Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/10/07

Cykelmageren

  • Foto: PR-foto: Colourbox Foto: PR-foto: Colourbox
I byens mest minimalistisk indrettede cykeltempel hænger cyklerne som kunstværker i vinduerne, som på et galleri. Gennemdesignede enkeltdele, fra nav til bremser, ligger på display som kostbare smykker hos en juveler, badet i spotlys.

Hos Cykelmageren har man selv designet og håndkreeret cykler fra bunden i tyve år, altså længe før den slags individualiseret detalje-fetichisme blev moderne i cykelverdenen. Og her bygger de altså det hele selv. Både hjul, rammer, lygter og låse.

Det er her, du skal hen, hvis din hånd helst vil gribe om et håndlavet styr i mahogni. Eller hvis du vil have håndlavede lygter, der spændes fast til styret med specialfabrikerede læderholdere og ligner noget designet af Stelton. Og som Paul Smith i øvrigt sukker over på sin blog. Folkene bag er, med egne ord, »meget nørdede«, når det kommer til design og funktionalitet.

Læs Alt om Shopping i København.

Brugeromtale

Har du lyst til at være med til at bestemme, hvordan din fremtidige cykel skal se ud, så er det en rigtig god idé at opsøge Cykelmageren. Her kan du nemlig for en stor del få det, som du vil have det.

Cyklerne her er enkle og gedigne. Farverne kan være alle mulige, men de douce klæder de anderledes stel rigtig godt. En cykel herfra koster fra 5650 kroner, og det tager godt en måned, fra du bestiller den, til den er færdig. Og har du en gang købt din cykel her, kan du få den justeret gratis resten af dens levetid.

Den unge cykelmager hedder Rasmus Gjesing og er uddannet cykelsmed. Rasmus har allerede en Cykelmageren i Elmegade på Nørrebro. I Elmegade er konceptet dog ændret lidt, så man her ikke kan købe håndbyggede cykler, men derimod kopier af de originale Cykelmageren cykler. Tilsvarende kvaliteten er priserne her lidt lavere og man kan erhverve sig en kopi for 3700 kroner.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.