Føj til favoritter Del Send
Shopping | 29/01/18

Klar til åbning: Nu får Østerbro nyt modebibliotek

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: BERTRAND GUAY Foto: BERTRAND GUAY
  12  
Hvis man er interesseret i mode, design, livsstil og for den sags skyld også historie, så kan man godt begynde at glæde sig for 30. januar åbner et spritnyt modebibliotek på Østerbro.

Coco Chanel-striber, designbøger med Finn Juhls arkitekttegnede møbler og biografier om bl.a. Vivienne Westwood. I 2017 kom det frem, at Østerbro Bibliotek udvider med en ny afdeling på 45 kvm fyldt med viden om mode, design og livsstil. Nu er biblioteket klar til åbning.

Modebiblioteket er formentligt Danmarks første modebibliotek, hvis man ser bort fra designskoler og museer. Biblioteket giver alle modeinteresserede mulighed for at dykke dybere ned i modens historie gennem tiden samt læse om de mange personligheder, der har bidraget til den udvikling.

De fleste bøger er på engelsk, men der findes også en del dansk litteratur på hylderne.

Læs også: Ny bæredygtig designbutik er åbnet i København

Åbningen sker i forbindelse med Copenhagen Fashion Week 30. januar 2018 og er skabt i samarbejde med design- og kommunikationsbureauet Moon, fagfolk i modebranchen samt med kommunal støtte til indkøb og etablering.

»Med det nye modebibliotek vil vi øge Østerbro Biblioteks relevans for nye målgrupper, som ikke kommer her så ofte, især de yngre københavnere. Vi håber også, at denne idé vil kunne tjene som et eksempel på, hvordan biblioteket kan sætte fokus på forskellige dele af kultur- og samfundslivet«, har Peter Christensen, leder for innovation og biblioteksudvikling i Kultur Østerbro tidligere udtalt i en pressemeddelelse ifølge Fashion Forum.

Særlig indretning

Dermed kan man glæde sig til nyt interiør samt design og indretning, der langtfra ligner det traditionelle bibliotek.

Alt er nyt og flere af møblerne er lavet så de bedste mulig præsenterer litteraturen. Der er bl.a. lavet specialreoler til de mange store coffee table-bøger, så de kan blive indbydende præsenteret. Ideen er at skabe et lækkert rum, der bedst mulig matcher bøgernes indhold af tøj, stil og design.

Læs også: Aflever dit gamle Designers Remix-tøj og få penge til nyt

På Modebiblioteket finder man både danske og internationale magasiner samt bøger om design, modekultur, modefotografi og digitale samlinger.

Udover fagviden er der også et stort udvalg af nyere biografier som bl.a. »Vivienne Westwood« af Ian Kelly og »Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano« samt portrætter af fremtrædende designere som f.eks. Martin Margiela og Issey Miyake.

Læs også: Guide: 7 nye butikker du skal kende

Mads Nørgaard-afdeling

I første omgang skal Modebiblioteket eksistere indtil 1. februar 2019, og derefter vil man tage stilling til, om det er kommet for at blive.

Men allerede nu er flere fra modebranchen støttende overfor initiativet. Designer Mads Nørgaard har bl.a. valgt at donere indhold til Modebiblioteket, og dermed kan man opleve Mads Nørgaards eget bibliotek i det offentlige Modebibliotek.

Hvad: Modebiblioteket åbner i Østerbro Bibliotek
Hvor: Dag Hammarskjölds Allé 19, 2100 København
Hvornår: 30. januar 2018 til 1. februar 2019