Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 12/07/12

Her er fem fantastiske cykelbutikker

  • TrackBikeShop Foto: Morten Germund

    TrackBikeShop

    Foto: Morten Germund
Det er ikke længere nok at trille rundt på en masseproduceret Raleigh. I verdens bedste cykelby skal din tohjulede naturligvis være et perfekt udtryk for din unikke personlighed. Find vej til din drømmecykel her.

Cykelmageren

Store Kongensgade 57, kld.
1264 København K

Den stilfulde

Foto: PR-foto: Colourbox

I byens mest minimalistisk indrettede cykeltempel hænger cyklerne som kunstværker i vinduerne, som på et galleri. Gennemdesignede enkeltdele, fra nav til bremser, ligger på display som kostbare smykker hos en juveler, badet i spotlys.

Hos Cykelmageren har man selv designet og håndkreeret cykler fra bunden i tyve år, altså længe før den slags individualiseret detalje-fetichisme blev moderne i cykelverdenen. Og her bygger de altså det hele selv. Både hjul, rammer, lygter og låse.

Det er her, du skal hen, hvis din hånd helst vil gribe om et håndlavet styr i mahogni. Eller hvis du vil have håndlavede lygter, der spændes fast til styret med specialfabrikerede læderholdere og ligner noget designet af Stelton. Og som Paul Smith i øvrigt sukker over på sin blog.

Folkene bag er, med egne ord, »meget nørdede«, når det kommer til design og funktionalitet. Et hot tip her fra spydspidsen af cykelstil?

Det der med neonfarvede hjul, der skriger »se på mig« er allerede yt. Nu går man tilbage til voksne grundfarver, der hviler i sig selv. Såsom diskret mørkegrøn.

Hvad: Cykelmageren
Hvor: St. Kongensgade 57, Kbh. K, tlf. 33 11 12 11
Hvornår: Man.-fre. kl. 10-18, lør. kl. 11-15

TrackBikeShop

Rantzausgade 2
2200 København N

Den med ét gear

Foto: Morten Germund

»Vi synes, gear er unødvendige i København«. Sådan lyder det fra Track Bike Shop på Nørrebro. Og den er hele byens hipsters forlængst hoppet med på.

Selvfølgelig har man da en fixie-cykel! Men før specialbyggede ét-gears-cykler med fastnav blev allemands-eje (i hipsterkredse, ihvertfald, red.), var det her, firstmoverne shoppede løsdele.

Track Bike Shop bliver da også nævnt allerøverst i tråden med gode butikstips på forummet fixie-king.dk, hvor cykelbude og andre cykelfetichister deler gode råd om indkøbssteder.

Som en sand slikbutik for cykelentusiaster er hjørnelokalet fyldt med kulørte enkeltdele i alskens farver - og direkte kig til værkstedet.

Bygger man selv, koster en cykel fra 6.000 og op. Og sådan er det bare, slår Track Bike Shop fast. Men Track Bike Shop har også færdigbyggede cykler til dem, der har et lidt mindre budget.

Hvad: Track Bike Shop
Hvor: Rantzausgade 2, Kbh. N., tlf. 32 11 69 12
Hvornår: Man-fre 10-18, lør 10-15

Baisikeli - Brugte Cykler

Ingerslevsgade 80
1705 København V

Den med Afrika

den socialøkonomiske virksomhed Baisikeli, som genbruger gamle cykler og sender dem til Afrika... Foto: Niels Ahlmann Olesen

Vil du hellere i nærkontakt med den københavnske cykelundergrund (dem der spiller cykelpolo og triller rundt nede i Boblehallen og bygger farvestrålende transportable cykelmusikmaskiner à la Karmakanonen), er Baisikeli et rigtig godt sted. Her finder man både funky caféhygge og et kæmpeværksted drevet af ægte cykelnørder med en fortid som cykelbude og hjertet på det helt rigtige sted.

De sørger for at sende de cykler, der ikke (længere) bruges i Danmark, videre til Afrika, hvor de gør en kæmpe forskel for den enkeltes liv.

Baisikeli bygger både nye cykler fra bunden og sætter gamle i stand, som så sælges til meget rimelige priser - inklusiv et halvt års garanti. Det er også muligt at leje cykler. Eller bare komme forbi og drikke en kaffe og nyde den gode cykelstemning. Med ekstra god samvittighed.

