Føj til favoritter Del Send
Shopping | 18/10/17

Dansk møbelkæde vender tilbage med ny butik 20 år efter lukningen

  • noter FDB Møbler Stylist Katrine Kaul Foto: noter Gyrithe Lemche

    noter FDB Møbler Stylist Katrine Kaul

    Foto: noter Gyrithe Lemche
Den Coop-ejede møbelkæde FDB Møbler slår inden længe dørene op for en helt ny butik i København.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Butikken, der kommer til at ligge i Trommesalen 5 nær Københavns Hovedbanegård, åbner den 27. oktober og bliver kædens femte butik. Kæden har i forvejen butikker i Middelfart, Lyngby, Gilleleje og Roskilde.

»Vi glæder os til at komme tilbage til København. Vi har fået mange opfordringer til det, siden vi for ca. 20 år siden lukkede butikken på Nørrebros Runddel,« siger Ole Kiel, der er direktør ved FDB Møbler, i pressemeddelelsen.

Læs også: Guide: De 5 nye interiør-butikker

FDB Møbler, der gennem tiden har været tegnet af blandt andre Børge Mogensen og Mogens Koch, kan desuden fejre 75 års jubilæum i år. Det og den nye butik i København, vil kæden markere med en såkaldt 'happening' ved at opstille 100 FDB-stole på Dronning Louises Bro den 21. oktober, hvor forbipasserende kan sætte sig og nyde en kop kaffe i efterårsvejret.

»I 75 år har vi haft et ønske om at 'ignorere' tiden med vores design, der skal kunne holder i flere generationer; og på alle måder være tidsløst. På lørdag på Dronning Louises Bro opfordrer vi derfor folk til at ignorere tiden for en stund sammen med os og opleve nuet på en af vores FDB-stole,« fortæller Ole Kiel i en pressemeddelelse.

Læs også: Guide: 10 efterårsting du ikke må gå glip af i København

Efterfølgende vil stolene blive doneret til Kofoed Skole, der er et samlingspunkt for socialt udsatte.