Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 09/05/12

Djævlen rammer de københavnske butikker natten til tirsdag

Tidspunkt

Mandag 14. maj. 2012, kl 23:59

Fona 2000

Østergade 47
1100 København K

Åbningstider

man-tor 10:00-18:00, fre 10:00-19:00, lør 10:00-17:00

Kontakt

33 15 90 55
 

 

  • Foto: PR, Blizzard Foto: PR, Blizzard
Natten til tirsdag sendes et spil på gaden, som sammenlignes med digital crack. Se her, hvor du kan få fat i den vanedannende sag.

...
Natten til tirsdag bliver verden ramt af noget, der kan lyde som en ond forbandelse. Kærestepar vil forsømme hinanden. Nattesøvne bliver ødelagt. Folk vil møde for sent på arbejde med røde øjne og pjusket hår, og eksamenslæsninger bliver spoleret. Det kunne lyde, som om selve djævlen er landet på jorden i en rød svovlsky for at skabe splid og ulykke og menneskes verden, og det er han sådan set også. I form af spillet Diablo III, der udgives over hele verden 15. maj.

Diablo III er skabt af spilgiganten Blizzard, der også står bag verdens mest populære online-rollespil World of Warcraft. Det første Diablospil blev udgivet helt tilbage i 1996 og blev en stor kommerciel succes. Efterfølgeren – Diablo II – kom fire år senere og blev det hurtigst sælgende computerspil nogensinde. Dén rekord er blevet slået af andre spil i de mellemliggende 11 år, men til gengæld har Diablo II’s levetid været bemærkelsesværdigt lang. Selvom det – i computerspillenes verden – er en oldgammel sag, står det stadig på hylderne i spilbutikkerne og sælger stadig. Indtil videre er der solgt mere end 18,5 millioner Diablo-spil på verdensplan. Og ifølge Blizzard har Diablo III allerede slået en ny rekord: Det er deres mest forudbestilte spil nogensinde.

At der ville komme et Diablo III blev annonceret helt tilbage i 2008. Og at spillet er blevet mere end tre år forsinket, har bestemt ikke gjort hypen omkring udgivelsen mindre. Men hvad er det, der gør Diablo-spillene så specielle, at butikker verden over holder midnatsåbent natten mellem mandag og tirsdag, så folk kan hente deres forudbestilte spil, så snart klokken har passeret midnat?

”Det farlige ved Diablo er, at det er så tilgængeligt og hurtigt at komme igang med,” siger Morten Skovgaard, redaktør på det månedlige computerspilmagasin Gameplay.

”I modsætning til et spil som World of Warcraft, hvor man skal spille i et stykke tid, før det bliver rigtig meningsfyldt, laver man de fede ting lige med det samme i Diablo. Det er digital crack for mange folk”, siger han med et smil. Og sammenligningen med vanedannende rygekokain bliver ikke mindre relevant, når Diablo III ryger på gaden. For der er ikke ændret på den velfungerende grundformel i spillet. Den er bare blevet gjort bedre.

”Blizzard er sindssygt gode til at fange den der rytme, hvor man hele tiden vil have mere og mere og mere. Og de serverer det på en måde, hvor man aldrig bliver mæt, men hele tiden lige skal have en halv time til”, siger Morten.

”Udviklerne af spillet er perfektionister, som bruger dagevis på bittesmå detaljer såsom omridset på en figur eller en farvenuance. Alene lydeffekterne i spillet er gennemtestet i månedsvis og rammer fuldstændigt i plet. Hver gang man stiger i level, kommer der et ordentligt brag af en lyd, så man kan mærke endorfinerne blive udløst i hjernen. Det virker nærmest, som om de har lavet psykologiske studier af narkomaner for at finde ud af, hvordan de kan designe alt i spillet, så man bliver så hooked som muligt”, siger Morten Skovgaard.

Den primære målgruppe for Diablo III bliver dem, der kan huske spillet fra deres år som teenagere eller studerende – og gerne vil genopleve magien fra dengang,vurderer Morten Skovgaard. Nogle af dem spiller måske ikke så meget mere – men lige præcis Diablo III skal de have fingre i af nostalgiske årsager. Andre spiller stadig – også alle mulige andre spil - men har et helt særligt forhold til netop Diablo-serien.

En af dem er Kamila Barbara Bülow på 30 år. Hun arbejder i en HR-afdeling, og i sin fritid bruger hun omkring fire timer om ugen på computerspil. Hun forventer,at det vil stige til det dobbelte, når Diablo III lander på matriklen. Det gælder om at finde tid til det i hverdagen, og der er ikke så mange knapper, man kan skrue på, når man har mand og barn, siger hun. Så det bliver nattesøvnen,der kommer til at blive sløjfet.

”Diablo er et af de spil jeg har brugt mest tid på gennem tiden,” siger hun. 
”Det er jo helt tilbage fra dengang, det var hot at gå på netcafé. Så det er virkeligt spændende, at der nu kommer en efterfølger”.

Kamila Bülows mand skal også spille spillet, og på den måde er de typiske brugere af Diablo, som Morten Skovgaard kalder ”et typisk kærestespil”.

”Jeg tror, der vil være rigtigt mange mænd i 30erne og 40erne, som umådeligt gerne vil spille det her spil, og som så køber det og sørger for at få den bedre halvdel hooket på også. Det kender jeg f.eks. virkeligt mange, der har gjort med World of Warcraft,” siger han.

Selv kommer han også til at spille Diablo III.
”Jeg har slet ikke mulighed for at bruge lige så meget tid på det, som jeg gjorde, dengang det første Diablo udkom i 90erne, hvor jeg stadig studerede. Men jeg tror, det bliver noget med at mødes med nogle venner i ny og næ og så spille det koncentreret. Det sociale aspekt ved at spille betyder mere for mig nu, end det gjorde dengang, og Diablo er et superhyggeligt spil at spille sammen,” siger han og tilføjer:

”Men hvis jeg stadig studerede, ville jeg synes, det var ekstremt tarveligt af Blizzard at udgive Diablo III lige op til eksamensmåneden. De får mange dumpekarakterer og forfejlede eksamener på samvittigheden”.

Hvad:
Lancering af computerspillet Diablo III
Hvor: Udvalgte Fona butikker, samt GameStop på Fisketorvet
Hvornår: Tirs. 14. maj, kl.00.01
Hvordan: Pris 369,95kr. Der vil også være konkurrencer og give-aways i butikkerne, der holder Diablo-åbent.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register