Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/02/12

Fem fede kostumebutikker

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Skal du til kostumefest eller vil du bare gerne ha' fingrene i en platinblond paryk? AOK guider dig her til fem kostumebutikker med hvert deres speciale.

Teaterhjørnet

Vesterbrogade 175
1800 Frederiksberg C

Lær at lave et væskende sår

Stemningsfoto Foto: PR. Scanpix

I slutningen af Vesterbrogade ligger Teaterhjørnet, der på mange måder er flagskibet indenfor teaterartikler i København. Butikkens mildest talt enorme udvalg spænder fra kostumer over parykker til sminke og special effects af den ene eller anden slags. Derudover arrangerer butikken og forlaget Drama en række kurser indenfor tre kategorier: børnesminke, teatersminke eller special effects. Kurserne er stilet mod grupper og skal bestilles på forhånd. De koster 2400 kr. Man kan melde sig på enkeltvis, men da afholdes kurset, når der er deltagere nok.

Herolds Varehus

Øresundsvej 21
2300 København S

Troldmandens værksted

Stemningsfoto Foto: AOK

På Øresundsvej ligger en lille butik, der dybest set ikke burde være en del af denne guide. Herolds Varehus kan ikke måle sig med sine kollegaer, når det kommer til udvalg, og med sin placering et godt stykke ude på Amager, er den ikke ligefrem tilgængelig. Dog er varehuset sandsynligvis den mest charmerende spøg-, skæmt og legetøjsbutik i byen. Når døren går, åbner der sig en verden, der ligner en mellemting mellem settet fra en Harry Potter-film og mormors dagligstue. Så hvis der alligevel kun skal købes en paryk, bør det lille varehus støttes. For mellem 25 og 100 kr. har varehuset bl.a. et udvalg af spøg og skæmtartikler fra 30’erne til 50’erne.

Fest og farver

Jagtvej 59
2200 København N

Fest og Farver på Jagtvej

Stemningsfoto Foto: PR, Scanpix

Fastelavn uden udklædning er som påske uden påskeharen eller Kristi Himmelfartsdag uden pokalfodbold. Tæt på tomten efter det nedlagte Ungdomshus ligger butikken Fest og farver, der har det meste, du skal bruge for at gøre din fastelavn lidt mere festlig. Der er alt fra parykker og briller til gebisser og masker. Butikken sælger også hele kostumer både til børn og barnlige sjæle. Så hvis du mangler de sidste accessories til det perfekte pirat-, prinsesse- eller panserkostume, kan vejen lægges forbi de mange udklædninger på Jagtvej 59.

Amorin

Vesterbrogade 45, 1.
1620 København V

Hvis piraten ikke skal fylde i skabet

Stemningsfoto Foto: PR, Scanpix

På trods af, at man er overbevist om, at barokkjolen fra maskeballet nok skal blive brugt igen, kan kostumer hurtigt ende som unødvendigt fyld i klædeskabet. En mulig løsning på dette problem kan være at leje kostumet til fastelavnsfesten. Hvis det kun skal bruges den ene gang alligevel, kan det faktisk betale sig. Amorin på Vestebro har specialiceret sig i udlejning af hele set til voksne, og har et imponerende stort udvalg. Udover enkelte udlejninger, kan du også vælge at bestille kostumepakker, hvis du skal holde en temafest.

Blikfang

Skyttehusene 32
2620 Albertslund

Bag skærmen med kludene

Stemningsfoto Foto: PR. Scanpix

Shopping rykker i stigende grad på nettet, og kostumebranchen er ingen undtagelse. Siden 2000 har Nicoline L. Pedersen drevet webshop’en "Blikfang" der laver kostumer til Halloween, fastelavn og liverollespil. Priserne for et voksenkostume ligger mellem 150 og 400 kr, og har en leveringstid på ca. 3 dage. Udover kostumerne har Blikfang ligeledes en række smådele som guirlander, blomsterkranse og et påfaldende stort udvalg af falske skæg.

Adr: Skyttehusene 32 2620 Albertslund Tlf: 26273753 (alle dage ca. kl. 11-21) Se butikken her

 

Skriv en kommentar