Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 09/06/16

Holm Cider

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
Københavns første deciderede cider-butik ligger på Istedgade og frister med over 30 forskellige slags af den lækre gærede æblemost.

Cider er de nye bobler.

Selvom Danmark er et traditionelt æbleland, har vi aldrig rigtig haft den store tradition for at udvikle den gærede æblemost. Så det har været Frankrig og Storbritannien, der har sidder på markedet.

Det er de seneste år blevet vendt rimelig meget på hovedet, da topklasse producenter som danske Fejø Cider og Æblerov har sendt så godt cider på markedet, at f.eks. Noma og Relæ har indgået samarbejde med Æblerov for at udvikle unikke flasker til deres menuer.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Den interesse-fremgang har de også opdaget hos familien Holm.

Far Hans samt sønnerne Rasmus og Simon, er i generationer er blevet tiltrukket af gode drikkevarer. Helt tilbage fra dengang deres bedstefar drog til Canada og producerede illegal whiskey til det forbudsramte USA, inden han vendte hjem og åbnede et rejsebureau med mad- og vinrejser til Frankrig.

Børnebørnene Simon og Rasmus rejste naturligt nok meget i netop Frankrig og blev forelskede i cideren og alle dens nuancer - og den glæde ville de gerne dele med resten af verden.

Så d. 21. maj 2016 hoppede de ud i et nyt eventyr, da de åbnede byens første deciderede cider-butik. Den hedder selvfølgelig Holm Cider og ligger på Istedgade.

'Vi syntes i bund og grund, det var skidesynd, at Danmark ikke har haft en cider-tradition de sidste 1.000 år, når nu netop gæret æblemost passer helt perfekt til vores nordiske terroir og råvarer som svin, fisk og skaldyr,' fortæller Rasmus Holm, og hiver en flaske cider ned fra hylden.

Hos Holm Cider er her over 30 forskellige cidere at smage på og købe med hjem i prisklassen fra 65 kr. - 325 kr., og man kommer afsindigt langt for pengene. De importerer og sælger de bedste friske, dybe, gyldne, klare og liflige cidere fra Frankrig, Spanien, England og Danmark - og både med og uden bobler i.

De har åbent torsdag, fredag og lørdag om eftermiddagen til aften, så det passer perfekt med at kigge forbi, få lidt smagsprøver og historier, og tage et par flasker med hjem til aftensmaden eller med ud i solen.

Hvad: Holm Cider
Hvor: Istedgade 53, Vesterbro

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester