Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 14/11/11

Juleborde i Illums Bolighus

Tidspunkt

Illums Bolighus

Amagertorv 10
1160 København K

Åbningstider

Se hjemmesiden nedenfor.

Kontakt

33 14 19 41
 

 

  • Foto: Linda Henriksen Foto: Linda Henriksen
Uffe Ellemann-Jensen og sønnen Jakob er blandt årets juleborddækkere hos Royal Copenhagen. Udstillingen åbner for 48. gang.

Uffe Ellemann-Jensens passion for lystfiskeri er ligesom interessen for politik gået i arv til sønnen, Jakob Ellemann-Jensen, nyvalgt medlem af Folketinget for Venstre. Derfor er der masser af blinkende fisk over og på det julebord, som far og søn har dækket hos Royal Copenhagen på Amagertorv i København.

Her er der nu for 48. gang dækket op til de legendariske juleborde, som har været en fast tradition i butikken på Strøget siden 1963, hvert år med et nyt tema.

I år er temaet generationer, og de seks borde er alle dækket af fædre, mødre, sønner og døtre. Familien Ellemann er kommet i fint og kreativt selskab.

På borddækkerholdet er nemlig også designeren Anja Vang Kragh og hendes mor, kunstmaleren Lisa Kragh. De to har dækket udstillingens mest spektakulære bord med det helt nye stel, Flora, som Anja Vang Kragh har designet for Royal Copenhagen.

tellet har netop haft verdenspremiere i Holland og kan først købes herhjemme fra januar. Stellet er en moderne genfortolkning af alle tiders mest luksuriøse porcelænsstel, Flora Danica. Flora er ligesom forgængeren dekoreret med hver sit unikke blomstermotiv, men i en meget mere enkel stil en »moderstellet«.

Til udstillingen har mor og datter virkelig skruet op for det volumniøse. Op ad bordet vokser et træ, og rundt omkring ligger henslængte stole, som får en til at tænke, at her er da vist gang i den vildeste julefest.

Læs også guiden: De bedste julemarkeder

Mere hyggeligt og traditionel julet er universet hos et andet borddækker-par, skuespilleren Ellen Hillingsøe og hendes mor, Birgitta Hillingsøe. På et flot rundt og rødt bord er der dækket op med Royal Copenhagens julestel og Georg Jensens klassiske dobbeltriflede bestik.

Bordpynten er bl.a. små røde nisser og pigeoner, som er en fast tradition hos familien Hillingsøe. Rundt om bordet står Wegners Y-stole i rød udgave og ind imellem et par røde Tripp Trapp-stole til de mindste.

Guldsmed og smykkedesignerne, far og datter, Ole og Charlotte Lynggaard har fået god plads på 2. sal til et storslået langbord, hvor det eksklusive og rigt dekorerede Flora Danica-stal møder en mere minimalistisk stil med inspiration fra Japan.

De øvrige borddækkere er Merethe Stagetorn og Marianne Stagetorn Kolos, henholdsvis forsvarsadvokat og konditor og indehaver af Conditori La Glace, som hun købte af sin mor som 22-årig. Det sidste af de i alt seks borde er dækket af 4. og 5. generation bag den kendte Perchs Thehandel, Annelise Hincheldey Ravn og datteren Stine Hincheldey Alwén.

Hvad: Juleborde
Hvor: Illums Bolighus
Hvornår: Fra 11. november og frem til jul

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register