Føj til favoritter Del Send
Shopping | 10/12/14

Guide: Her er Københavns julemarkeder 2014

  • Foto: Annelene Petersen Foto: Annelene Petersen
Der er fuld gang i byens julemarkeder. AOK giver dig overblik over, hvor du kan købe gaver og komme i julestemning helt frem til jul.

Har vi overset det julemarked, der sælger de saftigste juleskinker, den bedste gløgg eller de fineste kalendergaver til børnene? Send os et tip på: sha@aok.dk.

Hvad: Nyhavns julemarked
Hvor: Nyhavn, 1051 København K
Hvornår: 14. november til 22. december
Boderne langs vandet er dekorerede med granguirlander og lyskæder, og du kan købe æbleskiver, gløgg og alverdens andre julegodter og gaveideer som fx kunsthåndværk, strik, skindvarer, legetøj og pølser.

Hvad: Deutsch Julemarked
Hvor: Højbro Plads 1
Hvornår: 14. november - 23. december. Søndag til torsdag 11-17, fredag kl. 10-20 og lørdag kl. 10- 19.
For fjerde år i træk er der internationalt og hyggeligt julemarked på Højbro Plads, som byder på tyske træhytter, hvor der bl.a. sælges norsk hjemmelavet marcipan figurer, ungarsk brød, pelshuer, vanter, glaskunst, papirkunst, træ-legetøj og godt til ganen - Glühwein, tysk currywurst og bratwurst, hjemmelavede æbleskiver, italienske oster og oliven, franske delikatesser, julespecialiteter fra dansk slagter, speciel chokolade og brændte mandler. Der er gratis entre.

Hvad: H.C. Andersen Julemarked
Hvor: Kultorvet, Kultorvet 2, 1175 København K
Hvornår: 15. november til 22. december. Søndag - torsdag kl. 11 - 19. Fredag kl. 11 - 20. Lørdag kl. 10 - 20.
Et nyt julemarked midt i København med gratis entré. Med nostalgisk karrusel, boder opkaldt efter H.C. Andersens eventyr og tusindevis af julelys. Du kan købe brugskunst, specialiteter fra hele verden, julepynt, huer og halstørklæder, håndlavede smykker og nyde hjemmelavede æbleskiver, gløgg, Glühwein og varm kakao. Mød også »genopstandne« H.C. Andersen selv, som du kan blive fotograferet med. Torsdag til søndag kan du også møde julemanden.

Hvad: Jul i Tivoli
Hvor: Vesterbrogade 3
Hvornår: 15. november til 4. januar. Søndag-torsdag fra kl. 11-23, og fredag og lørdag fra kl. 11-00. 24. december kl. 10-16. 31. december kl. 11- 00.30
Oplev de omkring 50 julepyntede boder, der snor sig langs stierne i Tivoli. De bugner af nykogte kæmpeklejner, friskbrændte mandler, dampende varm gløgg, lune retter og masser af julepynt.

Læs også: Guide: Her er julemarkederne uden for København

Hvad: Rita Blå's Julelopper
Hvornår: 22. november til 20. december kl. 11-16
Hvor: Copenhagen Street Food, Trangravsvej 14, 1436 København
Hver lørdag er der juleloppemarked hos Copenhagen Street Food på Papirøen, hvor du kan finde loppestande samt boder med håndværk og design. Nogle af Rita Blå's yndlings-dj's leverer musikken, og der er mulighed for at købe mad, kaffe mm. i Copenhagen Street Foods boder. Entreen er gratis.

Hvad: Dragør Julemarked
Hvor: Dragør
Hvornår: Åbner 29. november kl.11.Julemarked foregår hver weekend frem til jul fra kl. 11-16.
Kreativt værksted, højtlæsning og musik i Pakhuset på havnen hver weekend. Udstilling med kostumer fra ”Tidsrejsen” og julekor i Teatersalen i Restaurant Beghuset.På Dragørs hyggelige julemarked er der forskellige boder med gløg, pandekager, julepynt, lammeskin og meget, meget mere. Og hvis man ikke får købt alle sine julegaver på julemarkedet, er der rig mulighed for at købe resten af gaverne i Dragørs butikker.

Hvad: Christianias julemarked
Hvor: Den Grå Hal, Refshalevej 2
Hvornår: 5. til 20. december. Hverdage 14 - 20 - lør - søn 12 - 20. Sidste dag lukkes kl. 18.
Julemarkedet minder mest om en basat under fjerne himmelstrøg. Her kan du finde et stort udvalg af kunsthåndværk, håndlavede smykker, spejle, lysestager i smedejern, lamper, uroer, tøj, lædermasker mm. Husk kontanter, da der er begrænset mulighed for at betale med Dankort. Entreen er gratis.

Hvad: BaghusDK julemarked
Hvor: Vesterbrogade 107 B, 1620 København
Hvornår: 13., 14., 20. og 21. december kl. 10-16
BaghusDK er et kreativt fællesskab og showroom bestående af flere danske designere indenfor møbeldesign, keramik, smykker mfl. (bl.a. JanniKrogh.dk, Hiiri, OX design og Erik Aulkær Andersen). Til julemarkedet vil der være salg af kollektionsprøver, udgående modeller, udstillingsvarer og prototyper samt rabatter på nuværende kollektioner. Der vil være godt til ganen - noget varmt til de voksne og lidt sødt til ungerne.

Hvad: Frederiks jul
Hvor: Brøndsalen i Haveselskabets Have, Pile Alle 6
Hvornår: 19. december kl. 14-20, 20. og 21. december kl. 11-17
Frederiks Jul er et eventyrligt julemarked med juledelikatesser fra hele verden, håndplukkede Frederiksberg-aktører og hyggestunder i juleværkstedet. Der er gratis éntre.