Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 08/06/12

Guide: Shop de fedeste T-shirts

  • Fede T-shirts i Hooha i Elmegade. Foto: Esben Salling Foto: Ikke oplyst

    Fede T-shirts i Hooha i Elmegade. Foto: Esben Salling

T-shirten er en garderobefavorit, der tilsyneladende aldrig forsvinder. AOK guider dig til steder i København, hvor du kan shoppe din nye yndlingsudgave af den kortærmede bomuldsklassiker.

Wood Wood

Grønnegade 1
1107 København K

Københavnersmart

Foto: PR Foto: Ikke oplyst

Få butikker er som Wood Wood indbegrebet af henslængt, urbant bohemelook og københavnsk hipstercool. Hvad ikke alle husker er, at det hele faktisk startede med en printet T-shirt.

Wood Wood åbnede oprindeligt i Krystalgade 4, hvor fyrene bag butikken slog sig op på at sælge T-shirts med tryk i eget design. Den ene T-shirt tog den anden, og historien om Wood Wood har forlængst udviklet sig til en historie om succes og gennemslagskraft.

Butikken er rykket ud af kælderen og op på gadeplan, men er stadig undergrund på den fede måde, med et udvalg der lægger sig på grænsen mellem avantgarde og street.

På T-shirtfronten er det især værd at kigge efter Wood Woods statement T-shirts, der blandt andet proklamerer, at »1 is the loneliest number«. Wood Woods evne til at præge på gadebilledet har sikret butikken en nominering i kategorien »Byens Bedste Herremode« på AOK.dk.

Hvad: Det startede med en T-shirt
Hvor: Wood Wood, Krystalgade 7, København K.
Hvornår: Man.-tor. 11-18, fre. 11-18 og lør. 11-16.
Hvor meget: Fra 300 kroner.

Tshirt Store

Lufthavnen Terminal 2
2770 Kastrup

Dedikeret til print

Foto: PR foto

T-shirten har alle dage været et billigt medie, når et budskab skal brænde igennem - om ikke andet har den været det, siden slogans på T-shirts for alvor gjorde sit indtog i modebilledet i 1980erne.

Det er svenskerne bag Tshirt Store ganske opmærksomme på, og de har da også haft stor succes med deres printede T-shirts, siden den første Tshirt Store åbnede i Malmö i 2006. En enkelt butik er siden blevet til en kæde, og i dag findes Tshirt Store i en lang række svenske byer, enkelte norske, og et enkelt sted i København, hvor du kan købe de mange forskellige printede T-shirts i hundrede procent økologisk bomuld, med slagfaste slogans og farverige motiver.

Butikkens T-shirts bliver designet af forskellige designere og kunstnere som Jonas Wiehager og La Societe. Den svenske kæde sælger T-shirts til både mænd, kvinder og børn. Du finder Tshirt Store i Terminal 2 i Københavns Lufthavn.

Hvad: Print for alle pengene
Hvor: Tshirt Store, Københavns Lufthavn, Kastrup
Hvornår: Man. -fre, 7-21, lør. 7-20 og søn. 7-21
Hvor meget: Fra 249 kroner

Mads Nørgaard

Amagertorv 15
1160 København K

Tryk med mening

Foto: PR-foto

Når man taler T-shirts med printede budskaber, kommer man ikke uden om modeskaberen Mads Nørgaard, der i starten af 1990erne begyndte at producere T-shirts med slogans. Blandt dem, der fik størst gennemslagskraft i byens modebillede, er T-shirts med typografi som »Gud bevare Christiania«, »Lies Lies Lies«, der blev trykt som en indirekte kommentar til krigen i Irak og »Obama is the new Black«, hvor sidstnævnte blev revet ned fra hylderne op til det amerikanske præsidentvalg i 2008.

For at undgå hovedløse budskaber, har den københavnske designer tidligere haft kendte kulturpersonligheder til at udvælge litterære citater til de kortærmede klæder. I øjeblikket finder du en række farverige T-shirts med kontraster og tryk som »Neon«, »Red« eller »Black« samt et udvalg af de klassiske striber, Mads Nørgaard er kendt for, der kan dresses op med en blazer eller ned med et par jeans.

Hvad: Slogans med mening
Hvor: Mads Nørgaard, Amagertorv 15, København K
Hvornår: Man.-tor. 10-18, fre. 10-19 og lør. 10-17
Hvor meget: Fra 200 kroner

Wasteland

Studiestræde 19
1455 København K

Genbrugt band-shirt

Foto: Piccia Neri

Området omkring Studiestræde og Larsbjørnstræde bugner af genbrugsbutikker, og selvom flere af dem sælger strutskørter og stiletter, er der også en del til mænd.

Wasteland Retro Clothing Company i Studiestræde er en finurlig vintagebutik, der både forhandler tøj til kvinder og mænd, og hvor du kan købe alt fra de farverige 1980ere til fede printede T-shirts.

Her finder du billigt, håndplukket genbrugstøj hvoraf størstedelen er hjembragt fra USA, Canada og Japan. Derfor vil du med stor sandsynlighed ikke støde på de samme T-shirts i byens øvrige genbrugsbutikker - eller på forbipasserende - og derfor er det her, du skal gå hen, hvis du er på udkig efter en brugt band-shirt, som du kan hive med hjem for en hund.

Som i mange andre butikker, der forhandler retro vintage wear, kan udbuddet af varer være lidt slidt, men så er udvalget til gengæld billigt og udvalgt med øje for kvalitet.

Hvad: Secondhand T-shirts
Hvor: Wasteland Retro Clothing Company, Studiestræde 5, København K.
Hvornår: Man. 11-18, tir.-fre. 10.30-18, lør. 10.30-16 og søn. 12-16.
Hvor meget: Fra 100 kroner.

Hooha

Istedgade 108
1650 København V

Nørrebro-klassikeren

Foto: Esben Salling

I Elmegade, der slanger sig mellem travle Nørrebrogade og det pulserende caféliv på Sankt Hans Torv, finder du herretøjbutikken Hooha. Den er ikke særlig stor, men det er udvalget af T-shirts til gengæld.

Indehaveren, Henrik Knudsen, startede i sin tid med at sælge T-shirts med grafiske tryk på nettet, men har sidenhen åbnet butikken i Elmegade, som stadig forhandler et skiftende udvalg af hans eget T-shirtdesign, samt shorts og sweatshirts af mærket Hooha.

På bøjlerne finder du hele farveskalaen af T-shirts fra American Apparel, der kan opgradere enhver mands basisgarderobe, sømandsstriber fra hollandske Scotch & Soda, der blandt andet hitter med en T-shirt påtrykt teksten »Someone in Holland loves you,« Libertine Libertine og Red Collar Project, der dyrker det ærkeamerikanske look.

Et stort udvalg af solbriller, sneaks fra Adidas samt lækre lædertasker og bælter fra det danske mærke Royal Republiq supplerer de mange T-shirts i butikken.

Hvad: Hooha
Hvor: Elmegade, København N.
Hvornår: Man.-tor. 11-18, fre. 11-19 og lør. 11-15.
Hvor meget: Fra 200 kroner.

 

Det mener brugerne..

Andre fede tshirts

Personligt er jeg mere til tshirts med motiver af dyr. På siden www.myshirts.dk har jeg på det sidste købt nogle ret fede shirts, bl.a. med 3D agtige dyreprint.

 

De fedeste T-shirts

De fede t-shirts findes på www.mmm.dk eller hos www.formaend.dk

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register