Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/10/07

P. Hertz - Kgl. Hofjuvelerer

  • Foto: Iris Foto:
Danmarks ældste, stadig eksisterende juvelerfirma, Kgl. Hofjuveler P. Hertz, er fra 1834.

Den kun 14-årige Peter Hertz kom i 1825 i lære hos guldsmedemester Johan Isbrand og blev udlært i 1830 og videreuddannede sig bl.a. i Østrig for i 1834 at vende tilbage til København. Her smedede han et par sølvlysestager, der blev fremvist som mesterstykker for magistraten. Hermed opnåede han borgerskab som mester i lauget og samtidig var også forretningen P. Hertz grundlagt. Peter giftede sig med Rose og de fik 10 børn, af hvilke to sønner, Sally og Jacob, blev guldsmede. Sally døde før han blev gammel, så Jacob Hertz førte firmaet videre.

I hans tid blev der knyttet flere kendte kunstnere til firmaet - bl.a. Thorvald Bindesbøll - og i samme periode begyndte en omfattende produktion af sølvbestik, der fortsatte helt frem til 1960. Men allerede i 1906 fik Jacob Herz brev om, at det ”har behaget Hans Majestæt Kongen ved allerhøjeste resolution allernådigst at tillægge Firmaet Peter Hertz prædikat af Kongelig Hofjuvelerer” og dette prædikat har P. Hertz beholdt siden.

I 1906 blev også den gamle butik bygget om. Arkitekten Bernhard Ingemann byggede hele forretningens indre op i rødlig teak og den indretning er bevaret til i dag, hvor 6. generation, Berit Herz, firmaets nuværende indehaver, råder. Og kikker man indenfor, bliver man også nu som før mødt af en stedse opmærksom og venlig betjening, uanset om man køber stort, meget stort - eller småt.

Brugeromtale
Oprettet af: Kgl. Hofjuvelerer P. Hertz 15. okt 2007

Danmarks ældste juvelerfirma, Kgl. Hofjuvelér P. Hertz, blev grundlagt i 1834 på hjørnet af Købmagergade og Kronprinsesgade i midten af København.

I 1904 ændredes forretningen til sit nuværende udseende. Både forretningens ydre, som er beklædt med den sjældne Larvikit sten, og det indre, som består af smukt udskåret teaktræ, vidner om godt og gedigent håndværk.

Den nuværende ejer, som er sjette generation, fortsætter traditionerne med håndfremstilling af smykker på eget værksted samt salg af en række eksklusive mærkevarer. Firmaets mangeårige virke er kendetegnet ved personlig kontakt og kundebetjening af meget kompetente fagfolk og det individuelle, smukke og enkle design af korpus og smykker

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.