Føj til favoritter Del Send
Shopping | 11/10/17

Københavnsk bydel har fået kæmpe shoppingmekka

  • »Kronen Vanløse«, som centeret er opkaldt efter den gamle margarinefabrik Kronen på Jyllingevej. Foto: Ikke oplyst

    »Kronen Vanløse«, som centeret er opkaldt efter den gamle margarinefabrik Kronen på Jyllingevej.

    Foto:
  • »Kronen Vanløse«, som centeret er opkaldt efter den gamle margarinefabrik Kronen på Jyllingevej. Foto: Ikke oplyst

    »Kronen Vanløse«, som centeret er opkaldt efter den gamle margarinefabrik Kronen på Jyllingevej.

    Foto:
  12  
Torsdag 12. oktober slog det spritnye shoppingcenter Kronen Vanløse dørene op for første gang, og det betyder 60 nye butikker og indkøbsmuligheder til borgerne i lokalområdet og en konkurrent til de eksisterende centre Rødovre Centrum og Frederiksberg Centret.

Projektet har været undervejs i flere år og var i første omgang døbt 'Galleria', men i 2014 overtog Tristan Capital Partners og Solstra Capital Partners, som er ejere og bygherrer på projektet, da det på daværende tidspunkt var gået totalt i stå.

Nu er Kronen Vanløse imidlertid en realitet, og det 59.000 kvm store center, som ligger klods op ad Vanløse Station er Storkøbenhavns ottende største shoppingcenter. Udover butikker og restauranter har Kronen Vanløse også lejligheder på taget.

Læs også: Guide: 5 lækre bagerier i København

Allan Plambæk Madsen er projektudvikler i Solstra Capitals, der har stået bag etableringen af centret, og han mener, at Kronen Vanløse kommer til at adskille sig fra flere af de allerede eksisterende centre.

'Centeret er mere åbent og lyst end ældre centre og restaurantdelen fylder mere. Dette giver en mere menneskelig skala, der gør centeret til et mere behageligt sted at opholde sig. Med placeringen lige op ad Vanløse Station forventes kundestrømmen at bestå af mange gående og cyklister, og der er således en overdækket cykelparkering med 1200 pladser med direkte adgang til centeret i stueplan,' skriver Allan Plambæk Madsen i et mailsvar til BT.

Trods mange andre og populære indkøbsmuligheder i umiddelbar nærhed mener Allan Plambæk Madsen sagtens, at Kronen Vanløse kan klare konkurrencen, især fordi centret appellerer til pendlere og lokalbefolkningen i og omkring Vanløse.

Læs også: Guide: De 5 loppesupermarkeder

'Befolkningsgrundlaget er i det samlede opland 177.000 personer samt en meget stor pendlertrafik, bl.a når der skiftes fra f.eks. Metro til S-tog. Ca. 50.000 mennesker passerer Vanløse Torv hver dag. Vi ved, at 80-85% af dagligvarerne i forvejen handles lokalt i Vanløse, men fordi der er så relativt få butikker med udvalgsvarer som tøjbutikker, handles kun 20% af udvalgsvarer lokalt. Vi regner med, at flere udvalgsvarer som f.eks. tøj vil blive købt lokalt, nu hvor udbuddet stiger markant,' lyder det fra Allan Plambæk Madsen.

Artiklen er opdateret 3. februar 2018.