Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 21/08/15

Cos

  • Det mere eksklusive H&M-mærke, Cos, blev i 2012 kåret til Byens Bedste Kvindemode af AOKs læsere. Foto: Bax LindhardtDet mere eksklusive H&M-mærke, Cos, blev i 2012 kåret til Byens Bedste Kvindemode af AOKs læsere. Foto: Bax Lindhardt
  • Foto: Ikke oplyst
  12  
Den svenske kæde har slået sig op på tidssvarende basistøj i god kvalitet, til en rimelig pris og uden store armbevægelser. Her finder man altid utallige bud på lækkert hverdagstøj i rene linjer, der holder mere end én sæson.

Træt af H&Ms til tider svingende kvalitet og krasse farver og mønstre? Så smut forbi den svenske tøjgigants pænere mærke, hvis udgangspunkt er enkelt og stilrent tøj til ham og hende og med priser, der starter, hvor H&Ms slutter.

Den første Cos-butik så dagens lys på Regent Street i Londoni 2007, og lige siden er det gået slag i slag med at sælge de stilrene kollektioner i douce og afdæmpede farver som grå, beige, brun, sort, mørkeblå og hvid.

Læs også: Shop Fallulahs vintagetøj og donér til Røde Kors

Så godt er det gået, at der siden er poppet flere Cos-butikker op blandt andet i Haag og Berlin, og også i København, hvor man har revet væggen ned mellem de to butikker, der tidligere lå på hjørnet ved siden af Fona-butikken på Strøget.

Cos blev i 2012 kåret til Byens Bedste Kvindemode af AOKs læsere.

Indretningen er lige så nedtonet og klassisk, men alligevel ungdommelig, som tøjet. Der er masser af lyse reoler, hylder og skabe i lyst træ, lysegrå plankegulve og sort metal på de fire etager: to til damerne og to til herrerne. Rundt omkring på etagerne ligger de rummelige prøverum med lås, så man ikke risikerer at blive tage med bukserne nede.

Sortimentet byder på fire retninger inden for dame- og herrekollektioner: City, Casual, Lounge Wear og Party, hvor de forskellige dele selvfølgelig kan mikses på kryds og tværs. Til kvinderne er der alt fra musegrå kjoler i det blødeste handskeskind og knaldsorte cocktailkjoler i natsort velour til Stella McCartney-lignende oversize cardigans, trøjer, strikkjoler og skjorter i naturmaterialer som bomuld og uld. Til ham er der alt fra basis T-shirts til jakkesæt og bløde kashmir-sweatere med V-udskæring.

Læs også: Ny cool street-butik på Nørrebro

Tøjet suppleres med funky accessories: solbriller, lædertasker, handsker og minimalistisk undertøj.

Priserne er fornuftige set i forhold til kvaliteten, og starter som sagt, hvor H&M butikkerne slutter: fra cirka 85 kroner for en T-shirt til skindjakker til omkring 2500 kroner.

 

Butikken åbnede 12. oktober 2007.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.