Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 12/07/12

Her er vejen til chokoladehimlen

  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
  • Peter Beier Chokolade Foto: Morten GermundPeter Beier Chokolade Foto: Morten Germund
  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
Chokoladebutikkerne nord for København byder på forførende fristelser for enhver smag og pengepung.

Chokolade. Det er både sundt, nærende og stimulerende – og så smager det himmelsk. Så der er absolut ingen grund til at holde sig tilbage. Se her, hvor du kan proviantere god chokolade til vinterhygge.

Peter Beier Chokolade

Nordre Frihavnsgade 20
2100 København Ø

»Hjertet bløder for chokolade« hos Peter Beier…

Foto: Erik Refner

…og det er ikke uden grund blevet firmaets motto! For det er virkelig med lidenskabelig passion at Peter Beiers Chokolade Univers nu på 15. år, med naturens egne råvarer, håndværk, præcision og hjerteblod, laver chokolade til danskerne.

Butikken i Hellerup fejrede i oktober måned 3 års fødselsdag, og butiksbestyrer, Kari Kærn, har netop modtaget første sending af den længe ventede tredje ’Øltrøffel’ – et resultat af et særdeles spændende samarbejde med Carlsberg, så man nu kan nyde toner af både Abbey Ale, Barley Wine og Dark Lager i de delikate chokoladetrøfler.

Med hvide handsker pakkes de fine små kugler nænsomt ud og placeres æstetisk og i perfekte rækker på glasdisken, og har man lyst kan man sætte sig i det historiske møblement fra Hotel D’Angleterre med kaffe eller varm chokolade og bare nyde – og dufte.

Med egen kakao plantage i Caribien, og produktion, forarbejdning, uddannelse, samt – orangeri på Ørsholt Gods ved Helsingør, signalerer Peter Beier Chokolade kompromisløs interesse for den ædle mørkebrune spise, der er omdrejningspunkt for hele familien Beier og de mange dedikerede medarbejdere:

»Alt er meget personligt og gennemtænkt, og vi føler os alle som én stor chokoladefamilie med det samme mål, nemlig at give danskerne den bedst tænkelige chokoladeoplevelse!,« siger Kari Kærn, som selv er uddannet couture skrædder fra Det Kgl. Teater, og som hos Peter Beier Chokolade har kunnet videreføre sin håndværksmæssige perfektion og sans for finesse.

»Vores nougat med 41% hasselnødder og lys chokolade, smager virkelig af nødder, trøfler med engelsk lakrids eller med appelsin eller chili smager af det de skal: Gode råvarer uden tilsætning, konservering, farvestoffer eller e-numre,« siger Kari, som endnu engang byder på et lille stykke mesterværk, som er umulig at sige nej til! Og hvem gider drukne sine smagsløg i ligegyldigheder, når man kan nyde et stykke tiptop chokoladeluksus lidt sjældnere, og samtdig holde sig sund? For som man også siger hos Peter Beier Chokolade, »lidt for meget chokolade er lidt i orden…«

Hvad: Chokoladeperfektion fra hjertet…
Hvor: Peter Beier Chokolade Strandvejen 149, Hellerup. peterbeierchokolade.dk
Hvornår: Mand.-fred. kl. 10-18 & lørd. 10-15

Søde sommerfugle i maven...

Foto: Morten Germund

Da manden bag Summerbird eventyret, Michael Grønlykke, i 1988 lancerede den første marcipansommerfugl overtrukket med chokolade, havde han næppe forestillet sig, at den 20 år senere skulle blive ét af landets stærkeste brands!

Men når man er en del af en gastronomisk superfamilie med mange stærke fingeraftryk i det danske kulinariske landskab, kunne det nok ikke være anderledes. I én af Summerbirds nyeste butikker, på Strandvejen i Hellerup, er butikschef Sabine Risom i hvert fald ikke i tvivl om hvorfor successen er i hus: »Vi sælger ikke bare chokolade, vi sælger en oplevelse.

En kulinarisk én af slagsen, hvor kunderne både er glade når de kommer ind i butikken og endnu gladere når de går ud igen. Alle detaljer er gennemtænkt, lige fra produkternes nuancer mod hinanden i æskerne, til emballagens udtryk og personalets obligatoriske hvide kokkejakker.«

Sortimentet er siden sommerfuglen vokset til et utal af chokoladelækkerier, de velkendte og stærkt vanedannende lakridsmandler, fortryllende petit fours, chokoladesushi, -tapas og meget meget mere… Men det hele startede faktisk med marcipanen:

»Da Michael i sin tid gik i gang skulle han bruge store mængder af marcipan til en ordre hans far havde fået i USA. Men markedet viste sig i særklasse marcipanfattigt, intet syntes godt nok! Udfordringen var derfor at kreere den perfekte marcipan, som i dag betegnes som én af markedets allerbedste! Spanske Valcenciamandler, med smag, saft, olie og mineraler - og kun en anelse sukker. That’s it. For filosofien er, at kun det bedste er godt nok, ellers er der ingen grund til at lave det,« siger Sabine, som langer mange af de skønne Grand Cru flødeboller over disken hver dag.

