Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 12/03/16

Guide: De 5 nye interiør-butikker

  • Roomstore. Foto: PR

    Roomstore.

    Foto: PR
Der er åbnet et hav af nye interiør- og boligbikse i København. AOK guider til fem, du skal kende.

Less Vegas

Strandvejen 114
2900 Hellerup

Den hippe

Foto: Ikke oplyst

På Strandvejen 114 lå der tidligere en cykelbiks, men 1. september 2015 åbnede indretningskonsulenten Ane Jessen sin første bolig- og livsstilsbutik, Las Vegas, i det lille lokale midt i Hellerup.
Tanken bag Less Vegas er at skabe en modreaktion til køb-og-smid-væk-kulturen, og derfor er alt i butikken nøje udvalgt af Ane Jessen. Der er ikke noget masseproduceret og stort set alt er håndlavet.
Sortimentet er sammensat, så alt på en eller anden måde passer sammen, og dermed er der skabt en fin rød tråd i butikken, som emmer af god stil og personlighed.
Her kan man bl.a. shoppe fine glasvaser fra Louise Roe, keramik fra Nobel Design og Karin Blach Nielsen, møbler fra Friends&Founders og limited edition-litografier af designer Anne Sofie Madsen. Ud over interiør sælges der et beskedent udvalg af basistoppe fra North, rå tasker fra Yvonne Koné, og te fra Paper & Tea Berlin. Derudover kan man shoppe fine kaktusser indtil 19. marts fra Kaktus København, som har en pop-up shop i Less Vegas lige nu.

Hvad: Less Vegas
Hvor: Strandvejen 114, 2900 Hellerup

Contempofair

Ahlefeldtsgade 22
1359 København K

Den med værtindegaven

Foto: PR

I små lokaler på Ahlefeldtsgade 22 ligger bolig-butikken Contempofair.
I 2014 gik boligsitet Contempofair.dk online med et fint udvalg af boliginteriør som bl.a. plakater, tæpper og keramik samt tasker og smykker.
Men i oktober 2015 blev Contempofair.dk også til en fysisk butik, da kvinden bag, Marie Eigen Møller, slog dørene op for boligbiksen i indre by.
I Contempofair finder man mærker fra både kendte og upcoming designere som »MinStreg«, »Kontainer Copenhagen«, »Martin Moore«, »AwbyAnneWarming«, »bythiim«, »Trine Holbaek Designs«, »PrettyUgly«, »Noir Desire« med flere.

Dermed er der masser af muligheder for at finde den gode værtindegave og fint nips og inspiration til hjemmet i Contempofair. Prismæssigt ligger alt i butikken i den billige ende.
Navnet på butikken skal udtrykke ønsket om en nutidig markedsplads med respekt for designerne og deres kreative evner. »Fair« går begge veje, da det også er et udtryk for rimelige priser og en god service.

Hvad: Contempofair
Hvor: Ahlefeldtsgade 22, København K

Roomstore

Vesterport 6
1612 København V

Den storslåede

Roomstore. Foto: PR

Et stenkast fra det stemningsfulde kvarter omkring Gammel Kongevej finder man designbutikken Roomstore.
De gamle lokaler, hvor der tidligere lå en køkkenbutik, har gennemgået en grundig renovering og er nu fyldt med lækre nye designmøbler og boligaccessories fra flere internationale brands som Tom Dixon, Lampe Gras og Magis samt danske mærker som New Works og Malene Birger.

Selv om Roomstore ikke er en designvirksomhed, der har eksisteret i mange år, har folkene bag, Thomas Qvortrup og Nikolaj Meier, alligevel formået at markere sig markant på få år i boligbranchen. Butikken ved Vesterport er den første fysiske shop og fungerer både som showroom og butik. Roomstore er et sted, hvor man kan få masser af inspiration til boligen og samtidig shoppe de lækre varer med hjem.

Hvad: Roomstore
Hvor: Ved Vesterport 6, København V

Senius

Birkegade 9
2200 København N

Den på Nørrebro

Foto: PR

I december 2015 åbnede Senius på Birkegade 9 på indre Nørrebro. Senius er en lille lys kælderbutik med fint keramik, små illustrationer og nips til hjemmet. Alt, hvad der forhandles i butikken er udvalgt af butikkens ejer Rikke Senius Clausen ud fra god kvalitet og en enkel og tidløs stil, der giver et langtidsholdbart udtryk.
Her finder man således alle tidens bolighits, men samtidig også unikke sager, som formentlig ikke er at finde i de fleste hjem.

I Senius kan man bl.a. shoppe keramik, lamper, køkkenudstyr, tæpper, ure, smykker, tasker, notesbøger, illustrationer i eller uden ramme fra mærker som JarsCéramistes, Serax, Menu, Knindustrie, Cluse, Jukserei, Linen Tales, The School of Life London, Housemartin.be, Planteplaneter, Pernille Folcarelli, Sara Gade og ParadiscoProduction.
Butikken tilføres løbende nye mærker, som Rikke synes passer ind i sortimentet. Man kan følge shoppen på Instagram som @senius_cph, hvis man vil være sikker på ikke at gå glip af noget.

Hvad: Senius
Hvor: Birkegade 9, København N

Molly Marais

Købmagergade 62
1150 København K

Den franske

Foto: PR

Den franske
I de gamle »Lisbet Dahls« lokaler ved Kultorvet på adressen Købmagergade 62 åbnede den danske/franske interiørbutik Molly Maraisi i februar 2016.
Butikken består af to etager fyldt med et bredt designudvalg af møbler, porcelæn, toilettasker og puder i fransk romantiske stil.

Idéen bag den danske/franske virksomhed udspringer af en passion for fransk indretningsstil kombineret med skandinavisk enkelthed.
»Siden jeg som ung mand besøgte min danske/franske familie i Marais-kvarteret i Paris, har jeg ønsket at genskabe den helt særlige stemning, som de formåede at skabe i deres hjem. Det var et fascinerende mix af skandinavisk enkelhed og fransk vintage, og det er præcis det udtryk, som jeg sammen med mit dygtige danske team har ønsket at genskabe« siger ejeren AkioHatano.
Selv om Molly Marais er et ganske nyt mærke i interiørverdenen, forhandles det allerede af butikker i 12 europæiske lande og i Asien. Men indtil nu har der ikke været en fysisk butik, så butikken i København er den første.

Hvad: Molly Marais
Hvor: Købmagergade 62, København K