Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/11/17

Guide: Her kan du gå på julemarked i København

  • Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock
Igen i år er der rig mulighed for at shoppe julepynt, nisser og søde sager, mens man slubrer gløgg og spiser æbleskiver. AOK viser vej til masser af gode julemarkeder i København og omegn.

Listen opdateres løbende. Kender du et godt julemarked? Så tip os på gife@aok.dk.


Hvad: Julemarked i Nyhavn
Hvor: Nyhavn, København K
Hvornår: 10. november til 23. december. Søndag til torsdag kl. 10-19 samt fredag og lørdag kl. 10-20.
Traditionen tro kan du købe julesager i boder langs kajen i Nyhavn. Der er gratis adgang og åbent hver dag.


Hvad: H.C. Andersen Julemarked
Hvor: Nytorv, København K
Hvornår: 17. november - 22. december
I år finder man H.C. Andersens Julemarked på Nytorv. Her er der masser af julestemning med boder og hyggelig atmosfære. Både julemanden og selveste H.C. Andersen vil være at finde på markedet og i år kan de små (3-9 år) også besøge Julemandens Hus (kl. 12-17), hvor de kan klippe julepynt sammen med nissemor.


Hvad: Julemarked Kongens Nytorv
Hvor: Kongens Nytorv, København K
Hvornår: 17. november til 22. december. Mandag til onsdag kl.11-19, torsdag kl. 11-20, fredag kl. 11-21, lørdag kl. 10-21 og søndag kl. 11-18
Med udsigt til den imponerende juleudsmykning på Hotel D’Angleterre og Magasin, kan man hygge sig og kigge efter julegaver samt -pynt i de mange boder. Julemanden dukker også op og tager imod børn og voksne, og stiller op til foto ganske gratis. Det sker hver torsdag til søndag mellem kl. 13 og 17.


Hvad: Julemarked på Højbro Plads
Hvor: Højbro Plads, København K
Hvornår: 18. november til 23. december
Der er masser af julehygge på Højbro Plads når både dansk og udenlandsk brugskunst, dansk gløgg og tysk glühwein, currywurst, æbleskiver, pandekager, italienske oste, italienske cookies, design, chokolade, pels, huer, hatte, tusindevis af julelys og flotte julehuse fylder godt op på de mange boder på pladsen fra 18. november og indtil jul.


Hvad: Jul i Tivoli

 

Hvor: Vesterbrogade 3, København V
Hvornår: 18. november - 31. december
Igen i år byder Tivoli på et af de hyggeligste julemarkeder med masser af julelys, juledekorationer, boder med godter og gaver samt gløgg, brændte mandler og hjemmelavede æbleskiver. 

 


Hvad: Jule- og loppemarked
Hvor: Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, København K
Hvornår: Lørdag 25. november kl. 11-17 og søndag 26. november kl. 11-16
Hvor meget: Entré 20 kr. Børn kommer gratis ind, hvis de er i selskab med en voksen.
Køb bl.a. håndlavet brugskunst, strik, juleting, delikatesser og lopper. Børnene kan hilse på julemanden, og der kan købes julegodter i cafeen.


Hvad: Julemarked i Havebyen Mozart
Hvor: Hf. Havebyen Mozart 80, København SV
Hvornår: 25. og 26. november kl. 11-17
Besøg haveforeninger i Sydhavnen, hvor der julehygges med et hyggeligt markede, hvor man bl.a. kan shoppe julepynt, kreamik og julelækkerier, samt få taget et foto af familien til en evt. julegave og meget andet.


Hvad: Juledesignmarked i Prismen
Hvor: Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 Københavns S.
Hvornår: Søndag 26. november kl. 11-18 OG onsdag 13. december kl. 16-22.
Kom med på designmarked med design fra mere end 50 forskellige designere og kunstnere fra København. Her sælges bl.a. illustrationer, smykker, keramik, tekstildesign, brugskunst, grafik, design, kunsthåndværk, interiør, fotokunst og meget mere. Markedet afholdes i Øens Spisested i Prismen og byder foruden marked også på lækker mad og drikke.


