Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/10/07

Illum

  • Foto: Magnus Møller Foto: Magnus Møller

Illum er et af Danmarks ældste stormagasiner og har igennem 121 år – siden 1891, hvor Anton Carl Illum grundlagde Illum – været et dansk og københavnsk varetegn for mode, skønhed, bolig og design.

Stormagasinet ligger helt centralt i hjertet af København på hjørnet mellem Strøget og Købmagergade, der er indre bys to store gågader.

Illum forhandler både skandinaviske og internationale mærker.

Der er hele seks etager at shoppe på:

  • Underetagen: Fødevarer og gourmet
  • Stuen: Kosmetik, accessories og smykke
  • 1. etage: Herremode
  • 2. etage. Damemode
  • 3. etage: Jeans, sport og børnetøj
  • 4. etage: Café, bolig, bøger og legetøj

For nylig åbnede Illum op for det verdensomspændende skønhedsunivers Sephora, og med sine 1200 m2 er Sephora i Illum en af Europas største, og den første i Skandinavien.

På toppen af ILLUM kan man på Spisebarens tagterrasse nyde den flotte udsigt udover de københavnske tage, når vejret er til det.

Historien
De to svaler, der fremgår på Illums logo har en ganske særlig historie bag sig. Logoet opstod af to forelskedes brevudveksling – nemlig mellem stormagasinets grundlægger A.C. Illum og hans forlovede Marie Andersen.

I et brev bad A.C. Illum nemlig om Maries hånd. Brevet hvori Marie takkede "ja tak" til et ægteskab med A.C. Illum, havde en lille vignette i papirets ene hjørne. Vignetten forestillede to svaler der fløj forbi et net af telegraftråde, og A.C. Illum besluttede at gøre svalerne til forretningens bomærke.

Illum blev grundlagt den 3. marts 1891 på adressen Østergade 55, men flyttede over på den anden side af gaden til den nuværende adresse i 1899.

Hvad: Illum
Hvor: Østergade 52, København K.
Hvornår: Nye åbningstider pr. 1. marts 2013. Dem finder du her.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.