Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 28/12/11

L'Esprit du Vin

L'Esprit du Vin

Snaregade 6
1205 København K

Åbningstider

Man-fre 10-17, lørdag åbent efter aftale. Ekstraordinært åbent i dec 2011: 27.-30. dec 12-18. 31. dec. kun efter aftale.

Kontakt

70 20 10 60
 

Diverse

AOK anbefaler

Butikstype

Delikatesse

 

 

 

  • Jørgen Krüff indehaver af vinforretningen L'Esprit du Vin i Snaregade Foto: Bjarke Ørsted, ScanpixJørgen Krüff indehaver af vinforretningen L'Esprit du Vin i Snaregade Foto: Bjarke Ørsted, Scanpix
Vinhandler Jørgen Krüff fra L'Esprit du Vin i Snaregade er med sin enorme, næsten autistiske viden om champagne byens ukronede Mr. Champagne.
Oprindelig læste Jørgen Krüff, som har L'Esprit du Vin, filosofi og skovbrug, men vinen blev hans skæbne, og det glæder mangen vinentusiast sig over.

Udover de ædle bobler er hans speciale fransk, biodynamisk vin og dansk/spanske vinbonde Peter Sissecks kostbare Pingus-vine.

Jørgen Krüff sælger champagne og vin til de fleste af byens gourmetrestauranter samt private. Den sidste kategori spænder fra vinkendere, der ikke skæver til prisen, når de bestiller en af de sjældne flasker champagne fra 1907, som blev hævet fra det sunkne skib Jönköping, til studerende, der søger den bedst mulige champagne i bytte for den 200-kroneseddel, de har i lommen.

Man kan se et godt udvalg af de næsten 100 champagner, som L'Esprit du Vin sælger, i den lille kælderbutik i Snaregade. Flaskerne er ikke prismærkede, men butikken har en liste med udvalg og priser.

L'Esprit du Vin har siden 1996 haft butik nær Gammel Strand. Gulvet i det midterste rum består af praktiske og historiske grunde af små strandsten, så stiletterne er ikke optimalt fodtøj hos L'Esprit du Vin. Tilrådeligt er det også at medbringe en portion tålmod, for selvom Krüff får hjælp af et par vintjenere op til højtiderne, kan en ekspedition tage tid, når den rigtige flaske skal findes og hentes fra lagret.

Læs også journalist Else Bjørns portræt fra 2009 af en anderledes vinhandler

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.