Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/12/11

Orkidéimperiet: Kom i orkidéhimlen på Frederiksberg

  • Foto: PR Foto: PR
Christian Koch-Bentzen har åbnet en lille blomsterjungle på Vesterbrogade, hvor han deler ud af sin viden og verdens smukkeste blomster.

Orkidéimperiet er både detailbutik og webshop med salg af orkideer og ikke mindst kvalificeret orkidéservice.

Den 27-årige Christian Koch-Bentzen har åbnet sin egen butik udelukkede med orkideer, som han har været passioneret optaget af i otte år.

»Blandt orkideer er der en fantastisk diversitet i former, farver og dufte. En orkidé er meget mere levende end så mange andre blomster og så er de jo en fantastisk potteplante, som man kan vande en gang om ugen og have i flere år og se blomstre et par gange om året,« siger Christian Koch-Bentzen.

Læs også: De 5 pop-up butikker i december

Orkidéimperiet giver de besøgende en oplevelse, både af orkideernes mangfoldighed, men også et indtryk af, hvordan orkideer vokser i naturen.

»Butikken er indrettet som en lille bid jungle med store egestammer, der kommer op af gulvet, hvorpå orkideer gror ligesom man ville se det i naturen. Her er smukke orkideer fra hele verden - fra den klassiske type til de helt eksotiske. De fleste er nemme at passe og har man spørgsmål gives kyndig vejledning,« lover han.

Findes der mon en slags jule-orkidé?

»En oplagt juleorkide synes jeg er den, der hedder Ludisiadiscolor. Den lever vildt i naturen i Sydøstasien, i dyb skygge i skovbunden, hvor den står godt og fugtigt. Den har utroligt smukke blade der er dybt mørkegrønne og fløjlsagtige med røde striber hvilket også gør den meget attraktiv resten af året. Den begynder typisk sin blomstring her når vi kommer til den mørke tid og stort set altid i fuld flor på juleaften,« siger Christian Koch-Bentzen.

Læs også guiden: De bedste julemarkeder

Han tilføjer, at den holder længe i blomsten og er nem at passe. Den skal blot holdes fugtig hele tiden og ikke stå særlig lyst.

»I butikken har jeg også flere andre varianter af disse jordlevende orkideer, der eksempelvis har guld eller kobberfarvede streger i bladene, og ellers blomstrer på samme tid og måde som Ludisia’en,« tilføjer han.

Christians egen yndlingsslægt af orkideer kaldes Cattleya, og stammer fra syd- og Mellemamerika. »Der findes et utal af naturlevende arter og hybrider i denne slægt, men det der fascinerer mig mest ved dem er at de kan lave nogle helt exceptionelt store blomster på størrelse med en mands hånd og duften er helt fantastisk.

Dog blomstrer de oftest kun en gang om året, men når man forelsker sig lidt i orkideernes verden, så ligger en stor del af glæden også i at dyrke selve planten, og så får man belønningen, når den blomstrer.

Jeg havde en kunde i butikken forleden der sagde noget jeg synes er meget rigtigt, nemlig at orkideen er det nærmeste man kommer på et kæledyr i planteverdenen,« siger Christian Koch-Bentzen og smiler.

Bor man udenfor København kan interesserede købe orkideer via webshoppen, der pakkes og fremsendes.

Hvad: Orkidéimperiet
Hvor: Vesterbrogade 204, Frederiksberg
Hvornår: Man-fre kl. 12-17.30, lør kl.10-14, søn kl. 12-16
Hvordan: orkideimperiet.dk

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

michael kors

This had led to making michael kors remain competitive in the International market.michael kors outlet being one of the largest and most prominent fashion company in the world, it has an obligation of beating the standards set by others.With every new launch, a new Michael Kors Jet Set Tote outlet technology is developed.Michael Kors Wallets outlet plays a major role in creating a brand name that fashion lovers want to identify with.Now everyone can own high-end designer michael kors outlet.The fashion world, with a higher concentration on michael kors outlet, needs to provide the best packaging services that the modern world has ever seen.Collections from the design labels such as Michael Kors Crossbody Bags outlet and other beauty are released after every six months.

 

Fantastisk Butik

Orkideimperiet, er en fantastisk lille orkide jungle :) Christian er altid venlig og klar med god vejledning samt råd. Sjældent har jeg været i en butik, med så god service.

 

Altid et besøg værd

Christian og Orkideimperiet er altid et besøg værd, også når man bor i Aalborg... ;-) Om det er i butikken eller på nettet, så er Christian altid klar med et godt råd. Er blevet helt nysgerrig angående den juleorkidé. Så mange fristelser, men heldigvis er der altid plads til een mere.

 

Lækker butik.

Sikke en lækker butik, jeg er vild med de flyvende sommerfugle. Det er som at komme ind i junglen :)