Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 10/02/12

Apollon Musik

  • Foto: Andreas Beck Foto: Andreas Beck
Det giver igen kredit blandt de helt unge at spille guitar, og skal man finde en god begynder-guitar, kan det lade sig gøre hos Apollon Musik i Hellerup, der har langet det seksstrengede instrument over disken siden 1956.

Men der har nu været musik i luften på Strandvejen 90 mange år tidligere. Helt tilbage i 1924 åbnede frøken Ragna Andersen nemlig en pladeforretning netop her, og den blev med tiden til byens førende med lytterum på førstesalen.

I 1956 overtog Svend Høgenhaven Jensen forretningen og gik langsomt over til kun at føre musikinstrumenter. Da Beatles for alvor slog igennem, fik det positiv indflydelse på Apollon Musiks omsætning, for alle ville have den samme VOX-forstærker, som de fire Liverpool-drenge bankede deres nye lyd ud igennem, og den forhandlede Apollon Musik.

Læs også: Guide: De bedste musikcafeer i København

I 1976 skete endnu et skift. Ole Skaarup, der havde spillet guitar i de to rockbands Anybody og Pocket Size og havde arbejdet i forretningen siden 1967, var blevet træt af at give koncerter om natten og overtog Apollon Musik, som han stadig driver.

I dag spiller han kun til lukkede koncerter sammen med de andre gamle drenge, men sælger til gengæld instrumenter til alle os andre, der kan gøre forsøget. Og det gælder både professionelle og amatører.

»De kommer næsten alle sammen – Sanne Salomonsen, Lis Sørensen og Shu-bi-dua. Bernadotteskolen ligger lige rundt om hjørnet, og elever som for eksempel Kasper Winding, begyndte at handle her og er så blevet ved. Vi går ikke og tæller dem, men de kommer næsten allesammen igen og køber lidt forskelligt,«fortæller Ole Skaarup.

Læs også: Find vej til til Nordsjællands gårdbutikker

Forretningen har også omkring 500 instrumenter at vælge imellem, hvor guitar, trommer, klaverer og forstærkere er de mest fremtrædende. Men har man trang til at spille på banjo, sækkepibe, harmonika, mandolin eller kazoo, så kan det skaffes her. Det er der så ikke så mange, der har. Hos Apollon Musik er guitar og keyboards de mest solgte instrumenter.

Og selvom undergrundsscenens tendenser lige nu går i retning af de mere specielle instrumenter, så sælger Ole Skaarup altså i snit kun en banjo om året, mens han i 1960erne, hvor Jan & Keld – Banjo Boys – klimprede derudaf på deres banjoer, kunne sælge op mod 100 banjoer om året.

Har I et godt gavetip til et barn, der gerne vil i gang med at spille et instrument? »Ja, den lille Ukulele-guitar er en sjov guitar med kun fire strenge, som er nem for børn at starte på. Den kan fås til mellem 400 og 600 kroner.«

Hvad: Apollon Musik
Hvor: Strandvejen 90, Hellerup
Hvornår: Man-tors 10-17.30, fre 10-18 og lør 10-14  

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.