Michael Grønlykke genopfandt flødebollen i år 2000, så den nu fremstår med den velkendte marcipanbund, cremet marengsskum, polynesisk vanille og et tykt lag 61% cru chokolade – selvfølgelig uden tilsætningsstoffer af nogen art! For chokolade er både sundt og pirrende for sanserne, så når chocolateriet fejrer 1 års fødselsdag i Hellerup primo december, sker det med gode sommerfugle i maven…

Hvad: Fine chokoladedelikatesser i smukke omgivelser…
Hvor: Summerbird Chocolaterie, Strandvejen 175, Hellerup. summerbird.com
Hvornår: Mand.-fred. kl. 11-18 & lørd. 10-15

Chaya

Jægersborg Alle 37
2920 Charlottenlund

Chaya med chokolade til...

Foto: Morten Germund

Når man træder indenfor hos Chaya i Charlottenlund, er det som om verden udenfor en kort stund sættes på hold…

De karakteristiske tedufte blander sig med noter af pebermynte, kanel – og chokolade! Himlen synes at være landet på jorden!

Her er personlig service i højsædet og for indehaveren Bente Valbak, er det vigtigt at kunderne føler sig godt tilpas i smukke omgivelser.

Da Chaya for 30 år siden startede som tehus, stod det hurtigt klart for Bente og hendes mand, at chokolade og andre lækkerier naturligt hørte med til deres koncept, som også i høj grad omfatter firmagaver.

De var derfor blandt de første i Danmark som solgte Summerbird chokolade, men på deres mange te-rejser og messeture rundt omkring i verden var der også andre lækre chokolade produkter der fangede deres opmærksomhed, og de begyndte det hårde arbejde med at smage sig vej igennem:

»Vi ville finde det bedste, så vi besøgte leverandører hele vejen ned gennem Europa om sommeren – jeg tror ikke der findes det sted jeg ikke har været! Især Frankrig og Italien er gode til chokolade og sukkermandler,« siger Bente, som i dag driver sin virksomhed med både sin datter og svigersøn.

Netop sukkermandlerne må siges at være Chayas chokolade varemærke. Folk kommer fra nær og fjern for at købe de fine små poser med de lækre chokolader og mandler – som fås i alskens farver lige fra sølv og guld til røde og grønne.

Alt sammen af højeste kvalitet uden tilsætningsstoffer, og smukke ser de ud på små opsatser på gæstebordet eller i små skåle til hverdags forkælelse:

»Folk vil i dag meget hellere købe lidt men godt. Det er jo ikke billige produkter, men til gengæld er kvaliteten helt i top og det eksklusive får sin berettigelse når det kun nydes en gang i mellem,« siger Bente som også laver julekalendergaver og sælger fine engelske og skotske te-sæt, lysestager og små fade og skåle.

For når chokoladen præsenterer sig på et lille skotsk sølvfad og pebermynterne blander sig med mørke linser i en gammel engelsk sølvskål, så skal man være et skarn for ikke at snuppe bare lige én til… 

Hvad: Alverdens lækreste te’er…med chokolade til!
Hvor: Chaya, Jægersborg Allé 37, Charlottenlund. chaya.dk
Hvornår: Mand.-torsd. kl. 10-17.30, fred. 10-18 & lørd. 9.30-14

Kjærstrup Chocolate by Hand

Jægersborg Alle 28
2920 Charlottenlund

En kærlighedshistorie – med gode mavefornemmelser!

Foto: Morten Germund

For Birgitte Kjær og Peter Bræstrup bag Kjærstrup Chocolate by Hand har der aldrig været nogen tvivl: Det skulle være dem, de skulle lave forretning sammen – og det skulle foregå på fødeøen Bornholm!

Så da begge var færdige med uddannelse og joberfaring slog de sig ned ved vand og skov på den sydøstlige side af solskinsøen.

Det blev begyndelsen på en tilværelse med fokus på familie og fællesskab, hvor livet leves med masser af gode mavefornemmelser:

»Vores drøm har altid været at kunne dele både privat- og arbejdsliv. Det har fra starten været vores udgangspunkt og vores drive. Så i dag går både familien, virksomheden og naturen op i en højere enhed for os. At det så blev chokolade vi skulle arbejde med var egentlig ret tilfældigt,« siger Peter Bræstrup, som sammen med Birgitte udvidede med chokoladebutikken i Charlottenlund i 2002 og således næste år kan fejre 10 års jubilæum på Alléen.

