Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 16/10/07

Gucci

  • Foto: Carina Hecksher Foto: Carina Hecksher
Man træder ind i en forretning med klasse, når man træder ind i forretningen på hjørnet af Østergade og Pilestræde. Alt er enkelt og roligt afstemt i såvel interiør som personale.

Man træder ind i en forretning med klasse, når man træder ind i Guccis forretning på hjørnet af Østergade og Pilestræde. Alt er enkelt og roligt afstemt i såvel interiør som personale.

Først i forretningen finder man tilbehør som solbriller, tasker, nøgleringe, punge, parfumer og tørklæder. Meget af det prydet af de karakteristiske G-er eller de røde og grønne bånd.

Går man længere ind, finder man et pænt udvalg af Guccis både herre- og damesko og helt bagest et mindre udvalg af dametøjskollektionen.

Det er helt tilbage i 1921, at Guccio Gucci åbnede sin første forretning i Firenze, hvor han solgte tasker og sadelmagerarbejde. I 1938 åbnede forretningen i Rom i den fashionable Via Condotti, og i 1953 kom den første forretning i USA til. I dag har Gucci over 180 forretninger verden over. Det var fra 1940'erne og op igennem den følgende to årtier, at firmaet slog sit navn fast. Særligt berømte blev taskerne med bambushåndtag, herreskoen med metalspændet og det blomstrede silketørklæde, som blev designet til filmstjernen Grace Kelly.

I midten af 1990'erne tiltrådte den nuværende kreative chef Tom Ford, og han fik støvet det lettere støvede og damede tøj af. Gucci er ikke længere kun for midaldrende kvinder, der skal have en smart buksedragt. Piger på 15 lever gerne af havregrød i ugevis for at kunne svinge en Gucci-taske over skulderen gennem byen eller sætte et par af de berømte solbriller på næsen.

Det eneste, forretningen i København ikke fører, er udvalg af herretøjskollektionen. Det kan man til gengæld finde hos Bruuns Bazaar. Hvad, mændene derimod kan få, er en sølvgrå styrthjelm med G-er på.

 

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.