Hvad: Julemarked på Kunstakademiet
Hvor: Philip de Langes Alle 10, København K
Hvornår: Søndag 26. november kl. 10-17
Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering afholder igen julemarked, hvor du kan købe bl.a. keramik, tryk, smykker, tasker, nips og julepynt. Der er gratis adgang, og når maven knurrer, kan man forsyne sig med mad og drikke. De fleste boder tager imod MobilePay, men husk kontanter.


Hvad: VesterbroRaw Kunsthåndværkermarked
Hvor: Råhuset og Forsamlingshuset ved Halmtorvet, Vesterbro
Hvornår: 2. december kl. 13-20
Undergrundens kunst, design og kunsthåndværk. Markedet byder på sager fra undergrundsscenen og man kan bl.a. få fingre i smykker af indfarvede fiskeknogler, skulderepauletter af menneskehår, lp'er lavet om til lamper, kunstdukker, steampunk beklædning, ure lavet af gamle bøger, art-upcycling osv.


Hvad: Juledage i Jægerborgsgade
Hvor: Jægerbrogsgade, København N
Hvornår: 2. og 3. december kl. 11-16
I Jægersborggade skydes julen i gang den første weekend i december, når man igen i år kan hygge i den oppyntede gade. Her står de mange butikker, caféer, restauranter og værksteder klar til at sørge for masser af julestemning. Man kan bl.a. møde selveste julemanden, hør julekor og deltage i julekonkurrencer.


Hvad: Bryggens Julemarked - Gran og Gode Gerninger
Hvor: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, København S
Hvornår: 3. december kl. 12-18
Julemarkedet har fokus på social bæredygtighed, derfor vil der bl.a. være tøj- og legetøjs-bytte med mulighed for at finde »nyt« til julen uden omkostninger. Markedet byder også på historiefortælling, koglekast, ponyridning, (vinterbadning, rensdyrlortespyt), salg af æbleskiver og gløgg samt deltage i Julefesten & Julegæsten, hvor man kan finde et sted at holde jul, eller byde en julegæst ind i dit hjem til julefest. Julemarkedet afholdes i samarbejde med kulturhuset og Bryggens Spisehus, hvor alt overskud fra markedet går til Mødrehjælpen og Røde Kors.


Hvad: Julemarked i Nansensgade
Hvor:
Nansensgade, 1366 København K
Hvornår: 3. december kl. 11-16
Nansensgade kommer til at ose af julehygge, når masser af boder rykker ind til det årlige julemarked. Her kan man finde masser af lækre smagsprøver , købe julegaver og julepynt og gå på opdagelse blandt masser af kunsthåndværk.


Hvad: Juledesignmarked
Hvor: Viktoria Ceramic Studio, Vesterbrogade 24 B, København V
Hvornår: 1. december kl. 12-19 samt 2. og 3. december kl. 10-17
Find julegaver til familie og venner, når en række kunstnere holder julemarked med bl.a. stentøj, strik, kunst, smykker og lædervarer i keramikstudiet på Vesterbrogade.


Hvad: Visit Carlsberg Julemarked
Hvor: Gamle Carlsberg Vej 11, København V
Hvornår: 1. -3 og 8. – 10 december kl. 10-17
På Carlsberg kan man også være med i masser af julehygge når den fine gamle Bryggergård danner rammen om et julemarked, hvor gløgg med øl og specielle ølsmagninger står side om side med bl.a. lækre lammeskind, honning lavet af bybier og hjemmelavet chokolade.


Hvad: Flids julemarked
Hvor: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, København N
Hvornår: 2. og 3. december kl. 11-17
Hvor meget: Entré 30 kr. Børn under 12 år kommer gratis ind.
Danske og udenlandske udstillere sælger kunst, design samt kunsthåndværk i Nørrebrohallen. Markedet er børnevenligt, og barnevogne er velkomne. Du kan betale med Dankort, Mobilepay og kontanter.


Hvad: Kødbyens hyggeligste julemarked
Hvor: Flæsketorvet, København V
Hvornår: 2.til 3. december kl. 10-16
Traditionen tro afholdes der julemarked i værkstedet på Slagtehusgade nr. 44 (Kødbyen). Her vil der være masser af gløgg, økologisk frugt, nybagte kager, øko sodavand, julegran, levende lys, julekokadama, spændende gavemuligheder og designprodukter.


