en af de større tendenser for københavnernes byliv i 2013.

Ved arrangementet på Rentemestervej den 16. februar vil der desuden være åbne værksteder, hvor folk kan komme ind og tilpasse deres nyligt tilbyttede tøj.

Fredag morgen var der mere end 500, der via arrangementets Facebook-side havde meldt deres ankomst. De ting og sager, der ikke finder nye ejere på markedet, bliver efterfølgende doneret til en velgørenhedsorganisation.

Hvad: Byttemarked
Hvor:
Biblioteket, Rentemestervej 76, København NV.
Hvornår: 16. februar fra klokken 10 til 15.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register