Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 13/10/17

Tør aldrig tårer bort uden handsker

Tidspunkt

Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Mellemgulvet

Sankt Annæ Plads 36
1250 København K

Kontakt

33 69 69 33
 

Genre

Skuespil

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Tør aldrig tårer bort uden handsker

Brugeromtale
Oprettet af: Det Kongelige Teater 13. okt 2017

Rasmus og Benjamin mødes i starten af 1980’erne i Stockholm, hvor livet virkelig leves i bøssemiljøet. Deres opvækst i henholdsvis en lille by hvor alle overvåger alle og i Jehovas Vidner, gør at de for første gang føler sig frie og i live.

De forelsker sig og hvirvles ind i et varm og stor vennekreds. Men langsomt bliver vennerne syge, én efter én, ramt af det der kaldes den store bøssepest, senere kendt som AIDS.

I det svenske sundhedssystem var man dengang af den overbevisning, at sygdommen smittede ved simpel kropskontakt, deraf titlen Tør aldrig tårer bort uden handsker. Et fantastisk morsomt, tragisk og virkelighedsnært tidsportræt af et samfund der ikke vil se sandheden i øjnene.

Bøgerne er omdannet til en tv-serie i tre afsnit med undertitlerne Livet, Sygdommen, Døden, og har fået nyklassikerstatus ikke bare i homomiljøet, men i hele Sverige. Tv-serien er den mest sete i svensk tv nogensinde.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Foto: Ikke oplyst

Oplev en samtidig og relevant udstilling på Nivaagaards Malerisamling: "Hvad der kan tænkes, kan tegnes. Karikaturtegneren Jens Hage"