Føj til favoritter Del Send
Shopping | 29/01/18

Guide: 8 ting du kan lave under den københavnske modeuge

  • (ARKIV) Copenhagen Fashion Week 2015 Designers Remix. Foto: Simon Læssøe

    (ARKIV) Copenhagen Fashion Week 2015 Designers Remix.

    Foto: Simon Læssøe
Copenhagen Fashion Week er ikke kun en lukket fest for fagfolk, der er masser af events, som er åbne for alle. Få et overblik over dem her.

København indtages igen af fashionable modefolk fra ind- og udland, når Copenhagen Fashion Week AW 2018 løber af stablen 30. januar til 2. februar 2018.

Men det er ikke kun de langbenede modeller, smarte bloggere og garvede modeskribenter, der har adgang til de mange begivenheder rundt omkring i byen.

Igen i år er der nemlig masser af events, pop-up butikker og modeshows, som er åbne for alle.


Mandag 29. januar

Heartmade åbner pop-up-shoppen TaggedbyBex
Fra 29. januar til 9. februar åbner pop-up-shoppen TaggedbyBex i Ny Østergade. En shop fyldt med SS18 Heartmade - TaggedbyBex kollektionen, der er designet af Julie Fagerholdt og hendes yngste datter, Bex. En kollektion, der er lavet så den passer til hverdagslooket med inspiration fra musik og hygge med venner.

Hvornår: Mandag 29. Januar til lørdag 9. februar, hverdage kl. 11-17.30, lørdag kl. 11-15
Hvor: Ny Østergade 9, København K

Udstilling i Nikolaj Kunsthal
I forbindelse med Copenhagen Fashion Week kan man opleve udstillingen »HAV« i Nikolaj Kunsthal. Udstillingen består af designs fra modedesignere fra hele Norden og er en del af konkurrence »The Blue Fashion Challenge«, der skal fremme bæredygtighed i design.

En anden del af udstillingen byder også på fotografier af Tommy Ton, som er en kendt street style-fotograf, der især har gjort sig bemærket ved at tage billeder fra de store internationale modeuger rundt omkring i verden.

Køb billetter her.

Hvor: Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, København K
Hvornår: Kan opleves frem til tirsdag 30. januar 2018 kl. 12-17

Se billederne: Tv-branchen fejrede sig selv med stor prisfest i København


Tirsdag 30. januar

The CFW New Talent Scene: Sur Le Chemin, By Signe og Forét
Den kendte onlineshop Boozt og Copenhagen Fashion Week har med »CFW New Talent Scene« skabt en platform, hvor nye designtalenter og brands, som arbejder med bæredygtig produktion, kan vise sit værd.

I forbindelse med modeugen kan alle komme forbi og se de tre brands Sur Le Chemin, By Signe og Forét præsentere deres nye kollektioner, som alle er skabt med særlig fokus på bæredygtighed.

Køb billetter her.

Hvor: Kanonbådsvej 10, 1437 København
Hvornår: Tirsdag 30. januar 2018 kl. 15

Åbningsfest for Københavns første modebibliotek
Alle er inviteret med, når Modebiblioteket på Østerbro slår dørene op kl. 10. tirsdag 30. januar. Der vil både være forskellige modeaktører og andre spændende personer til åbningen, når de nye fashionable lokaler vises frem. I første omgang er tanken at det nye modebibliotek skal eksistere indtil 2. februar 2019 og løbende vil der blive afholde arrangementer for alle, der interesserer sig for design, mode og æstetik. Læs mere om bibiloteket her.

Hvor: 19 Dag Hammarskjölds Allé, København Ø
Hvornår: Tirsdag 30. januar kl. 10-11

Læs også: Mums: Nyt stamsted serverer magiske meatballs


Torsdag 1. februar

Fængsels-design og te-fest
Tøjmærket Carcel inviterer til te-fest og launch hos Space10. Her kan man se nuværende og kommende og kollektioner fra kl 8-17. Efterfølgende vil der være te-hygge fra kl. 17-11. Tøjmærket er skabt af to danske iværksættere, og det produceres bl.a. af kvinder, som sidder fængslet i det sydlige Peru.

Køb billetter her.

Hvor: Space 10, Flæsketorvet 10, København V
Hvornår: Torsdag 1. februar kl. 8-23

Kendt street style mærke åbner pop-up-shop
Under modeugen kan man også besøge den danske design-duo, Saks Potts, der lancerer deres niende kollektion i en pop-up-shop i Bredgade 1. og 2. februar. Her kan man bl.a. købe dele fra den nye kollektion og møde grundlæggerne bag, Barbara Potts og Cathrine Saks. Mærket er især kendt blandt street style-fans, og er blevet båret af it-girls som Leandra Medine og Dree Hemingway.

Hvor: Bredgade 28, København K
Hvornår: Torsdag 1. februar - fredag 2. februar kl. 10-20


Lørdag 3. februar

Apair modeshow og goodiebag
Igen i år kan man opleve skobutikken, Apair, der præsenterer den nyeste SS18-kollektion på et stort street show uden for butikken på Ny Østergade 3. Et udendørs event, der er åbent for alle og byder på goodiebags til de hurtige.

​Hvor: Ny Østergade 3, København K.
Hvornår: Lørdag 3. februar kl. 14-15

Få shoppe-tips i Illum
3. februar kl. 12 kan man møde modemagasinet Costumes chefredaktør Rikke Christensen og personlig shopper, Pily Ottesen, der fortæller om sæsonens nye farver, snit og sammensætninger. De giver også fifs til, hvordan man fremover kan komme til at se sit eget spejlbillede med et mere positivt sind.

Det er også muligt at booke en gratis tid hos Illums personlige shopper Pily Ottesen. Under seancen, der foregår på 2. sal, bydes der på et glas champagne.

Hvor: Illum, Østergade 52, København K
Hvornår: Lørdag 3. februar kl. 12-13

Læs også: Spis som en autonom konge: København har fået svensk anarki-restaurant