Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 04/04/08

Fem gode museumsbutikker

  • Foto: Jan Jørgensen Foto: Jan Jørgensen
Museer er mere end udstillinger, sure kustoder og caféer med kold kaffe. Her er fem af de bedste museumsbutikker, der udover et fint sortiment også har en anden fordel - nemlig søndagsåbent. (Opdat. 1. juni 2011)

Louisiana

Louisianas park med skulpturer af Henri Laurens og Henry Moore. I baggrunden Øresund.  Foto: PR, Shigeo Anzai
Der er udsigt til Øresund og ikke til Themsen, men Louisianas museumsbutik i Humlebæk er alligevel det tætteste, man i Danmark kommer på Tate Moderns ditto af slagsen i London. Her er mulighed for at supplere kunstindtryk, smuk natur, arkitektur og møder med fans af Børge Mogensens tremmesofa og Arne Jacobsens bestik med indkøb i museumsbutikken. Den byder både på interessante designerting, f.eks. af Eames (men kun de ting, der er i »under armen«-størrelse) og keramik og porcelæn fra f.eks. Helbak og Ditte Fischer. Her er ting til børn, deres forældre også kan holde ud at se på, f.eks. fine uroer og trælegetøj, og her er naturligvis en vanvittigt velassorteret bogafdeling med kunstbøger på både dansk og engelsk. Mangler man pynt til væggene, men har man ikke råd til at investere som salig Knud W., er der masser af plakater fra Louisianas mange udstillinger at vælge imellem.

Hvor: Gl. Strandvej 13, Humlebæk
Hvornår: Tirsdag-fredag kl. 11-22, lørdag og søndag 11-18. Mandag lukket.

Læs mere på museets egen hjemmeside

Nationalmuseet

Ny Vestergade 10
1471 København K

Nationalmuseet

nationalmuseet Foto: Brian Bergmann

Bronzealder, Stenalder, helleristninger, solvogn, altre, de etnografiske samlinger, Klunkehjemmet eller bare ud og ae Corfitz Ulfeldts skamstøtte og op i caféen og have brunch. Vær forberedt på at skulle træffe beslutninger, når du træder ind på Nationalmuseet for at se udstillingerne. Det samme gælder i butikken, hvor udvalget er stort og bredt. Fra kopier af museumssmykker, der skal bæres i begrænsede mængder og helst ikke omgivet af hjemmevævet uld, hvis man vil undgå at blive forvekslet med en guide fra Lejre Forsøgscenter til glasperler fra Ghana, ark med påklædningsdukker (og fine kræmmerhuse til jul). Byg selv borge, puslespil som Tutankhamon og middelalderspil, puder i gamle gobelinsmønstre og klæd ud tøj til tapre riddere og yndige prinsesser. Find også det perfekte kors til konfirmanden, uanset om vedkommende er til yndig udgave a la Dagmarkors eller mere rå udgave med dyrehoved. Er konfirmanden ude i seriøs religionsforvirring, har museumsbutikken også et stort udvalg i Thors Kors, men måske skal de gemmes under skjorten i kirken.

Hvor: Frederiksholms Kanal 12, København K.


Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 10-17. Mandag lukket

Læs mere på museets egen hjemmeside

Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48 - 50
1307 København K

Statens Museum for Kunst

Foto: Ida Tietgen Høyrup

Statens Museum for Kunst ligger så smukt i Østre Anlæg, så kombiner endelig en tur forbi malerier og skulpturer med en gåtur rundt i parkens små hemmelige hjørner og gå også forbi museets boghandel, før du går hjem. Den drives af Arnold Busck, der også har butikker 20 andre steder i landet, men boghandlen på Statens Museum for Kunst har flere fordele. F.eks. det udsædvanligt store udvalg af kunstbøger både på dansk og engelsk, salg af plakater fra museets udstillinger og kort, der er sjovere og signalerer lidt større overskud end et gocard revet ned af stativet på en café og fundet på bunden af en taske, ti minutter i fødselsdagstid. Og lige der, ti minutter i fødselsdagstid, og »for søren, hvad skal de egentligt have« har butikken som andre museeumbutikker en kæmpe fordel, nemlig søndagsåbent og åbent på helligdage, men i modsætning til andre museumsbutikker kan gaver indkøbt i sidste øjeblik på Statens Museum for Kunst byttes i landets øvrige Arnold Busck butikker, hvis en bog om Fransk Modernisme ikke falder i smag hos fætter Morten.

Hvor: Sølvgade 48-50, København K.


Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 10-17, onsdag 10-20. Mandag lukket.

Læs mere på museets egen hjemmeside

Designmuseum Danmark

Bredgade 68
1260 København K

Designmuseum Danmark

Foto: Ikke oplyst
Udover udstillingerne af kunsthåndværk er der flere gode grunde til at lade turen gå ned i den fredelige ende af Bredgade og smutte ind på Designmuseum Danmark. Her er en fin café, hvor man naturligvis sidder i og spiser af danskere klassikere. Museet har også en af byens smukkeste haver, som hver sommer lægger plæner til Grønnegårdsteateret, men som også uden forestilling og madkurve er en sand oase midt i storbyen. Og så er der jo butikken på museet, som sælger udvalgt kunsthåndværk. Gå forbi næste gang du leder efter en sjov taske f.eks. fra Jooi, en fin vase, lamper eller en særlig kunst- eller designbog. Det er ting, der kan bruges, men som samtidigt er ualmndeligt smukke. Her er design fra f.eks. Ole Jensen, Anna Carin Dahl, Matti Klenell og Harri Koskine. Der er fri adgang til butikken, så gå også forbi og køb kort som lidt mere kulturelt alternativ til Magasins kedelige udvalg, næste gange tante Tove skal ønskes tillykkke med de 52. Og husk lige at kigge ud i haven. Og ind i samlingerne.

Hvor: Bredgade 68, København K.
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 11-17. Mandag lukket

Læs mere på museets egen hjemmeside

 

Skriv en kommentar