Føj til favoritter Del Send
Shopping | 10/11/11

»Jeg er dronningen af takeaway«

  • Foto: Malte Kristiansen Foto: Malte Kristiansen
Det er ikke kun, når det gælder hudpleje og makeup, at det skal være crème de là crème. AOK har været på shopping med Marianne Tromborg, som ikke går på kompromis med hverken mad, mode, vin eller sine idealer.

Fakta
Marianne Tromborg er indehaver af Tromborg, der laver makeup, parfumer og hudplejeprodukter. Hun bor i Hellerup med sin mand, biokemiker Tim Schyberg, og børnene Simone, 18, og Holger, 13.

Hvor køber du tøj?
»Jeg bruger størrelse 46, og det begrænser det lækre udvalg. Folk siger altid, at de blander dyrt og billigt, men det kan man ikke, når man er min størrelse. Jeg kan ikke bare gå i Topshop og H&M, for der passer kollektionerne mig ikke. Jeg er ked af at sige det, men tøj hænger bare pænere på kroppen, når det er eksklusivt.

Så jeg har nogle skønne aftaler med gode butikker, bl.a. Holly Golightly, som så ringer til mig og siger: »Tromborg! Stort og sort er kommet hjem!« De ved, hvad jeg vil have, og jeg har lige købt en lækker sort kåbe fra Chloé med guldspænde foran. Jeg føler mig som Super-Karla, der kan flyve, når jeg har den på. Så jeg har en dødsrute med magiske steder, hvor jeg er sikker på, der er noget til mig. Jeg synes bl.a., at den nye Christian Louboutin-butik er ret fantastisk.«

Hvilken butik besøger du mest?
»Min yndlingsbutik i hele København er uden sammenligning Løgismose. Det er det mest fantastiske sted, fordi de laver tingene fra bunden, og Christian Grønlykke har altså selv været på markerne for at plante halvdelen af det.

Han rejser også ud og finder specielle oste i bittesmå franske mejerier, der måske kun laver 200 af slagsen om året, og samarbejder med ildsjæle rundt omkring i hele verden. Han har også lavet en linje til Netto, så mange af produkterne faktisk er blevet tilgængelige, for det er lidt ærgerligt, at lækre ting skal koste så mange penge. Men det gør de, fordi de er dyre at producere, og fordi det er dyrt at være etisk.

Men tænk på, hvad Løgismose gør for smag og økologi. Fordi jeg arbejder så meget, som jeg gør, er jeg dronningen af takeaway, og jeg kan finde på at hente en forbagt oksemørbrad, som jeg bare skal putte i ovnen derhjemme i i ti minutter, og så dufter der guddommeligt.

Der er tapas, rødbedesalater, brød, supper, og du kan være fuldstændig sikker på, hvad du putter i munden, for det er bare ren velsmag og nydelse. Man kan eksempelvis købe verdens bedste hasselnødder hos Løgismose, der smager, som Nutella burde smage – af chokolade.«

Hvor køber du sko?
»Sko køber jeg også i Holly eller hos Kassandra. Jeg elsker at forkæle mig selv med sko, og det bunder også i, at jeg kropsmæssigt ikke er en spæd størrelse mainstream, så det er enormt rart, at jeg altid kan passe alle slags sko.

Jeg går og står meget på jobbet, så jeg er helt vild med ballarinaer fra Alaia, men jeg elsker også mine sko med røde såler. Det eneste problem er, at jeg er virkelig dårlig til at gå i høje hæle, fordi jeg fylder meget og vælter nemt.

Jeg skvattede også til Danish Beauty Awards, hvor jeg havde et par leopardprikkede Louboutin’er på, som var en tand højere, end jeg egentlig magtede. Da jeg så skulle tage imod en pris, faldt jeg to meter fra scenen, og så lå jeg dér. Jeg havde fejlagtigt troet, jeg kunne danse hen til podiet ligesom Ole Henriksen, men det kunne jeg altså ikke.«

Hvad med vin?
»Igen hos Løgismose. Jeg kan allerbedst lide økologisk Pingus-vin, men det koster desværre alt for mange penge. Jeg er også fuldstændig vild med vine fra Meursault i Frankrig. Det er næsten lige meget, hvad man køber derfra, så er det fantastisk. Når det gælder vine – og stort set alt andet – vil jeg hellere have én knaldgod ting i stedet for 58 mellemvarer.«

