Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 27/11/12

»Tornerose«

Tidspunkt

Det Kongelige Teater - Gamle Scene

Kongens Nytorv -
1017 København K

Kontakt

33 69 69 69
 

 

  • Foto: PR Henrik Stenberg Foto: PR Henrik Stenberg
Oplev »Tornerose« på Det Kongelige Teater.

...

»Tornerose« er en af de store Tjaijkovskij-balletter - ja, nogen vil endda sige kulminationen på den klassiske ballet.

Let at danse er den ikke. Slet ikke. Den kræver tåspidsakurtatesse. Og hvordan gør man den spændende fra start til slut, når den ligesom bare slutter med et balletdivertissement af danse, når først prinsesse Aurora har fået sit kys af sin prins og er vågnet efter 100 års magisk søvn?

Den unge, britiske stjernekoreograf Christopher Wheeldon skabte i 2010 rost nyfortolkning af med trin tæt op ad Petiopas originale. Det var snarere i selve opfattelsen af balletten, han satte sit præg:

I en rammefortælling bliver prinsen, der ofte før har været en kedelig paraderolle, sat ind i handlingen fra begyndelsen, hvor han, fascineret af et billede af Tornerose på en kunstudstilling, forsvinder ind i eventyrets - og teatrets! - verden.

Og hvilken verden, smukt gestaltet af franske Jérôme Kaplans smukke dekoration, der er inspireret af fransk barok og sort-hvide kobberstik og med et brus af vidunderlige, farveprægtige kostumer.

Det Kongelige Teater sælger forestillingen som noget nær en familieforestilling til juletid. Det er den næppe med sin sofistikerede handling og en varighed på trods sin kamp mellem gode syrenfeer og onde hekse, fortrylelde skove og slotsparker. Skal man til ballet med de små, er det nok en bedre ide at vælge »Nøddeknækkeren« i Tivoli.

Hvad: »Tornerose«
Hvor:
Det Kongelige Teater, Gamle Scene, Kongens Nytorv, København K
Hvornår: 30. november - 16. december. Fre. kl. 19.30. Lør. - søn. kl. 13 og 17. spiller også torsdag d. 13. december kl. 19.30.
Hvordan: Billettlf. 33 69 69 69 eller kglteater.dk

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register