Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 18/02/08

Rock Uglen

  • Foto: PR
Rock Uglen har et af de største udvalg af brugt vinyl i indre by. Kasserne bugner af et spektrum af rock lige fra metal og punk over til blues og jazz. Og så er indehaver Kim Ejnar Kofod lidt af en alvidende ugle.

Rockuglen på hjørnet af Frederiksborggade og Nørre Farimagsgade er et absolut must for enhver vinylfreak. Ikke alene på grund af det store udvalg i vinyl. Ej heller det faktum, at Rock Uglen er Københavns ældste specialbutik for metal, hardcore, punk og blues, men på grund af butikkens nærmest alvidende koryfæ, indehaver Kim Ejnar Kofod.

En ugle er som bekendt symbolet på klogskab. Kirkeuglen var Athenes hellige fugl i den græske mytologi, og Athene var klogskabens gudinde. Deraf symbolikken. Og en grænseløs viden er i høj grad Rock Uglens vartegn. Kim må i sandhed siges at være lidt en ugle indenfor musik af den hårdere genre. Han ved som regel det meste om det nyeste, og deler gerne ud af sin viden og anekdoter til kunderne, der deler hans ægte og brændende passion for musik.

Tror på vinylens fremtid
Rock Uglen har 25 års jubilæum, men har dog kun ligget på Frederiksborggade de sidste 10 år, efter de flyttede fra Nordvest ind til byen. Butikken har klaret sig igennem den moderne alders mp3, downloads og prisfald på cd-skiver. Kim er af den gamle skole, som tror mere på vinylpladens fremgang end på compact-discen.

Rock Uglens kasser bugner af nye og brugte vinylplader i genrerne heavy, metal, hardcore, punk og også en del almen rock/pop, hvoraf en del er nye eller genoptryk af populære punkklassikere, men den ihærdige kan også finde mange fede førstetryk. Kim påstår selv, at han altid har et sted mellem 4.000 og 5.000 LP'er på lager. Rock Uglen tilbyder alt rock lige fra hvinende heavymetal à la Mercyful Fate til de københavnske punkere No Hope for The Kids.

Første del af butikken er dedikeret til cd’er, midterste del til alle vinylpladerne og bagerste del til undergrunds- og alternative film. Hylderne består dog ikke af slasket porno, men derimod ’gorecore’splatterfilm, lesbiske vampyrfilm, horrorslaskere som ’Re-animator 2’, blaxploitation og andre kultfilm.

Rock Uglen har også et rigtigt rigt udvalg af cd’er og t-shirts.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.