Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 04/02/13

Guide: Her bliver du lækker inderst inde

  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
Mangler du gaven til din udkårne, eller vil du bare gerne forkæle dig selv med lidt blonder til hverdagsbrug? AOK har samlet seks skarpe bud på nogle af byens bedste lingeributikker.

Selv om København ikke byder på en regulær jungle af lingeributikker, kan det alligevel være svært at finde ud af, hvor man skal starte. Både for kvinden, der vil ud og forkæle sig selv med noget nyt undertøj, men også for manden, der vil købe lidt lækkert lingeri til sin kæreste eller kone.

AOK har sammensat en guide til en række af de bedste lingeributikker i København, hvor man kan finde alt fra traditionelt lingeri til korsetter, strømper og god vejledning.

Mangler din favoritbutik på listen? Så tip os på: liqu@berlingske.dk eller på vores Facebook-side her.

Agent Provocateur

Pilestræde 6
1106 København K

Den provokativt forførende

Foto: Linda Kastrup

Vil du have det frække og samtidig sofistikerede look til at gå op i en højere enhed, så er Agent Provocateur i Pilestræde et godt bud. Her finder du hypereksklusivt lingeri arrangeret i noget, der vel bedst kan betegnes som et pin up-univers.

En agent provocateur er noget, man kender fra fx politiverdenen: En betjent i civil, der skal skabe uro i en gruppe og provokere den til at begå ulovligheder. Og provokere, det har Agent Provocateur altid kunnet. Da den første butik åbnede i London i 1994, førte det til, at butikken overfor fik sat materede ruder i, så violinkunderne ikke skulle udsættes for en så åbenbar underlødig manifestation, som Agent Provocateur præsenterede lige på den anden side af gaden.

Varerne i butikken i Pilestræde emmer af forførelse, sexet æstetik og provokation, og ud over lækkert lingeri og hotte hofteholdere laver Agent Provocateur også parfumer.

Hvad: Agent Provocateur
Hvor: Pilestræde 6, København K
Hvornår: Mandag til torsdag fra klokken 10-18, fredag fra 10-19 og lørdag fra 10-16.

Den underspillede hippe

Tekinoktai Foto: Jan Jørgensen
Fransk boudoir-stemning møder cool berliner-stil i den lille butik på Silkegade. Hos Tekinoktay Finest Lingerie finder du girly lingeri i blonder, flæser, silke, bomuld og pastelfarver, men også smykker, lidt tøj og andre tøseting har fået plads i butikken.

Butikken ejes og styres af Evren Tekinoktay, som også selv har designet en lille kollektion i butikken. Hun åbnede den lille lingeriperle i 2003, efter at have hentet inspiration fra den tyske hovedstad og ud fra en holdning om, at undertøj er for kvinden selv. Det handler ikke om at være andres bolche i en fin indpakning, men om at føle sig godt tilpas.

Hvad: Tekinoktay Finest Lingerie
Hvor: Silkegade 13, København K
Hvornår: Mandag til torsdag fra klokken 11-18, fredag fra 11-19 og lørdag fra 10-16.

Fillo Boutique

Gammel Kongevej 87
1850 Frederiksberg C

Den du køber dig fattig i

Foto: Morten Germund

Der ligger et hav af gode specialbutikker på Gammel Kongevej, der skærer sig gennem den midterste del af Frederiksberg. Fillo Boutique er en af dem, og her finder du både luksuriøst hverdagsundertøj, badetøj og det fineste blondelingeri.

”Den lille niche, man finder her i butikken, er et godt supplement til Gammel Kongevej,” siger Rikke Hjelde Lambis, indehaver af Fillo Boutique. Hun har sammensat en lang række lækre mærker, så man både finder hverdagsundertøj fra London og badetøj fra Bodas samt Stella McCartney, Elle Macpherson Intimates, VPL og Prinsesse Tam Tam på bøjlerne i butikken.

