Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 01/02/18

Batting Bakery

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  12  
Lokal bager i Ordrup der er værd at køre efter.

Hatting er for mange lig med smagen af luft og kedeligt industribrød. Men Batting derimod er lige modsat og de to må - næsten ens navne til trods - for Guds skyld ikke forveksles.

Batting er nemlig en håndværksbager af rang, et af de der hemmelige skatkamre, man skal kende, og så helst ikke fortæller for mange om. Den lokale bager og mølle (de kværner selvfølgelig selv deres mel på deres østrigske stenmølle) ligger i Ordrup og er et familieanliggende, der ikke laver for meget larm.

Det behøver de skam heller ikke, for de lokale har for længst opdaget dem og blevet stamkunder. Det anbefales endda lige at ringe ned og få lagt tebirkes til side om morgenen, ellers kan man ikke være sikker på at få fingre i en af godbidderne.

Derudover har Batting bestemt ikke verdens største udvalg - de holder det simpelt, men super godt. Her er ikke romkugler og vaniljekranse, til gengæld er her kvalitet i alt, hvad de laver. De bruger udelukkende økologiske og biodynamiske produkter og langt størstedelen af deres brød er naturligt fermenteret. Surdejsbrød, rugbrød, croissanter og forskellige boller bliver her bagt.

Foto: Ikke oplyst

Batting startede som Bøjes Bageri, men da Bøje ville flytte på landet, solgte han stedet til sin svend, Lars Batting, som har videreført successen og går om muligt endnu mere nørdet til værks i jagten på det perfekte brød. Med sig har han sin kone Anne, der i sin tid fik Lars til at blive bager.

Lars bagte nemlig 24 timer i døgnet hjemme i privaten, og Anne blev efter seks år til sidst træt af alt det mel over det hele, så hun sagde: 'enten stopper du eller også bliver du bager'. Nu har hun så selv stoppet som folkeskolelærer for at hjælpe til hos Batting Bakery.

Og så kan det måske lige nævnes, at manden med ansvaret for Nomas brød, Rasmus Kristensen, tidligere brugte sine fridage fra Noma som lige her hos Batting for at dygtiggøre sig.

Hvad: Batting Bakery
Hvor: Ordrupvej 101, 2920 Charlottenlund

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.