Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 22/09/17

Kjær & Sommerfeldt - butik og vinbar

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
’Her må jeg komme noget tittere’ – sådan udbrød Frederik den 9. af Danmark, da han under sit første besøg hos Kjær & Sommerfeldt lod sig betage af den smukke vinhandel med et glas årgangschampagne i hånden. Det var i butikkens ungdomsår - i 1930’erne.

Kjær & Sommerfeldt er som vinvirksomhed 142 år gammel og har solgt vin fra butikken på Gl. Mønt 4 siden 1928. Meget har overhovedet ikke forandret sig. Det kan man som gæst være glad og taknemmelig over.

For i denne historiske oase kan man med et glas vin i hånden lade sig inspirere af atmosfæren, her hvor Storm P kvitterede for sine eftermiddagsglas med små signerede tegninger, lige som de mange andre københavnske kulturpersonligheder har sat stemningen, og stadig gør, i den unikke butik og vinbar.

Kjær & Sommerfeldt er et oplagt sted at lære om og nyde vin. Til det har vinbutikken indrettet nogle serviceområder til både private kunder og erhvervskunder. Man kan benytte sig af lokalerne i forskelligt omfang hvad enten man kommer som kollegaer, venner eller vinklub.

Foto: Ikke oplyst

Butikken, vinbaren og lokalerne på 1. sal med udsigt over den smukke butik med den kolossale, unikke PH lysekrone som centrum, danner ramme om vinsmagninger, vinfestivaler, konferencer, lanceringer og mange former for oplevelser i vinens univers.

I september 2017 byggede de det tidligere tobaksrum om, så den nu er en ægte vinbar og samtidig fik udvalget også lige et nøk opad. Nu kan man vælge imellem 1795 forskellige vine - hvilket i princippet vil sige hele deres butik. Man vælger således helt selv, om man har lyst til at drikke Chateau Lafite Rotschild fra 1870 eller en lidt mere normal flaske - men muligheden er der i hvert fald.

Hver dag vælger personalet en speciel vin, som de så serverer på glas, og skulle den ikke falde i ens smag, så er der også et vinkort med 10-20 vine, som opdateres månedligt. Sulten kan stilles med en tapastallerken og snacks.

Foto: Ikke oplyst

Hold din egen vinsmagning

Man kan også invitere sine kollegaer, kunder, partnere, venner eller vinklubben til sin egen vinsmagning. En vinsmagning varer typisk to timer og der smages mellem 6 og 8 vine og arrangementet afholdes for mellem 10 og 24 personer.

For større grupper, eller har man andre ønsker til hvad emnet skal være, så skræddersyr vinkonsulenterne gerne den helt rigtige vinsmagning. Det kunne være fredagsbar med italienske vine, verdensmesterskabet i vin, vinfestival, kend din drue mm. Kjær & Sommerfeldt har stor og god erfaring med at holde succesfulde vinarrangementer for større grupper.

Månedlige vinsmagninger

Hver måned afholdes vinsmagninger med forskellige temaer. Det kunne f.eks. være at gå i dybden med en enkelt drue, et land, en vinproducent, et område, eller et tema som vin & ost, julevine, vildt & vine mv. Der vil maksimalt være 20 deltagere til hver smagning, hvilket sikrer en intim og hyggelig stemning men samtidig også sikrer, at gæsten bliver klogere på vin. 4 gange om året holdes den succesfulde Vinfestival, hvor man kan smage mellem 50 og 100 vine udskænket og præsenteret af vinproducenterne selv.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.