Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/11/11

Carhartt Store City

  • Foto: AOK Foto: AOK
Tøjmærket Carhartt, som også overlevede Den Store Depression i 1930erne, udvider med endnu en butik – i Krystalgade.

.
Det er jo altid opmuntrende, når forretninger ligefrem udvider i disse krisetider. Og det er tilfældet for tøjbutikken Carharrt, som nu åbner sin butik nummer to i modegaden Krystalgade, hvor de rykker ind i Wood Woods gamle lokaler.

Carharrt-butikken i Elmegade, som har ligget der i ni år, bliver, hvor den er, men nu får tøjmærket altså endnu flere kvadratmeter at boltre sig på i et lokale, der er mere end dobbelt så stort som den første nørrebrobutik.

Læs også: Populær-fusion laver t-shirts til begge køn

»Vi er vokset lidt ud af lokalerne, så nu får vi bedre plads til at præsentere nogle nye ting,« lyder det fra butikken, som blandt andet vil bruge de ekstra kvadratmeter til at give mere plads til præsentationen af Carharrts samarbejder med A.P.C. (pæn preppy-stil fra Frankrig) og Burton (amerikansk snowboard-klassiker).

Måske er det netop krisetiderne, der sender kunderne i favnen på et mærke som Carharrt, som oprindeligt er et amerikansk arbejdstøjsmærke af den helt hardcore slags, grundlagt i 1889 af Hamilton Carharrt.

Det er arbejdstøj til jernbanearbejdere, og det overlevede den verdensomspændende krise i 30erne, så mon ikke de slidstærke materialer og holdbare designs kan hjælpe manden anno 2012 igennem endnu en bølgedal?

Læs også: Ny pop-up shop i Illum

I USA er Carharrt stadig arbejdstøj, men da et europæisk firma fik licens til at sælge mærket i Europa i 1994, begyndte man at udvikle sine egne styles, tilpasset den europæiske, urbane livsstil – lidt smallere jakker, måske, lidt mere byliv. Lidt mindre byggeplads, lidt mere skateboardbane.

Sådan blev den europæiske Carharrt-linje »Work in Progress« til. Den nye Carharrt WIP-butik slår dørene op klokken 11, og der vil være overraskelser til Krystalgadekunderne i løbet af dagen.

Og bliver krisen værre endnu og på et niveau, hvor de europæiske jeans og hættetrøjer og vinterjakker ikke længere kan være med, kan man altid hoppe ind på den amerikanske hjemmeside carhartt.com og købe sig en flammeafvisende kedeldragt.

Hvad: Carharrt WIP Store
Hvor: Krystalgade 7, Kbh. K
(den anden butik finder man stadig i Elmegade 13: Carhartt Store Nørrebro)
Hvornår: Butikken åbner fredag 18. november kl. 11.

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register