Hvad: Baisikeli
Hvor: Ingerslevsgade 80, Kbh. V
Hvornår: Man.-fre. kl. 07.30-18, lør. kl. 10-14 (café 10-18), søn. lukket (cafe 10-18)

Cykelthomas

Frankrigsgade 12
2300 København S

Den sejeste

Foto: PR-foto: Colourbox

»Byens sejeste cykler« finder man hos Cykelthomas i Frankrigsgade, som specialiserer sig i cruisercykler. Den slags, der ligger lavt i gadebilledet. Choppers og lowriders med brede hjul og endnu bredere sadler. Hvor der virkelig er kræset for detaljerne: Ventilhætter formet som dollartegn og dødningehoveder. Pedaler formet som malteserkors.

Nogle vil have det forkromet og poleret, andre så råt som muligt, lyder det fra Cykelthomas selv. Det handler om at sætte sit eget præg på cyklerne.

Der er også et helt miljø om de lavtliggende cykler, hvor man mødes og cruiser gennem byen i hyggetempo på de farvestrålende mesterværker.

Næste omgang er et julecruise den 18. december. Omkring 30 deltager normalt på de hyggelige by-cruises. Og alle er velkomne, hvis de har en lækker (lav) cykel. Og et højt humør.

Hvad: Cykelthomas
Hvor: Frankrigsgade 12, Kbh. S, tlf. 32 84 14 04
Hvornår: Man.-tors. kl. 10-18, fre. kl. 10-17, lør. kl. 10-14

Soigneur

Strandvejen 6
2100 København Ø

Den sporty

Foto: PR-foto: Colourbox

Er du typen, der holder af intervalbaseret landevejstræning eller suser offroad-kækt gennem skoven på din specialbyggede mountainbike med vind i håret og efterårsløvet sprøjtende fra dine frygtløse cykeldæk, så er Soigneur noget for dig. Her koncentrerer de fire cykelnørdede indehavere sig om sportscykler - landevejsracere og mountainbikes - og de har kun håndplukkede varer samlet i det, de selv kalder »en legetøjsbutik for voksne«.

»Soigneur« er navnet på den person, der tager sig af de professionelle cykelryttere og deres behov for mad og massage, og østerbrobutikken sælger da heller ikke bare cykelgearet, men afholder også mekanikeraftener og lignende, hvor man kan lære alt om at tage sig ordentligt af sin tohjulede ven. Inklusiv kæderens og bremsejustering.

Og det er godt at kunne, hvis man går hele vejen og kun vil have det bedste af det bedste: Soigneurs dyreste (og givetvis afsindigt labre) cykel koster 120.000 kr.

Hvad: Soigneur
Hvor: Strandvejen 6, Kbh. Ø, tlf. 39 29 71 70
Hvornår: Man.-fre. kl. 10-18, lør. kl. 10-14

 

Det mener brugerne..

Hvornår opdaterer i guiden?

Cykelbutikker med billige cykler popper op rundt omkring hurtigere end grønthandlere og kebabhuse ;-). Jeg syntes i skulle opdatere guiden her, eller overveje at lave en ny.

Jeg havde en dårlig oplevelse med min gamle cykelforhandler som altid reklamere med tilbud og udsalg uden at have det. Jeg har nu flyttet service af familiens cykler til Cykelexperten.dk i Vanløse.

http://cykelexperten.dk/

 

Fri BikeShop

Hvorfor er http://www.fribikeshop.dk/ heller ikke nævnt? Synes de leverer et godt produkt, og giver en ganske fin vejledning

 

ascsc

 

ascsac

 

Recykel på tullinsgade

Recykel på Tullinsgade bør klart nævnes her, virkelig smukke cykler og lille 'quirky' butik/værksted. De tegner vist selv deres stel.

 

Nørrebro City Cykler!

Nørrebro City Cykler er helt klart den bedste, har handlet i de fleste cykelbutikker, og jeg synes city cykler er i top! god service, billige priser og god kvalitet!

Synes ihvertfald ikke kvaliteten er i top hos Cykelbanditten! Deres butik på vesterbrogade står også til salg.

 

Nelson Marshell

entielle, men mere at sprede cykelglæde. Derudover er de eneforhandler af Genesis Nelson Marshell

 

Barholt Cykler

En lille butik med det iøjefaldende orange skilt. Jeg fandt stedet lidt tilfældigt, da min cykel punkterede uden for butikken. De var imødekommende, smilende og de tilbød end da at jeg kunne låne en cykel, ganske gratis i mens de lavede min cykel. De har faglig stolthed og øser gerne ud af deres erfaringer og viden, så da jeg skulle have ny cykel var jeg ikke i tvivl, Barholt Cykeler!

 

Sogreni???!

Hvorfor glemmer man Sogreni i Sankt Peders Stræde i sådan artikel - det er jo forrykt!

