Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 18/06/09

Ubådsballet

  • Foto: Mathias Vejerslev Foto: Mathias Vejerslev
  • Foto: Ikke oplyst
  12  
Er man til både ubåde og ballet, kan man 7. og 8. august opleve begge dele i Københavns Havn.
Det gælder bare om at finde sig et godt udkigspunkt på en bro eller ved havnekanten, når mørket er faldet på den 7. eller 8. august, og så bare vente på, at en ubåd og oplyste dansere flyder forbi...

Velkommen til verdens første og eneste ubådsballet, som opføres to gange i den anden weekend i august og er skabt af Live Art Installations, tidligere kendt som Halfmachine.

To hjemmebyggede ubåde, tre slæbebåde, syv motorbåde og fire store flåder udgør de flydende scener for både orkester og de 50 dansere, som deltager i ubådsballetten, og stykket oplyses undervejs af et lysshow.

Ubådsballetten sejler en rute, der går fra Sydhavn under Bryggebroen til Islands Brygge, Langebro, Den Sorte Diamant, Knippelsbro og forbi Skuespilhuset til Amaliehaven - og så retur.

Og nylig erfaring viser, at den slags shows er populære. Da de franske teatermagikere Ilotopie åbnede Metropolisfestivalen 1. august med deres flydende performance på vand, Waterfools, var 10.000 publikummer linet op langs Sortedamssøens bred for at nyde synet.

Se hvad der ellers sker under Metropolis. 

Brugeromtale
Oprettet af: Metropolis 18. jun 2009

Live Art Installations har skabt verdens nok eneste ubådsballet, der står til søs med et crew af internationale dansere, musikere og installationskunstnere.
Er det en drøm, når nattens parade af drømmeagtige og surrealistiske universer sejler gennem byens havn under byens broer? Når et klassisk ensemble svæver i sagte slowmotion gennem sommernatten? Eller når lysende plateauer med dans, ild, lys og vilde dansere spejles i det mørke vand?

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register