Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 15/10/07

Amorin

  • Stemningsfoto Foto: PR, ScanpixStemningsfoto Foto: PR, Scanpix
Skal du være klædt ud som ølkusk, oliesheik, struds eller stuepige til festen? Amorin lejer både kostumer, selskabskjoler, smokinger og kjolesæt ud. Butikken klarer også detaljerne, og har alt lige fra cigaretrøret og boaen til skulderhylstret og de tofarvede sko.
...
Engang havde Amorin en annonce i avisen, hvor der stod, at de udlejede julemandskostumer og rensdyr til to (underforstået et kostume med plads til en mand foran og en mand bagved). Så ringede der en mand fra Sønderjylland: "Det der rensdyr, man kan leje, er det så balstyrisk, at jeg måske skal have fat i en tredje mand til at holde det?" Ak ja.

Det var i 1947, at indehaveren Ivan Holms mor åbnede Amorin på hjørnet af Gasværksvej og Vesterbrogade og begyndte at leje selskabskjoler, kjolesæt, smokinger og kostumer ud.

Læs også guiden: De 5 kostumebutikker

Danskerne kan godt lide at skulle til fest og være fin, og som de siger hos Amorin: Alle mænd bliver nogle flotte fyre i et kjolesæt. Og til bryllup er det afgjort det rigtigste." Selvfølgelig kan du også få den høje hat, sløjfen og manchetknapperne med.

Skal du ikke giftes, men bare være elegant, kan du leje en smoking. De sidste nye er dem fra Van Gils. Og det er en fordel at leje sit fine sæt tøj. Dels slipper du for at rense og stive, dels er det ikke noget problem, hvis du gennem livet bliver lidt trind om maven. Du lejer bare en anden størrelse til lille Peters bryllup, end du gjorde til hans konfirmation.

Kunderne er alle mulige mennesker. Lige fra højt estimerede journalister og forretningsfolk til skolepiger, der skal til deres første lancierfest. For udvalget i bal- og selskabskjoler er stort.

Læs mere om shopping på: AOK

Udklædningstøjet er et kapitel for sig. Her kan du både blive klædt ud som ølkusk og som oliesheik, som struds og som stuepige og som kamel og som kejser. Før i tiden var kostumeudlejningen meget koncentreret om fastelavnsmåneden, men i dag holder folk klæ' ud-fester hele året.

Omkring nytår er det især charlestonkjoler og gangsterhatte til 1920'er-fester, der bliver hevet ned af bøjlerne. Amorin har alt lige fra cigaretrøret og boaen til skulderhylstret og de tofarvede sko.

Firmaer, der holder fest med temaudklædning, finder ofte hele molevitten her, og 170 nisser er blevet klædt på til juleoptoget ind til tænding af juletræet på Rådhuspladsen. Og skal du være julemand, kan Amorin maskere dig til ukendelighed. Husk træskoene og handskerne! Sko og hænder er noget, dine unger lynhurtigt vil genkende dig på.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.