Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 20/12/12

Her køber du nytårstøjet i sidste øjeblik

  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
Du har haft det i baghovedet i en måned, og nu er det snart for sent. Har du endnu ikke fundet tøjet til årets sidste fest, så hent hjælp i AOKs guide.

Resecond

Trelleborggade 5
2100 København Ø

Byt dig til nytårskjolen

Stine Skytte har en kjolebyttebutik i Jægersborggade, hvor man kan indlevere gamle kjoler og låne nye med hjem. Foto: Erik Refner

Resecond i Jægersborggade er ikke en butik, men en kjolebyttecentral, hvor man for et månedligt beløb kan bytte sig til nye kjoler. Så hvis du ikke har budgetteret med større økonomiske udskrifter til nytårskjolen, kan du forsøge at finde en her.

Konceptet er, at man indbetaler et månedligt kontingent over internettet, og så kan man komme ind og bytte sig til en ny kjole. Og der er ingen tidsfrister for, hvor længe man må have de nye kjoler.

Det koster mellem 100 og 150 kroner at blive medlem hos Resecond, og når man er det, kan man tage lige så mange kjoler med hjem, som man afleverer i butikken. Tanken bag konceptet er, at selv om kvinder har brug for nye kjoler, så har kloden ikke brug for mere produktion og forbrugerisme, siger butikkens indehaver, tekstildesigner Stine Skytte, i et interview med Berlingske.

- Om ti år håber jeg, at der findes masser af butikker, der gør det samme som vores. Butikker, hvor man bytter de ting, man ikke bruger, for verden kan ikke tåle mere forbrug. Vi må vænne os til, at vi skal bruge de ting, der allerede findes, siger hun.

Butikken holder åbent både den 28. og 29. december.

Læs mere om Resecond her

&Pagne

Hyskenstræde 7
1207 København K

Fest &pagne

Foto: Linda Henriksen
Navnet i sig selv antyder det: Hvis man er til sort luksus med kant, så er &pagne det perfekte sted at klæde sig på til bobler - og nytår. Det er en af byens mest sofistikerede butikker, der forener chic med rock'n'roll og street. Og med den kombination er det næsten umuligt at komme galt af sted nytårsaften, også selvom man måtte være i tvivl om dresscoden.

Pia Møller Hansen, som ejer &pagne, plukker fra en række fremtrædende designeres kollektioner, herunder Alexander Wang, Alexander Wang Men, Surface2Air, Pierre Balmain, Vibe Johansson, Zoe Karssen, Wackerhaus, V Ave Shoe Repair og Anne Vest. Til det mest oplagte nytårsdress hører helt fine feminine kjoler og heldragter, der kan vendes og bindes på både den ene og den måde. &pagne har også et udvalg af flotte accessories, der fuldender looket.

Læs mere om &pagne her

Illum

Østergade 52
1001 København K

Alt under ét tag

Foto: Magnus Møller

Har du udskudt indkøb af nytårstøj for at slippe for hektiske julegaveindkøbere og den efterfølgende udsalgsslagmark, så undgå byens stormagasiner; der er ikke færre mennesker i Illum og Magasin du Nord i dagene op til nytår. Er du anderledes hårdfør, så er fordelen ved de store centre, at alt fra butterfly til jakkesæt, sko, smykker, og hvad du ellers skal bruge, her er samlet under ét tag. Illum holder åbent nytårsdag fra klokken 10 til 15.

Læs mere om Illum her

By Malene Birger

Antonigade 6
1106 København K

Ladylike nytårslækkerhed

Foto: PR

Er du kvinde kan du købe dig til ladylike nytårslækkerhed i By Malene Birger i Antonigade. Butikken er åben den 31. december fra klokken 10 til 15. Her finder du i stueetagen alt fra tungt pailletbesatte toppe til buksedragter og fine blondekjoler, mens du på første sal finder mere dramatiske rober i butikkens kjolesalon.

Læs mere om By Malene Birger Boutique

POP cph

Møntergade 5
1116 København K

Et billigt jakkesæt

Foto: Ikke oplyst

På Gråbrødre Torv ligger Pop Cph-butikken, der sælger tøj til både mænd og kvinder, og hvor stilen er klassisk og enkel. Her findes både tøj til hverdagsbrug og til årets sidste aften i byen. En blazerjakke kan erhverves til omkring 1.600 kroner, og hvis du skal have et par jakkesætsbukser til, koster de fra omkring 800 kroner.

Læs mere om Pop Cph

Genbrug

Vesterbrogade 79
1620 København V

Nytår i brugte klæder

Vintageblogger Pia Storm har udpeget Genbrug på Vesterbro til at være et af de bedste steder i København at købe vintagetøj. Foto: Carolina Segre Høyer

Genbrug på Vesterbrogade 79 er et rent skatkammer for kjoleentusiaster med en forkærlighed for glimmer og glamour. Beslutter man sig for at gå på genbrugsjagt efter nytårskjolen, er der god chance for finde et flot skrud til rimelige penge her. Til gengæld gælder det om at afsætte god tid, da der er stativ efter stativ med festkjoler, som der i sagens natur kun hænger én enkelt af.

Læs mere om Genbrug her

It's

Gothersgade 58
1000 København K

Prikken over i'et

Foto: Bjarke Bo Olsen

Det er svært ikke at forelske sig i et par sko, en taske eller en overdådig halskæde, når man besøger accessoriesbutikken It's. Det er derfor også et oplagt sted at lede efter det smykke, der sætter prikken over i'et på en enkel nytårskjole, eller de sko, der bling'er dit nytårslook op.

Alt i butikken er specielt udvalgt ud fra de små detaljers princip, med henblik på at de sko, tasker og accessories du finder på hylderne, udelukkende føres i It’s. Butikken er således i øjeblikket eneforhandler af sko fra eksklusive Fifth Avenue Shoe Repair. It’s fører også lædertasker fra Florian Denicourt, underfundige smykker fra pigerne bag det nye danske mærke Pambi et Berri, sko fra Finsk, tasker fra britiske Sophie Hulme og hårsmykker fra Libertie is My Religion.

Læs mere om It's her

Wood Wood

Grønnegade 1
1107 København K

Københavner fra inderst til yderst

Holdet bag Wood Wood: Karl-Oskar Olsen (tv), Womens designer Lotte Bank Nielsen og Brian S.S. Jensen (th). Foto: Ikke oplyst

Wood Wood i Grønnegade er indbegrebet af københavnermode. Her kan du finde tøjet, hvis din nytårsaften hører til i den mere afslappede ende af skalaen, og du ikke er til pailletter, overdådige kjoler og klassiske jakkesæt.

Læs mere om Wood Wood her

U.S. Import

Gammel Kongevej 37
1610 København V

Jakkesæt med spin-off

Silas Adler. Foto: Kristoffer Juel Poulsen, Scanpix
Soulland laver jakkesæt og klassisk herretøj, men altid med et spin, der opdaterer, forynger og giver kant til klassikerne. Så er du på udkig efter et sæt herretøj til nytår, der ikke kalder på pomadehår, slips og vest, så kig forbi U.S. Import på Gammel Kongevej, hvor designeren bag Soulland, Silas Adler, har sin butik. Den har i øvrigt overtaget navnet fra den pornobutik, der lå på adressen inden.

Læs mere om U.S. Import her

 

Skriv en kommentar