Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 08/06/12

Fede børnetøjs-butikker

  • Foto: Morten Germund
Se AOKs guide til nogle af byens fineste tøjbutikker, der sælger alt fra top til tå til de mindste.
 

Den økologiske

For mange nybagte forældre er Purebaby det naturlige stop, når de første råhvide stofbleer, bodystockings og bleer skal købes ind. Og netop »naturlig« er det helt rigtige ord til at beskrive varerne i Pureshop, der sælger lækre, økologiske og miljøvenlige baby- og børneprodukter.

Der er ikke så meget pjank og fjas, farver eller finurligheder ved Purebabys produkter. Filosofien er nemlig, at børn har brug for visuel ro, sanselige materialer i naturlig kvalitet samt rene og giftfrie omgivelser. Derfor er der økologiske tekstiler i alle led; som i de fine cardigans i letstrikket Alpacauld. Og ud over lækre børnetøjsmærker som Serendipity, Green Cotton og Kite Kids, kan man også købe naturlegetøj i butikken.

Her fører Purebaby blandt andet en bidering i giftfrit naturgummi, som ømme gummer kan gumle på, når der er tænder på vej, bamser i uld og trælegetøj indfarvet med plantefarver. Purebaby har to butikker: én på Falkoner Allé og én i Willemoesgade på Østerbro.

Hvad: Økologisk børnetøj
Hvor: Purebaby, Falkoner Allé 39, Frederiksberg C
Hvornår: Man.-fre. kl. 11-17.30 og lør. kl. 11-15

Limonade

H.C. Ørsteds Vej 41c
1879 Frederiksberg C

Den eksklusive

Foto: Limonade

På Frederiksberg ligger en børnebutik, der er værd at rejse langt efter. I Limonade, der var nomineret til Byens Bedste Børnetøjsbutik i 2009, finder man nemlig et bredt sortiment af de allerfineste mærker til børn i alderen fra nyfødt til ti år.

I forretningen finder du håndlavede sko fra italienske Galucci, håndstrikkede kjoler, overtøj fra Ver de Terre og det supertrendy engelske Caramel Baby & Child. Men der er flere andre grunde til at slå en tur forbi butikken, der også forhandler Limonades eget håndstrik i uld og silke, fine gamle børnemøbler og originale Junosenge, der blev tegnet af arkitekten Viggo Einfeldt i starten af 1940erne, og som på det seneste har genvundet sin popularitet.

Limonade har også en skoafdeling med et bredt udvalg af sko, man ikke finder andre steder i byen. Forretningen fører blandt andet Kamik, Petit Nord, Hunter samt franske Pom d’Api, der har lavet børnesko i mere end hundrede år.

Hvad: Eksklusivt børnetøj
Hvor: Limonade, H.C. Ørstedsvej 41C, Frederiksberg C
Hvornår: Man.-tors. kl. 11-17.30, fre. kl. 11-18 og lør. kl. 10-14

 

Den med genbrug

I Viborggade 2 på Østerbro ligger der en hyggelig kælder, hvor børnetøjsbutikken Den Blå Ballon i ti år har forhandlet luksusgenbrug til børn. Det er let at blive fristet – både for børn og deres forældre – for tøjet er lækkert og af høj kvalitet og stilen er farverig, med udgangspunkt i alt hvad der er fint, nostalgisk og humoristisk.

Samtidig emmer kælderbutikken af hygge med sit antikvariske legetøj, babushkadukker, fine flagguirlander til børnefødselsdagen og gammeldags, røde brandbiler. Den Blå Ballon tager fortsat genbrugstøj i kommision, ligesom de forhandler letbrugte sko og møbler til børn fra nul til 14 år, men har siden udvidet det populære koncept, så de nu også forhandler nyt børnetøj, interiør, accessories og legetøj.

Tøjet ligger i den dyrere ende, men der sælges også udelukkende mærkevarer som Bon Ton, Norlie, Burberry, Ralph Lauren, Room Seven, Miniature, Petit by Sofie Schnoor, Ver de Terre, Caramel Baby & Child og Sonia Rykiel.

Hvad: Luksusgenbrug
Hvor: Den Blå Ballon, Viborggade 2, København Ø
Hvornår: Man.-fre. kl. 10-17.30, lør. kl. 10-14

 

Den legende

Foto: Ikke oplyst

På det stemningsfyldte Islands Brygge ligger der en butik, som på fineste fristende vis kombinerer et udvalg af legetøj og børnetøj. DinBabuska, hedder butikken, der fører en række populære børnetøjsmærker til en overkommelig pris.

Her kan du købe farverige Barbapapa lyskæder til mørkeræd eller vinterhygge, børnenes absolutte favorittasker fra Fjällräven Kånken Mini, suttesnore fra Lullaby og testel i træ fra Djeco. Med udgangspunkt i god kvalitet fører forretningen primært skandinaviske tøjmærker til børn i alderen fra nul til 12 år.

På butikkens hylder og bøjlestativer finder man blandt andet Celavi, Ej Sikke Lej, Minymo, Molo samt det økologiske mærke Engel. Basicmærket PopUpShop, der hverken har fancy logoer eller trykte teddybjørne, blot det blødeste, organiske bomuld, har også fundet vej til DinBabuska, der også forhandler dansk velourdesign fra det århusianske mærke, Krutter.

Hvad: Børnetøj og legetøj
Hvor: DinBabuska, Egilsgade 10 kld. København S
Hvornår: Man.-fre. kl. 11-17.30 og lør. kl. 10-14

Bonpoint

Vognmagergade 7
1120 København K

Bonpoint

Foto: Christian Als
Det franske mærke Bonpoint er for forældre med ambitioner på deres børns vegne.

 

Det mener brugerne..

topes de plástico

Derfor er der økologiske tekstiler i alle led; som i de fine cardigans i letstrikket Alpacauld. Og ud topes de plástico

 

smarsh.com

elt rigtige ord til at beskrive varerne i Pureshop, der sælger lækre, øsmarsh.com

 

website

Purebaby det naturlige stop, når de første råhvide stofbleer, bodystockings og bleer skal købes ind. website

 

macbookprocase.net

Med udgangspunkt i god kvalitet fører forretningen primært skandinaviske tøjmærker til børn i alderen fra nul til 12 år. macbookprocase.net

 

silk screening

The more you learn, the more you know, The more you know, the more you forget. The more you forget, the less you know. So why bother to learnsilk screening

 

Tennisschläger

både for børn og deres forældre – for tøjet er lækkert og af høj kvalitet og stilen er farverig, med Tennisschläger

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register