Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 18/09/12

Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen

  • Foto: PR Foto: PR
Aveny-T har gjort lidt af et scoop ved at hente Aarhus Teaters roste og Reumert-belønnede »Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen« til sin nye - gamle - scene.

...

Teaterkoncerter? Er det ikke sådan noget med nogen, der synger meget højt, mens de er hejst op under loftet, hvor de jonglerer med bolde, uden at nogen helt har forstået sammenhængen med det, de synger?

Ikke på Aveny-T, der nu åbner igen som teater med Jon Stephensen som sin heroisk-dumdristige direktør. Han har gjort lidt af et scoop ved at hente Aarhus Teaters roste og Reumert-belønnede »Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen« til sin nye - gamle - scene.

Rolf Heim har iscenesat med sikker sans for, at vi har lyst til at lytte til Cohens både uudgrundelige og enkle, sortmelankolske og håbefulde sange om mænd og kvinder, kærlighed og død.

Her på AOK lå vi på linje med de øvrige kritikere og åbnede skuffen med superlativer til en forestilling, der bruger »en forsonende humor lov til at bløde patos op - uden at punktere den. Med liderlige, men følsomme mænd og sexede, handlekraftige kvinder som de gennemgående figurer, der - sammen med en håndfuld groteske dukker - på skift låner stemme til Cohens vidende sange.«

Jens Jørn Spottag, Pernille Højmark, Theresa Sølvsteen, Thomas Bang, Helene Gjerris og Carsten Svendsen synger sig igennem en erotisk tagfat i en rensende nat og er alle helt fremragende - hvad enten det er desperationen eller inderligheden, der skal have sit.

De gør »Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen« til en moden, varm og vemodig oplevelse. Teksterne er følsomt oversat til dansk.

Hvad: Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen
Hvor: Aveny-T
Hvornår: 19. oktober til 29. november

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register