"Der er rigtig mange interessante mærker på markedet, der har hvert deres særpræg," siger Rikke Hjelde Lambis. Hun fortæller, at Fillo Boutique lægger stor vægt på kyndig betjening og god service, så man kommer hjem med det helt rigtige sæt undertøj.

Fillo Boutique er i øjeblikket eneforhandler af både Bodas, VPL samt det luksuriøse undertøjmærke ”The Lake & Stars” fra New York, der på en gang er sensuelt og humoristisk. Fillo Boutique forhandler også verdens første økologiske parfumeserie, »Honoré des Prés«.

Hvad: Fillo Boutique
Hvor: Gammel Kongevej 87, Frederiksberg C.
Hvornår: Mandag til fredag fra klokken 11-18 og lørdag fra 11-15.

Femme Fatale

Studiestræde 18
1455 København K

Den med korsetterne

femme fatale Foto: Linda Corfitz Jensen

Hvis du skal snøres ind i et stramt korset, så er Femme Fatale i Studiestræde stedet at tage hen. Her finder du Københavns største udvalg i korsetter, kyndig vejledning og et hav af andre lækre lingeri-fristelser.

Når du forsvinder ned i den lille kælderbutik, forsvinder du også ned i en helt anden verden. Ud over korsetter er Femme Fatale en guldgrube med lingeri, hofteholdere, store strutskørter i alle regnbuens farver, samt strømper til hverdag og fest - hvor nogle af dem endda er sjældenheder som orginale nylonstrømper fra 1940'erne, 50'erne og 60'erne.

Hvad: Femme Fatale
Hvor: Studiestræde 18, kld. th., København K.
Hvornår:
Mandag til torsdag fra klokken 12-17.30, fredag fra 12-18:30 og lørdag fra 12-15:30.

Anne Sax

Grønnegade 30
1107 København K

Den med de frække strømper

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Anne Sax åbnede i august 2010, med nogle af de helt store lingerimærker, men også nogle lidt mere budgetvenlige. Og om det gælder den ene eller den anden prisklasse, er der altid gode råd og kyndig vejledning at hente i butikken.

Derudover fører Anne Sax nogle af de fineste strømpebukser i byen, der er perfekte til at løfte en basiskjole.

Hos Anne Sax kan du bestille en times professionel lingerirådgivning – helt uden at det koster dig noget, så du kommer hjem med den rigtige størrelse og de faconer, der klæder dig bedst og som passer til din øvrige garderobe.

"Jeg vil hjælpe mine kunder med at opbygge den perfekte lingerigarderobe og åbne deres øjne for, hvorfor det er en rigtig god investering. Langt de fleste kvinder har mere end 10 bh'er liggende i skuffen, men de bruger kun to eller tre af dem. Det vil jeg gerne lave om på," siger Anne Sax, kvinden bag butikken.

Hvad: Anne Sax
Hvor: Grønnegade 30, København K
Hvornår: Tirsdag til torsdag fra klokken 10-17.30, fredag fra 10-18 og lørdag fra 10-15.

Wolford Boutique

Østergade 61
1100 København K

Den kontorlækre klassiker

Wolford er efterhånden blevet lige så kendt for deres undertøj, som de er for deres strømper. Med mottoet "dedikeret til kvinder", kan man være næsten sikker på at komme hjem med noget lækkert lingeri, der er behageligt at have på.

Wolford har både det helt enkle og basic undertøj, der gør sig perfekt under en stram nederdel eller kjole, men også mere tidstypisk og trendy blondelingeri. Fælles for Wolfords undertøj er, at det er uden sømme og lavet i materialer, så kroppen kan ånde og være komfortabel i mere end en halv time ad gangen.

Hvad: Wolford Boutique
Hvor: Østergade 61, København K
Hvornår: Mandag til torsdag fra klokken 10-18, fredag fra 10-19 og lørdag fra 10-16.

 

Skriv en kommentar