Hvor spiser du ude?
»Jeg elsker Pastis i Gothersgade, for der er hyggeligt og fint, og deres bearnaisesovs sidder lige i skabet. Desuden har de slankefritter, som jeg kalder dem, der er ovnstegte og simpelthen så lækre. Vi spiser i det hele taget meget ude, og min søn ønskede til sin 13. fødselsdag at komme på michelinrestaurant. Noma var umulig at få bord på, så vi tog på Kiin Kiin i stedet. Et virkelig skønt sted.«

Hvad har du altid i tasken?
»Lip gloss, mineral foundation og mindst én af vores nye Jumbo Penne, som er øjenmakeup-penne med peptider og hyaluronsyre, der både pynter og udglatter de fine linjer. Så har jeg eau de toiletten Sweet Harmony med mig, som dufter af vanilje, rosmarin og citrus, og min Glow Serum, som giver glød, energi og ensarter huden.«

Hvor køber du kaffe?
»Jeg må indrømme, at jeg er slave af Emmerys i Store Strandstræde, og jeg kommer i det hele taget meget i butikkerne her i kvarteret omkring Amaliegade, hvor jeg arbejder. Det er en hyggelig, lille landsby, vi har her.«

Hvor køber du smykker?
»Jeg har en specialdesignet ring fra Me & Audrey, som jeg er meget glad for, og én af mine absolut yndlingsmadammer i byen er smykkedesigner Jane Kønig. Men det første smykke, jeg nogensinde har fået af min mand, er mit Rolex-ur, som jeg er utrolig glad for.

Vi havde ikke en krone, dengang han købte det, og vi levede seriøst af havregrød tre måneder bagefter, fordi alle pengene gik til det ur – og til forretningen. Vi satsede stort på firmaet og havde ikke en klink.

Jeg kan i øvrigt blive så træt af folk, der beklager sig over, at de har måttet pantsætte huset for at starte et firma op. Fordi gu’ pokker er man da nødt til at satse – hvor i alverden skulle pengene ellers komme fra?

Når man som kvinde går i banken og siger, at man gerne vil lave sminke uden giftigt stads i, og samtidig fortæller, at man er makeupartist, så får man altså ikke en rød reje. Men så må man jo belåne alt, hvad man ejer, i stedet. Hvis vi ikke havde gjort det, havde vi jo ikke rykket os en centimeter.

Så mit Rolex-ur betyder rigtig meget for mig, fordi det minder mig om en tid med store drømme og vovemod.«

Læs også: Flere kendtes shoppetips

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Flot

Meget smart at købe et Rolex, når man ikke har en krone og skal til at starte firma, det er sgu da stupid!

Når det er sagt så er det altid flot at bygge et firma op i DK.

Derudover er jeg i øvrigt enig med et par af de andres kommentare: Artiklen er hjernedød.

 

Underlige kommentarer...

Jeg kan ikke læse mig til, at interviewet skulle handle om miljø, sundhed eller så meget andet end om Marianne Tromborg, der sandsynligvis er blevet spurgt om at stille op til et interview om hende. Og det har hun gjort. Personligt opfatter jeg interviewet som et 'om Marianne Tromborg'-interview, hvor hun svarer med et glimt i øjet.

Det er en underlig form for misundelse, at man efter et interview sviner en anden til pga. en gave fra hendes mand, at hun ikke er en størrelse 0 (og hurra for det) og at hun har turde træffe nogle valg for at udleve sin drøm.

Så slap af med 'buhu jeg må handle i Aldi', dem af jer, der mener, der mangler økologi og miljø i artiklen kan jo gå ud og kramme et træ og ham, der skal kommentere på 'Slan-ke-frit-ter' kan jo løbe en ekstra kilometer for Marianne Tromborg.

Og slå nu af - I befinder jeg på aok.dk. Det er ikke information eller Tante Berlingerne.

 

Eksklusivt?

Jeg er ked af at sige det - men tøj sidder bare pænere på kroppen når man spiser sundt og holder sig slank.......

 

Tromborg!

Kvinden kan vel ikke svare på andet end hun bliver spurgt om! Er artiklen dårlig er det da journalistens lamme spørgsmål der er problemet...

 

Flødebollen og slankefritten

Super artikel om Danmarks ærligste svar på Miss Piggy. Nuvel, vi fik ikke afklaret om det er hos Summerbird eller i Magasin hun indkøber sine flødeboller. Omvendt var det med slankefritterne. Slan-ke-frit-ter. Et ellers nyt og fængslende smukt ord, der desværre tenderer at kalde pommes frites for grøntsager, som det hørtes i tv-programmet De Unge Mødre, hvilket derfor siger mere om afsenderen end godt er.