Hvad: The Lab - julemarked
Hvor: Vermundsgade 40 A, København Ø
Hvornår: Søndag 3. december kl. 10-16
Kreative folk og designere sælger alt fra keramik og tekstiler til børneting og delikatesser, når der er julemarked hos The Lab. Ungerne kan være med til at bage i kageværkstedet, og der kan købes godt til ganen fra bl.a. Prolog Coffee og Sing Tehus.


Hvad: Christinias Julemarked
Hvor: Den Grå Hal, Refshalevej 2, Christiania, København K
Hvornår: 9.-20. december kl. 12-20 (sidste dag lukker markedet kl. 18)
Siden 70erne har christianitterne holdt julemarked i december, og i år er ingen undtagelse. Der sælges igen alverdens julesager i Den Grå Hal, og der er gratis adgang. Vær opmærksom på, at der ikke er plads til barnevogne i hallen. Husk kontanter - ikke alle boder tager Dankort.


Hvad: Elmegade Julemarked
Hvor: Elmegade, København N
Hvornår: 9. december kl.10
Besøg Elmegade i december, hvor gaden er spæret af for gennemkørsel og pyntet op med juletræer. Her kommer julemanden og nissemor forbi 9. december kl.13 og modtage ønskelister, sutter og stiller op til billed. Der vil igen i år være juletræssalg og øko. æblegløgg fra Kimergården, masser af julemusik i gaden og butikkerne sørger for god stemning.


Julemarkeder uden for København


Hvad: Gammelgaards Julegavemarked
Hvor:
Gammel Klausdalsbrovej 436, 2730 Herlev
Hvornår: 3. og 4. december kl. 10-17
For fjerde år i træk afholders der Gammelgaards Julegavemarked, hvor man kan shoppe masser af julegaver for alle aldre inden for design, kunst og håndværk fra særligt udvalgte udstillere. Her vil der være små pop-up shops som er nøje udvalgte ud fra kvalitet, originalitet og variation, så der er noget for alle. Lige som sidste år tages også gårdspladsen i brug,. Her vil der være masser af markedsboder, bålfade og salg af juletræer. Ristet Rug svinger også forbi og serverer julsandwich, mens Café Gammelgaard vil friste med kaffe, kage og juleknas. Der er også en julestue, hvor børnene kan klippe masser af julepynt.


Hvad: Julemarked i det gamle landbrugsmuseum
Hvor: Over for Frilandsmuseet i Virum
Hvornår: 9.-10. december (tidspunkt følger)
I den flotte gamle bygning, der tidligere husede et landbrugsmuseum, kan du købe fødevarer, kunsthåndværk, køkkengrej og julepynt. Der sælges desuden gløgg og æbleskiver.


Hvad: Julemarked i den gamle kaserne
Hvor: Alarmpladsen 1, Hvidovre
Hvornår: 10. december kl. 10-15
Igen i år lægger den gamle kaserne Avedørelejren ramme til et hyggeligt julemarked med masser af stader og underholdning. Her kan man bl.a. finde øl fra to lokale mikrobryggerier, vin lavet i lokalområdet, slagtervarer, smykker, julepynt, juletræer, brugskunst og meget mere. Markedet foregår i telte og indenfor i kasernens gamle Fægtesal, der danner en stemningsfuld atmosfære om markedet. Der er også masser af oplevelser for børnene, der blandt andet kan komme ud og ride på islænderheste, tage på skattejagt på Cirkusmuseet, køre med hestevogn, eller møde julemanden og den gakkede cirkusartist Mr. Toons. Sidst vil der også være julemusik fra koret »The Christmas Singers«.


Hvad: Julemarked på Kronborg
Hvor: Kronborg, Helsingør
Hvornår: 2.-3. deceber og 9.-10. december. Begge weekender kl. 10-17
Kronborg fyldes op med julehygge, når mere end 100 boder rykker ind i slottets sale. Her kan man også klippe sin egen julepynt og man kan få masser af inspiration til at lave sine egne juledekorationer. For ungerne er der også masser af sjov. Julemanden tager imod julegaveønsker, og man kan lave julegaver, godter og pynt i børneværkstederne.