 

soko banja

nhavn, deres service er virkelig god og cykler og pris hænger sammen. Jeg har ihvertfald kun positive ting at sige. soko banja

 

cna training

andevejsracere og mountainbikes - og de har kun håndplukkede varer samlet i det, de selv kalder »en legetøjsbutik for voksne«.certified nursing assistant

 

william D

I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. william D

 

Sjovt, praktisk og trafiksikre cykeltasker fra Holland

Der er mange fede cykelbutikker i København, MEN de mangler nogle fede cykeltasker. På nettet fandt jeg frem til www.cykelshopper.dk som sælger et hav af forskellige tasker. Det er svært at vælg!
De har også en lille sjov butik på Finsensvej 52, (Frederiksberg), hvor man kan komme forbi og prøve taskerne på sin cykel. Jeg købte den fedeste, håndsyede cykeltaske fra Holland til en absolut rimelig pris.

 

Alex Cykler på Amagerfælledvej

Er selv afhængige af Alex Cykler på Amagerfælledvej, hvor servicen er i top!

 

Gode butikker i kbh v

Jeg har købt min cykel hos Baisikeli og min kæreste har købt sin fixie bike hos cykelbanditten. Begge steder fik vi god service og smil med på vejen!

 

Køb din cykel hos banditten:)

Kun gode oplevelser hos cykel banditten!

 

God og glad service hos cykelbanditten

Jeg købte en cykel til min kæreste i cykelbanditten. Jeg fik rigtig god og smilende betjening og service var endda med i prisen som i forvejen var meget rimelig.
De adskiller sig helt sikkert fra andre cykel butikker fordi de har så mange design cykler og så er de friske og søde. Ingen gamle sure mænd, som der var der hvor jeg i sin tid købte min egen cykel.
Jeg ved ikke hvad "Angus" mener med kina lort, der har ingen problemer været med min kærestes cykel!
Nu er det jo ikke en cykel til 20.000 kroner der skal cykle verden rundt, det er en cykel der bruges som transport middel rundt i kbh og der har som sagt ikke været problemer med den! Oveni købet er det den fedeste cykel og han fik selv lov at vælge farver og gøre den "til sin egen".
Jeg synes bare lige at jeg ville komme med et svar til den mavesure kommentar om min ynglings cykelshop:)

 

Cykelbanditten V og benben

Cykelbanditten på vesterbro og benben burde klart nævnes i denne sammenhæng.
Cykelbanditten vesterbro er den bedste cykelbutik og ham der står der giver god betjening og er meget hjælpsom!
Før kom jeg hos Benben som helt sikkert også er en god butik.

 

Cykelbanditten:)

Jeg er trofast kunde hos cykelbanditten på nørrebrogade. God service, inspirerende personale og god fredagsbar:)

 

cykelbanditten******

Hej!
Både min kæreste og jeg har købt vores cykler hos cykelbanditten.
FANTASTISK service og smilende personale. Er helt enig med Nadja!
Jeg har efterfølgende haft min cykel til service og de var både søde og hurtige.
****** Stjerner og smil herfra!

 

@ Angus

Alle har ret til en mening og jeg synes virkelig cykelbanditten fortjener en plads her, de skiller sig ud i cykel københavn, deres service er virkelig god og cykler og pris hænger sammen. Jeg har ihvertfald kun positive ting at sige.

Nu er din butik jo selv nævnt her så hvorfor ikke bare være glad for det, istedetfor at tale dårligt om konkurrenterne.
Du har ret til din mening men jeg har også ret til min!

 

Baisikeli ******

Jeg får altid min cykel repareret hos Baisikeli ved Dybbølsbro. Kvaliteten er helt i top, og så får man en gratis lånecykel med i prisen. Det giver et kæmpe bonus i min bog, for jeg kan ikke undvære min cykel.

 

BenBen er også værdig

BenBen på Vesterbro Torv er også en god butik. De er nogle super fyre, som har butikken, og deres interesse for cuykler smitter af. Jeg ved godt det er en smule naivt at tro, men det virker som om det at tjene penge ikke er det essentielle, men mere at sprede cykelglæde. Derudover er de eneforhandler af Genesis cykler i DK, som er virkelig fede (har selv købt én).

 

@ Nadia

Fordi Cykel Banditen sælger billigt lort fra kina det er ikke det penge at du ofre på den være....

 

@: Nadja

Fordi cykelbanditten ikke er en fantastisk cykelbutik, som artiklen omhandler, jf. overskriften.

 

Cykelbanditten

Hvorfor er cykelbanditten ikke nævnt?