Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 01/07/12

De fem pauser på shoppingturen

  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
At shoppe kan være en krævende opgave, der kræver velvalgte, indlagte pauser, hvor du kan stille sulten og justere sukkerbalancen, mens du hviler de trætte ben og det overophedede dankort.

Coffee Room

Silkegade 1
1113 København K

For kaffepiger

Genrefoto. Foto: Ikke oplyst

Om hjørnet fra Købmagergade skråt overfor indkørslen til Illums P-hus i Silkegade, hvor frisøren Gun-Britt engang havde salon, åbnede i august en lækker kaffebar. Coffee Room brygger sin kaffe på gode bønner fra The Coffee Collective, som du også kan købe med hjem, og sælger små, lækre lune sandwich med laks eller kylling til en lille halvtredser.

En macchiato, som er en espresso med lidt skummet, varm mælk koster 25 kroner, og du kan få et stykke kage, som for eksempel kan være en æbletærte med creme fraiche, til 30 kroner. Coffee Room varmer også gerne en øko-saft, hvis du trænger til varme helt ned i tæerne. Synes du priserne er cafe-dyre, kan du glæde dig over at 10 procent af Coffee Rooms fortjeneste går til at hjælpe børn gennem Børnefonden. Indretningen er minimalistisk, men også hyggelig. Modsat mange kaffebarer har Coffee Room ikke kun en bar men også borde og et toilet til gæsterne.

Hvad: Coffee Room
Hvor: Silkegade 1, Kbh. K. 20 75 92 72
Hvornår: Hverdage fra 8-18, lørdage 9-18.

Slice of Copenhagen

Sværtegade 3
1118 København K

For pizza-elskere

Foto: PR

I Sværtegade ligger et sted, som er godt at kende, hvis du skal have en billig sandwich eller en god pizza­slice i den dyre ende af byen – især hvis du også har brug for et toilet og et sted, hvor du kan sidde og spise din sandwich. Le Mont Blanc hedder sandwich- og pizzabaren, som før lå overfor 7-Eleven på hjørnet af Pilestræde og Sværtegade, men måtte flytte hen i den høje kælder i nummer 3 for at gøre plads til en stor tøjforretning på det attraktive hjørne.

Den nye Le Mont Blanc er mindre og har ikke helt den gamles charmerende indretning med masser af dagslys, men pizzaerne og sandwicherne er stadig gode til prisen, som ligger mellem 30 og 45 kroner.

Udover de gængse klassikere, kan du typisk også finde en vegetarisk pizza, f.eks. med kartofler eller spinat og gedeost, som er en af favoritterne. Når du har valgt, bliver dit stykke varmet i pizzaovnen, og du behøver sjældent at vente mere end et par minutter selv i den travleste frokosttid. Sandwich kan du også få i et nybagt, italiensk brød med salat, pesto og forskellige typer fyld. Du kan selvfølgelig også købe vand, sodavand og kaffe – også til at tage med.

Hvad: Le Mont Blanc
Hvor: Sværtegade 3, Kbh. K, 33 91 20 02
Hvordan: Mandag til lørdag fra 10 til 20 eller senere. Søndag lukket bortset fra de sidste to søndage inden jul.

Falafel House

Købmagergade 23
1150 København K

For chili-fans

Foto: Christian Als Foto: Ikke oplyst

Måske er du ofte gået forbi shawarma-baren i Købmagergade overfor Karen Millen-butikken, fordi det eneste du kunne se, var folk der stod i kø i en meget lille biks. Næste gang kan du roligt stille dig op i køen, for du når hurtigt op til baren, hvor du kan få et pitabrød til 37 kroner fyldt med salat og noget af byens lækreste shawarma af marineret okse- og lammekød på spid eller falafelboller af kikærter.

I baglokalet er der siddepladser og toiletter til damer og herrer, og går du op ad trappen til første sal, finder du flere borde, hvor du på en god dag kan score en vinduesplads med udsigt over Købmagergades leben, mens du spiser. På bordene står en god chilisauce, som skal doseres med nænsomhed, med mindre du vil have fornøjelse af den dagen efter, når den igen forlader dit legeme. Er du mere end småsulten er en dürumrulle til en lille 50’er en billig frokost eller aftensmad, der også er nem at spise, hvis du tager den med.

Hvad: Falafel House
Hvor: Købmagergade 23, Kbh. K, 33 15 04 39
Hvordan: Man-ons 11-22.30, tor 11-02, fre-lør 11-05

Ved Stranden 10

Ved Stranden 10
1061 København K

For vin-nørder

Foto: PR

Vil du have en ordentlig gløgg, skal du drikke den på en vinbar, hvor de laver den fra bunden. Det gør fyrene på vinbaren Ved Stranden 10, der har taget navn efter sin adresse ved Frederiksholms Kanal ikke langt fra Højbro Plads og Nikolaj Plads. Ikke nok med at du kan få hjemmelavet gløgg og hjemmebagte brune kager til 60 kroner og ditto æbleskiver til 40 kroner – de venlige mennesker på Ved Stranden 10 opbevarer også gerne dine juleindkøb, så du slipper for at forslæbe dig under resten af shoppingturen med fare for at glemme en gave, når du et øjeblik sætter den fra dig for at betale en anden.

Er du ikke til gløgg og æbleskiver, serverer Ved Stranden 10 en af byens bedste croque monsieur med comtéost og creme fraiche til 125 kroner fra klokken 12. Mandag kan du desuden få lov at købe en portion af personalemaden til 100 kroner klokken 18 – ellers står menuen på tapas i form af charcuteri m.m.

Hvad: Vinbaren Ved Stranden 10
Hvor: Ved Stranden 10, Kbh. K, 35 42 40 40
Hvornår: Man-lør 12-22

For tømmermændsramte

Foto: PR

Hvis du ikke behøver en hvid damaskserviet og en polstret plysstol for at spise en burger, er Cocks & Cows høje kælder midt på Gammel Strand et godt bud på en burger tæt på Strøget og Amagertorv, hvis du ikke vil spendere en formue på et måltid. Du bestiller i baren, hvor du også får dine drikkevarer. Bed om citron i din cola, hvis du var i byen i går: Syren hjælper kroppen med at udskille alkoholen.

Burgerpriserne begynder ved 78 kroner, men for 88 kroner får du en Cheese’n’Smoke med ost på bøffen og bacon i, hvilket som bekendt er et kendt anti-tømmermændsmiddel. Fritter koster 28 kroner ekstra. De har fået et drys eddikepulver, som giver et delikat syre-kick som når man i England for chips with vinegar. Regn med nogen ventetid, hvis du kommer midt i frokosten og lokalet er fuldt af sultne gæster. Lidt irriterende at man skal betale for postevand, men burgerne er god valuta for et i forvejen hårdt prøvet dankort.

Hvad: Cocks & Cows
Hvor: Gammel Strand 44, Kbh. K, 33 22 82 39
Hvornår: 11-22.30, baren til 24 (fre-søn 02)

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register