For ægteparret handler chokoladeproduktion om at smage på tingene! At bruge den vigtige mavefornemmelse og gå efter det de selv er vilde med – og det har i høj grad vist sig at falde i kundernes smag:

»Vi laver det folk kan lide og gerne vil have, og vægter det gode enkle sortiment. Vi er skam også innovative, men må konstatere at vores klassiske 4 produkter: nougatstænger, marcipanstænger, cognacstænger og orangetrøfler altid hitter. Og så vores flødeboller… Vi er de eneste i Danmark der overtrækker den klassiske sprøde kiksebund med chokolade før skummet sprøjtes på, og bollen så igen overtrækkes med chokolade,« siger Peter, som selv mener at lave ’Danmarks bedste flødeboller’, som folk gladeligt kører på tværs af Bornholm for at få – og i øvrigt også gennem hele København til Jægersborg Allé efter!

Parret er i København så ofte det er muligt og sætter stor ære i at tilføre butikken det karakteristiske bornholmske præg: Enkelthed, naturlighed og gode råvarer. Og så gør det jo heller ikke noget, at det hele er lavet med kærlighed. Kan man mon komme amoriner i chokolade?...

Hvad: Chokoladelækkerier fra hånden til munden…
Hvor: Kjærstrup Chocolate by Hand, Jægersborg Allé 28, Charlottenlund. kjaerstrup.dk
Hvornår: Mand.-torsd. kl. 10-17.30, fred. 10-18 & lørd. 10-14

Kardinal Chokolade

Strandvejen 8
2100 København Ø

Klassisk Chokolade fra hjertet!

Foto: PR

Først på Strandvejen nord for København gemmer sig én af byens hyggeligste chokoladehemmeligheder!

Hos Kardinal Chokolade laves alt i hånden efter stolte håndværksmæssige traditioner, her er ingen fine fornemmelser eller dyr emballage – men derimod ægte hjerteblod og masser af chokoladelækkerier! Indehaveren Lars Brammer, er oprindeligt uddannet børsmægler, og den økonomiske ballast har da også vist sig ganske nyttig da chokolade karrieren skulle søsættes for over 20 år siden.

Men ellers er der ikke megen børsmægler stress at spore hos Lars og hans to medarbejdere på Strandvejen: Alt foregår i ro og mag når formene skal fyldes, marcipanen rulles, og tærter, stænger og roulader skal dyppes i den flydende chokolade. Dog er der noget mere drøn på til højtiderne, og især til jul bliver der indkaldt ekstra hænder.

Kardinal chokolade er netop på dén tid af året storleverandør til restauranter og firmaer i hele storkøbenhavn og så er der gang i den i baglokalerne. Men humøret er højt og der spares ikke på sjove bemærkninger når dagens produktion går i gang:

»Vi lever for og med chokolade hver eneste dag, så det er vigtigt vi også har det rart sammen,« siger Lars, mens han fylder de mange forme med fine riller og sirlige mønstre. Marcipanen er fra Tyskland og er lavet på europæiske mandler, som i modsætning til de californiske, er langt mere smagsrige. Chokoladen blander Lars Brammer af 3 slags chokolade, som nøje er udvalgt og smagt til så den passer til Kardinals sortiment: »Vi arbejder med en kakaoprocent på 65%, for jo kraftigere chokolade, jo mere gennemtrængende smag, og man skal jo helst kunne smage fyldet,« siger Lars og byder på prøvesmagning af deres nye lækre ’kiks’ med knasende mørk chokolade, pebermynte og hvid chokolade på toppen:

»Et eksperiment, som vi er spændte på om vores kunder tør tage til sig, vi skal jo passe på med at lave for meget om på vores produkter, for hos os vil kunderne have det de er vant til og er ikke meget for nye fremmede sammensætninger,« siger Lars med et stort grin. »Om vi selv spiser chokolade? YES, hver dag, og vi elsker det!«

Hvad: Håndlavet chokolade på ægte gammeldags manér…
Hvor: Kardinal Chokolade, Strandvejen 8, Kbh Ø. kardinalchokolade.dk
Hvornår: Mand.-fred. kl. 12-17.50

 

Det mener brugerne..

Dejligt at brugerne giver deres egne tips!

Tak. Bliv endelig ved med at fortæller om de bedste chokolade steder. De kan ikke alle ligge i Hellerup og Charlottenlund.

 

www.kolibrichokolade.dk

Det er bare den mest lækre chokolade som findes - smag den.

 

Af Brigitte

I glemte også Danmarks ældste butik som selv laver chokolade: "Kolibri Chokolade" på Holte Stationsvej, 2840 Holte De adskiller sig fra mange andre chocolatiers i Danmark og i udlandet, ved at lave chokoladen på stedet i Holte. Se: kolibrichokolade.dk

 

Tour de Chokolade

På Tour de Chokolade mangler jeg FREDERIKSBERG Chokolade, som kan det hele, det er håndlavet, det har tradition, det er gennemtænkt, det er delikat, det har en unik historie og det er efter min mening klart byens bedste............. uhmmmmm

 

I glemte den rigtige - chokoladehimlen.dk !!!

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register