Føj til favoritter Del Send
Shopping | 20/09/17

Få fingrene i café-nostalgi: Café Sommersko sælger ud på auktion

  • Café Sommersko. Foto: Søren Bidstrup

    Café Sommersko.

    Foto: Søren Bidstrup
En række kunstværker og sjove effekter fra Café Sommersko er røget på auktion hos lauritz.com.

Hvis gamle plakater og service kunne tale, kunne man sikkert lokke mange røverhistorier ud af lige netop disse.

Det er knap en måned siden, at Café Sommersko måtte dreje nøglen om efter at have ligget i Kronprinsensgade siden 1976. Ind er allerede rykket en ny restaurant, men det er endnu ikke helt slut med cafénostalgien.

Gamle varer til salg

På lauritz.com kan man nemlig lige nu få fingrene i en række effekter fra den gamle café. Her kan man f.eks. få tolv middagstallerkner af fajance med Café Sommerskos logo på. De er vurderet til 1200 kr.

Er man mere til noget af den kunst, der har prydet de gamle vægge, så er der masser af muligheder for at få litografiske plakater klikket hjem til privaten. Plakaterne er af bl.a. André Foy, Ch. Killer og Roger Pérot. Vurderingerne svinger fra 1500 til 3000 kr.

Læs også: Guide: 13 fine steder du skal kende på Islands Brygge

Er man til oliemaling på lærred kan man også kaste sig over Kiian Ragockys grafiske sort/hvide værker. Her er vurderingen på en række værker 5000 kr.

I den lidt mere kuriøse ende kan man byde på en gammel karruselhest med masser af patina. Den har en vurdering på 1000 kr. Skal man rigtig følge i Café Sommerskos ånd fra storhedstiden, så kan man også få fingrene i tre flasker Möet Chandon, der dog kun er til udstillingsbrug.

Auktionerne slutter alle søndag 24. september. Se alle effekterne her.