Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 24/03/09

Tar and Feathers / Silent Screen

Tidspunkt

Det Kongelige Teater - Gamle Scene

Kongens Nytorv -
1017 København K

Kontakt

33 69 69 69
 

 

  • Foto: PR-foto fra Det Kongelige Teater<br>Jirí Kyliáns "Tar and Feathers" fra 2006 spiller på Gamle Scene fra 27.-29. marts Foto: PR-foto fra Det Kongelige Teater
    Jirí Kyliáns "Tar and Feathers" fra 2006 spiller på Gamle Scene fra 27.-29. marts
Du kan opleve både Jirí Kyliáns "Tar and Feathers" og Paul Lightfoot og Sol Leóns "Silent Screen" på Gamle Scene i weekenden 27.-29. marts.

Sidste års allerstørste oplevelse på Gamle Scene var Jirí Kyliáns opfindsomme og blændende smukke "Silk and Knife", som da også vandt en Reumert for Årets Danseforestilling. Her blev publikum ikke blot overvældet af den storslåede fantasifuldhed på scenen, men blev også ført rundt i en mystisk underverden bag, under og henover scenen inden forestillingen.

Og nu kan man atter få en bid af den fabelagtige koreograf Jirí Kylián. Nederlands Dans Theater, NDT, som gæstedanser på Gamle Scene 27., 28. og 29. marts, er nemlig tæt forbundet med hans navn. For det er med Kylíán som kunstnerisk leder, at kompagniet har udviklet sig til at være et af Europas fremmeste dansekompagnier.

Efter Kylián i 1999 trak sig tilbage som kunstnerisk leder er han fortsat som huskoreograf, og med på programmet i København er da også Kyliáns ”Tar and Feathers” fra 2006. En ballet for seks dansere til musik af Mozart og Dirk Haubrick blandet med Samuel Becketts digt ”What is the word”.

Aftenen indledes med ”Silent Screen” af den kendte koreograf-duo Paul Lightfoot og Sol León, der også er huskoreografer hos NDT. Til musik af Philip Glass er danserne her i tæt samspil med personer i scenografiens film.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register