Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 28/09/12

Teater for børn i efterårsferien

  • Fra "Skammerens Datter" på Østre Gasværk Teater. Foto: Foto: Robin Skjoldborg

    Fra "Skammerens Datter" på Østre Gasværk Teater.

    Foto: Foto: Robin Skjoldborg
Cirkeline, festival og forvandlingskarrusel. Efterårsferien byder som altid på adskillige teateroplevelser for de mindste. AOK-redaktionen har samlet en guide, så du kan danne overblik over de forskellige tilbud.

Tidspunkt:

Torsdag 27. sep. 2012, kl 10:00
Se alle datoer

Det Lille Teater

Lavendelstræde 5-7
1462 København K

En tur i forvandlingskarrusellen

Foto: Presse

Når man begynder i børnehave eller i skole, skal man møde en masse nye mennesker. Det er ikke altid nemt - specielt ikke når man er lille. To skuespillere står på scenen og tager ungerne med i en forvandlingskarrusel, gennem møder mellem mennesker. Det er en collageforestilling med karaktererne Anne og Ejnar som den røde tråd - de vil begge gerne have en ven men er bange for at sige "davs du der". Det Lille Teater har produceret børneteater i 47 år, og i efterårsferien er de klar til at byde skole- og børnehavestarterne inden døre til en forestilling om en af de udfordringer, som de nu skal håndtere. Forestillingen er for 3-6-årige.

Hvad: Davs du der
Hvor: Det Lille Teater
Hvordan: www.detlilleteater.dk / 33 12 27 13

Tidspunkt:

Lørdag 29. sep. 2012, kl 14:30
Se alle datoer

Riddersalen - Jytte Abildstrøms Teater

Allégade 7-9
2000 Frederiksberg

Hvor tingene forsvinder hen

Foto: Bjarne Stæhr

Riddersalen slår dørene op for en ny forestilling om stedet, hvor tingene bliver af, når de bliver væk - nemlig hittegodset. Her møder publikum hittegodsejeren, som holder styr på tingene, indtil de bliver fundet igen. Men en dag kommer hittegodsejeren, som spilles af skuespiller Ole Håndsbæk Christensen, på en ganske særlig opgave, som kræver ekstra detektivsnilde - og hjælp fra det unge publikum. Historien er inspireret af et hittegodskontor og selvfølgelig også af den klassiske "Borte og tit"-leg, som langt de fleste børn kan relatere til. Forestillingen er for de 2-5-årige.

Hvad: Borte tit ret tit
Hvor: Riddersalen, Jytte Abildstrøms Teater
Hvordan: www.riddersalen.dk / 70 20 20 96

Tidspunkt:

Torsdag 30. aug. 2012, kl 17:00
Se alle datoer

Østre Gasværk Teater

Nyborggade 17
2100 København Ø

Se skammen i øjenene

Foto: Foto: Robin Skjoldborg, Østre Gasværk Teater

Dina har arvet sin mors evne til at se menneskers skam, når de ser hende i øjnene, og det gør hende upopulær hos de andre børn i landsbyen. Men da den unge pige bliver lærling som skammer hos sin mor, bliver hun kastet ud i et hæsblæsende eventyr. Her møder hun både helte, skurke og drager. Midt i alt dette skal den unge Dina finde modet til at skille godt fra ondt og være tungen på vægtskålen mellem liv og død. Lene Kaaberbøls fantasyhistorie bliver suppleret af nykomponeret musik samt melankolske og dystre stemninger. Forestillingen er egnet for børn og voksne over 8 år.

Hvad: Skammerens Datter
Hvor: Østre Gasværk Teater
Hvordan: www.billetbillet.dk / 70 272 272

Tidspunkt:

Søndag 14. okt. 2012, kl 10:00
Se alle datoer

Amager

Oplyses ved tilmelding .
2300 København S

Teaterfestival i børnehøjde

Foto: Presse

ZeBU, Zenekunst for Børn og Unge, byder for tredje år i træk på en lang række teatertilbud for børn i efterårsferien. Otte forskellige scener indtages af scenekunstnere, som alle har et bud på spændende, humoristisk og tankevækkende teater for børn og deres voksne. På festivalen får børnene også lov til selv at lege på de skrå brædder, for der er nemlig seks gratis teaterværksteder i ugens løb, hvor børnene også bliver introduceret for magien og virkemidlerne, som spiller med under en teaterforestilling. Der vises i alt 22 forestillinger af 14 forskellige ensembler for aldersgrupper mellem 0 og 10 år.

Hvad: Amager Børneteaterfestival
Hvor: Flere steder
Hvordan: www.amagerbrokultur.enkelbillet.dk / 82 32 55 32

Tag med Cirkeline i Tivoliland

Foto: Ikke oplyst

Anemone Teatret er kendt for børneforestillinger, og i efterårsferien præsenterer de Cirkeline og hendes venner i en splinterny forestilling. I dette stykke bliver Cirkeline, Frederik og Ingolf inviteret i Tivoliland for at optræde for musene, som bor der. Tivolidirektøren hader desværre mus, og det bliver Cirkelines opgave at løse konflikten. Hanne Hastrup er en af skaberne bag den nye forestilling, og det var også hende, som i 1969 skabte den utroligt populære og simple tegnefilmskarakter. I dag findes der hele tre spillefilm og endnu flere kortfilm om den søde pige og hendes venner. Stykket er for 4-9-årige

Hvad: Cirkeline i Tivoliland
Hvor: Anemone Teatret
Hvordan: www.anemoneteatret.dk / 333 222 49

 

Det mener brugerne..

Nice Post

The information you convey very nice, I am very happy to have found this information. Cara Menghancurkan Batu Empedu Obat Tradisional Bisul
Many important points that I get after I read the article you wrote this. Cara Mencegah Penyakit Asma Cara Menyembuhkan Kandidiasis
Thank you so much for sharing this useful information. Gejala Radang Paru-Paru

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register