Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 01/12/08

A XOCO

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: A XOCO. PR Foto: A XOCO. PR
  • Foto: Ikke oplyst

I en tid, hvor selv den almindelige forbruger har tjek på, hvor bønnerne i latten kommer fra (og om de er økologiske, og om bonden, der har dyrket dem, er blevet ordentlig betalt), er der selvfølgelig også plads til avantgarde-udgaven af en slikbutik: et chocolateri.

Det er Anton Berg, der står bag den nye chokoladebutik A Xoco, og man kan roligt sige, at her snakker vi haute couture-udgaven af chokoladelinjen: Der er både en chokoladeconnoisseur, en chokolademester og en chefchocolatier tilknyttet, som henholdvis 1) udvælger bønnerne, 2) fastlægger en femtrins-risteprofil og 3) sammensætter råvarerne bagefter - i molekylærgastronomiens ånd. Vi snakker håndrørte karamelfyldninger med italiensk lakrids overtrukket med hvid chokolade, eller ganache med modnet gedeost, blød honning og timian, overtrukket med mørk.

Jep, det er luksusudgaven af julegodterne, hvor de enkelte chokoladeserier hedder 'kollektioner', og hvor flødebollerne har bund af marcipan og skum tilsmagt med dansk honning og sydesalt fra Læsø. Og jep, det er luksuriøst og ekstravagant og over-the-top. Men det er jo også det, julen drejer sig om. Og skal det være, så lad det da være lækkert.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.