Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Tivoli - Glassalen

Tivoli - Glassalen

Vesterbrogade 3
1630 København V

Åbningstider

Billetkontor, Tivoli-sæsonen: 11.00-20.00, Uden for Tivoli-sæsonen: man - fre 11.00-17.00

Kontakt

33 15 10 12
 

 

 

 

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Karakteristisk, ottekantet glasbygning, der ligger på den plads, hvor Tivolis første koncertsal fra 1843 lå. Den nuværende glaskonstruktion er fra 1946. Salen bliver brugt til større underholdningsarrangementer, blandt andet Tivoli Revyen.
...
Glassalen i Tivoli, med den karakteriske ottekantede konstruktion, er (gen)opført 1946 og ombygget og renoveret flere gange siden. Senest i slutningen af 1990'erne, hvor bygningen blev totalrenoveret.

Den første version af Glassalen var fra 1863 og blev blandt andet ombygget af Poul Henningsen (PH) i 1943. Året efter blev bygningen offer for tysk schalburgtage (hævn for danske sabotørers ødelæggelser).

Ved renoveringen i 1998 blev PHs oprindelige tanker med Glassalen genoplivet, og samtidig er både scenen, de tekniske forhold og publikumsfaciliteterne moderniseret med støtte fra Velux Fonden og Villum Kann Rasmussens Fond.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.