Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/10/07

Meyers Madhus

  • Foto: Katrine Damkjær Foto: Katrine Damkjær
Tv-kokken Claus Meyer står bag det to-etagers Madhus, hvorfra han vil lære os om forskellen på god og dårlig mad. Her arrangerer han en-aftens kogekurser, vinskole, smagninger, demonstrationer, foredrag og diskussioner.
Tv-kokken, igangsætteren, madpolitikeren, folkeopdrageren og kvalitetsforkæmperen Claus Meyer har for egne midler skabt sit Madhus på Nørrebro.

På to etager i bageste baggård, med en salsadanseskole som nærmeste nabo, på Nørrebrogade et sted midt mellem Indre og Ydre Nørrebro, har han indrettet sig med både et kæmpekøkken i stuen og foredragssal (der også lejes ud som festlokale) på førstesalen. Her er det meningen, at både professionelle og private amatører kan komme for at blive undervist, lave mad og sammen være med til at højne madkulturen herhjemme.

Kogeskolen er et slags grundkursus for køkkendebutanter, hvor man på nybegynderholdene lærer at stege, grille, braisere, sautere, dampe, pochere, koge, sprænge, marinere, sylte og bage. Lærerne er Claus Meyer og indbudte gæster. Kurserne finder som regel sted om aftenen, så de fleste har mulighed for at være med.

Temaerne kredser typisk om de forskellige sæsoner eller på enkeltaftenskurserne om emner som det sushi, klipfisk, festmad uden kalorier, surdej, julekonfekt og syltning. Ind imellem rykker man "i marken" og laver f.eks. mad over bål.

Desuden har Meyers en vinskole, der er madskole for børn, professionelle danske og udenlandske kokke kigger forbi og laver demonstrationer, der er jævnligt smagninger af kaffe, chokolade, vin, oste, økologiske kyllinger og danske æbler. Løbende vil der afholdes foredrag og gastronomiske diskussioner og indimellem er der folketkøkken, hvor Meyers Madhus lader kokke og venner af huset servere deres livretter.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.