Føj til favoritter Del Send
Shopping | 09/06/16

København har fået sin første cider-butik

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Byens første deciderede cider-butik ligger på Istedgade og frister med over 30 forskellige slags af den lækre gærede æblemost.

Cider er virkelig på vej frem.

Selvom Danmark er et traditionelt æbleland, har vi aldrig rigtig haft den store tradition for at udvikle den gærede æblemost. Så det har været Frankrig og Storbritannien, der har sidder på markedet.

Læs også: Her er 10 nye restauranter du skal kende

Det er de seneste år blevet vendt rimelig meget på hovedet, da topklasse producenter som danske Fejø Cider og Æblerov har sendt så godt cider på markedet, at f.eks. Noma og Relæ har indgået samarbejde med Æblerov for at udvikle unikke flasker til deres menuer.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Den interesse-fremgang har de også opdaget hos familien Holm.

Far Hans samt sønnerne Rasmus og Simon, er i generationer blevet tiltrukket af gode drikkevarer. Helt tilbage fra dengang deres bedstefar drog til Canada og producerede illegal whiskey til det forbudsramte USA, inden han vendte hjem og åbnede et rejsebureau med mad- og vinrejser til Frankrig.

Billedserie: Så vild er Cofocos drivhus-restaurant

Børnebørnene Simon og Rasmus rejste naturligt nok meget i netop Frankrig og blev forelskede i cideren og alle dens nuancer - og den glæde ville de gerne dele med resten af verden.

Så d. 21. maj 2016 hoppede de ud i et nyt eventyr, da de åbnede Københavns første deciderede cider-butik. Den hedder selvfølgelig Holm Cider og ligger på Istedgade.

»Vi syntes i bund og grund, det var skidesynd, at Danmark ikke har haft en cider-tradition de sidste 1.000 år, når nu netop gæret æblemost passer helt perfekt til vores nordiske terroir og råvarer som svin, fisk og skaldyr, «fortæller Rasmus Holm, og hiver en flaske cider ned fra hylden.

Se billederne: SÅ gennemført er Korsbæk på Bakken

Hos Holm Cider er her over 30 forskellige cidere at smage på og købe med hjem i prisklassen fra 65 kr. - 325 kr., og man kommer afsindigt langt for pengene. De importerer og sælger de bedste friske, dybe, gyldne, klare og liflige cidere fra Frankrig, Spanien, England og Danmark - og både med og uden bobler i.

De har åbent torsdag, fredag (16-19) og lørdag (11-19), så det passer perfekt med at kigge forbi, få lidt smagsprøver og historier, og tage et par flasker med hjem til aftensmaden eller med ud i solen. Så hop med på cider-bølgen og opdag hvor meget gæret æblemost kan.

Hvad: Holm Cider
Hvor: Istedgade 53, Vesterbro