 

Det kan man godt se....

At Tromborg er take-away fan, ses da tydeligt...

 

Mie.

Mie. Dit indlæg Men!
Når man kommenterer noget. Må det være én forudsætning, at man har læst - det man kommenterer på:

 

Læste den!

Læste artikel, og må vedkende; at folk siger meget - for bare lidt omtale af produkter:

 

men!

man behøver jo ikke læse en artikel som er en sådan imod vel.

 

OMG

Det har jo INTET med hvorvidt at det går hende godt at gøre! Det er artiklen, som ikke kunne blive meget mere intetsigende, men så igen, der er også mange danskere, der ser de unge mødre mv.

Hvor køber du din kaffe? I Emmerys i St. Strandstræde Guuuud hvor interessant.

Desuden har de slankefritter, som jeg kalder dem, der er ovnstegte og simpelthen så lækre. Zzzzzzzzzzzzzzz......

Jeg er ked af at sige det, men tøj hænger bare pænere på kroppen, når det er eksklusivt. Ja for fanden og maden smager sgu også bedre på Pastis end Jensens Bøfhus det siger sgu da sig selv!

Det er som der bliver skrevet længere nede, ren Air Head.

 

Tromborg er god nok

Forstår simpelthen ikke hvorfor man ikke bare kan glæde sig over at det går andre godt.

 

Air Head

Hold kæft en ligegyldig artikel, de glemte at spørge hvilket Fitnesscenter hun bruger.

 

Tromborg :-D

Hun er SEJ, hun laver fantastisk makeup og hudpleje - og hun har lov til at leve som hun gør, for hun betaler selv!!
Drop jeres syge misundelse og tag ansvar for jeres eget liv! Jeg har absolut heller ingen penge, men jeg kunne ikke drømme om at fylde min dag med misundelse og had - for det gør kun det hele meget værre!
Hvor er det SKØNT med kvinder som Marianne Tromborg, hun er som hun er - ærlig, ligetil og kender åbenbart ikke til det modbydelige danske begreb: janteloven...

 

Misundelse er en grim ting

Hun er sgu da skøn! Tag og pak jeres socialdemokratiske misundelse sammen og gem jeres skønne personligheder til jeres heldige mænd.

Skal hun skamme sig over, at hendes mand har foræret hende et smukt og ikonisk ur..? Skal hun skamme sig over, at hun har stampet en forretning op af ingenting og sat lån i alt hun havde for nu at have råd til lækker mad, som alle vi andre også godt gad æde, hvis vi havde råd..?

Hun bliver interviewet om sit forbrug og fortæller ærligt. Og hold kæft, hvor er det befriende, at hun ikke er en kvindestørrelse median. På NOGEN planer.

Tak til dig, Marianne Tromborg. Du lyder HELT fantastisk. Nøjagtig lige som dine skønne make up-produkter.

 

Du milde!

To ord falder mig lige ind: High maintenance!!

 

misundelse!

Sikken et par misundelige gimper!!

 

misundelse!

Sikken et par misundelige gimper!!

 

Enig...

Fuldstændig ligegyldig artikel..

Det handler 100 % om iscenesættelse. Det kan godt være, at hun brænder for miljøet, men det er bestemt ikke det budskab artiklen bringer..!!

Fuldstændig overfladisk...

 

forkælelsen og overbruget kender ingen grænser

Jeg giver ikke meget for Tromborg efter at have læst dette, der viser, at projekt økologisk hudpleje og makeup først og fremmest er et egoprojekt, der på ingen måde handler om at skabe en bæredygtig tilværelse. Det hele handler om mig, mit ego og mit latterlige fuldstændig sygelige overforbrug af luksusvarer og jordens ressourcer. Desuden er det vildt, at man kan være så forkælelet og spærret inde i et lillebitte overklassesegment uden overhovedet at virke bevidst om, at der er andre måder at leve på. Et Rolexur og leve af havregrød - grow up. Ved du godt, hvor mange mennesker lige for næsen af dig, der fx lever som jeg en voksen på dagpenge alene med to børn - dvs. 3 mennesker for 10000/mdr. til alt, inkl. husleje, varme, el, institutioner osv. Så er man nødt til at spise havregrød og gå i Aldi for at få råd til noget dårligt kød af og til, for at børnene også kan få kød.

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester