Føj til favoritter Del Send
Shopping | 06/09/17

Klar til åbning: Illums Bolighus holder brandudsalg på fredag

  • Illums Bolighus blev skadet skadet af brand tidligt søndag morgen 3. september 2017. Foto: Thomas Lekfeldt

    Illums Bolighus blev skadet skadet af brand tidligt søndag morgen 3. september 2017.

    Foto: Thomas Lekfeldt
Omkring en fjerdedel af butikken er stadig så medtaget, at den er afspærret, men resten af Illums Bolighus er ved at være klar til igen at tage imod kunder.

Fredag klokken 10 genåbner den ikoniske forrentning på Amagertorv midt i København efter den voldsomme brand, der hærgede den øverste etage natten til søndag og som efterfølgende forårsagede voldsomme vandskader i store dele af huset.

Personalet er nu ved at være i mål med at rydde op og smide de varer ud, der er for beskadigede til at sælge. Men resten af varerne, der er i god stand, men som måske lugter lidt af røg, vil være sat ned til halv pris.

Læs også: Pasta-pusher åbner ny butik på Frederiksberg

»Vi vil gerne have, at folk ved, hvad de køber. Det er varer, der på en eller anden måde er beskadigede, men som kan bruges. Det kan være håndklæder, der lugter af røg, men det kan man formentlig vaske væk«, siger marketingchef Sofie Molls, som dog ikke garanterer for varernes stand.

»Det er den risiko, man som kunde tager, når det er et brandudsalg«, siger hun.

Brandudsalget kommer foruden sengetøj, herre- og dametøj, dyner og håndklæder også til at omfatte brands som Stelton og Georg Jensen. Hele 1. salen vil med få undtagelser være sat ned, og også i børneafdelingen er der gode tilbud at komme efter.

Læs også: Illum satser stort med ny kæmpe Løgismose-butik

Men sensationen på brandudsalget er nogle af husets dyreste varer: Designmøblerne. Udstillingsmodeller i form af sofaer, lænestole og borde fra Wegner, Fritz Hansen, Arne Jacobsen med flere vil også være sat ned i halv pris.

»Normalt vil vi aldrig sætte udstillingsmodeller mere end 25 procent ned, for så slidte er de slet ikke. Der er virkelig mulighed for at gøre nogle gode køb«, siger Sofie Molls.

Hun oplyser, at der fredag vil være vagter i butikken, som sørger for god ro og orden, så alle kunder får en god oplevelse.