Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Teater Grob

Teater Grob

Nørrebrogade 37
2200 København N

Kontakt

35 300 500
 

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Teater Grob blev dannet af fem unge, autodidakte skuespillere i begyndelsen af 90erne. I dag er teatret det nærmeste København kommer et generationsteater efter Dr. Dante.

Med sit finurlige navn, sin thirtysomething-signatur og sine karakteristiske forestillinger er Teater Grob et københavnerteater med aftryk.

Men trods sit lidt omflakkende liv er Grob et teater med fast tag i det unge publikum og på den baggrund er Grob ikke bare endnu et selvproducerende teater, men dét teater der gennem længst tid har været tættest på at markere sig som et nyt generationsteater efter at Dr. Dante-slænget rykkede op på direktionsgangene eller ind i et filmstudie.

Kendte Grobere:
Thor Bjørn Krebs, dramatiker
Mia Lyhne, skuespiller
Thomas Levin, skuespiller

Grobs historie
Foreningen GROB blev dannet af fem unge skuespillere, der lagde ud i et koldt og dårligt loftslokale på Islands Brygge, og i de første ti år var Grob et ensembleteater, men siden 2005 har teatret været ledet af Thomas Levin, Per Scheel-Krüger og Maja Ries.

Thomas Levin er skuespiller og dramatiker både i og udenfor GROB, Per Scheel-Krüger er instruktør og skuespiller i og uden for GROB og sammen udgør de to den kunstneriske ledelse. Maja Ries er producent/ administrativ leder.

Manifest #1
Den nye ledelse har udtænkt et manifest, som beskriver teatrets nye profil. Manifestet er skabt på baggrund af de sidste ti års erfaringer og skal bruges som guideline til kommende forestillinger.

I manifestet finder man bl.a. følgende punkter:

  • Grob skaber teater uden manerer, uden klicheer, uden distance
  • Improvisation og research skal altid benyttes
  • Der spilles altid nyskrevet dansk dramatik

Historien bag
Grob flyttede til Victoriagade på Vesterbro i slutningen af 1990'erne og gennemgik i samme periode en proces fra undergrunds-trup til mere etableret teater. I 2009 flyttede teatret til Kaleidoskop K1's tidligere lokaler på Nørrebrogade 37.

Repertoiret
Repertoiret består af nyskrevet dansk dramatik, dels lavet i samarbejde med eksterne dramatikere og instruktører, dels forfattet og iscenesat af teatrets egne folk. Nøgleordene er nerve, energi og identifikation - i historier, der oftest hentes i unge/yngre danskeres hverdagsunivers.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Nyd 9 økologiske serveringer hos Ché Fè til særpris

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester